(Perinnöllinen) hiustenlähtö

Liittynyt
25.2.2012
Viestejä
715
En tiedä mitä tekisi, tai siis kummanko valitsisi. Finasteridi 1mg ja taistelu kaljuuntumista vastaan, vai kaikki pois loppuelämäksi. Kettumainen valinta. Iso juttu mulle. Arka paikka. Harmittaa kovasti, kun sisuskumi on alkanut kurkkimaan.

Hajanaisia ajatuksia. Olen 43v. Ei ole olleenkaan tavatonta, että mun ikäisellä rupee tukka lähtemään. Joillakin alkaa jo reilu parikymppisenä, toisilla pysyy hautaan saakka. Jos saisin valita, kuuluisin tuohon jälkimmäiseen ryhmään. Koen olevani ikäisekseni nuorekas ja mulle olisi ihan katastrofi, jos mun pää olisi mallia uimalakki. Ei saakeli. Ei mun juttu. Juipista tulisi ihan vanhan äijän näköinen. Joillekin kaljuuntuminen sopii paremmin, eikä pahemmin edes häiritse ulkonäköä, siis mun mielestäni. Jokaisella varmaan oma näkemys asiaan.

Mulla on nyt siis kaksi vaihtoehtoa joista pitää valita.

1. Kaikki pois ja sama malli föevör. Ei huono vaihtoehto, mutta mieluummin pitäisin hiukset päässä. Mulla on usein ollutkin kalju/niin lyhyt kuin koneella saa ja sopii ihan ok. Päänmalli on normaalin pyöreä jne. Ongelmaksi tulee vaan se, että jos sisuskumi tulee esiin oikein kunnolla, on pää ajettava ja höylättävä 1-2krt /vko sit loppu elämä, sillä omistan melko tummat & paksut hiukset ja tulisi just semmonen uimalakkimalli rumasti esiin.

2. Lekuri kirjoitti mulle kesällä Finasteri 1mg reseptin. En ole vielä sitä käynyt ostamassa ja tässä pohdinkin, aloitanko sitä? Onko teillä millaisia kokemuksia siitä? Lähinnä haittavaikutukset, jos selllaisia on, kiinnostaa. Kuulemma saattaa vaikuttaa libidoon, erektioon, mielenterveyteen, gynoihin jne. Pitääkö paikkansa? Kertokaa ihmeessä.

Joo joo, tiedän, maailmassa on isompiakin murheita, ikääntyminen ja kaljuuntuminen on luonnollista jne. Tämä nyt on mulle vaan melko kiusallinen ja arka juttu. Tykkään mielummin pitää päässäni keesiä kuin kranssia. Elämäni aikana olenkin kikkaillut hiusten kanssa vaikka miten, värjännyt, pitänyt irokeesia jne. En tiijjä sanokaa te jotain mielipiteitä ja hyviä pointteja. Kuten kuvista näkee, kaljuuntuminen on ehkä vielä pysäytettävissä.
72925975_753127741805937_8565102096116875264_n.jpg
 
Liittynyt
25.2.2012
Viestejä
715
(Kirjoitin ja postasin jo aiheesta, mutta se katosi jonnekin, taisin ite möhliä jotenkin)

Avautuminen kaljuuntumisesta.

Mulla on ruvennut hiukset lähtemään. Ei mitenkään mahottoman pahasti VIELÄ, mutta selkeää hiustenlähtöä havaittavissa. Tää on mulle kova paikka. Ketuttaa. Tiedän, että se on ihan luonnollinen ikääntymiseen liittyvä juttu. Joillakin alkaa harvenemaan jo parikymppisenä, joillakin pysyy hautaan saakka. Tiedän myös sen, että maailmassa on isompiakin murheita, mutta mua ketuttaa tämä niin kovasti. Oon elämäni aikana ehtinyt kokeilemaan vaikka minkälaisia kampauksia, värjäillyt ja kaikkea. Sisuskumimalli, ei ole mun juttu. Ei todellakaan. Joillakin se taas ei ole niinkään häiritsevä, tai silmiin pistävä. Joillekin melkeimpä sopii sellainen. Olen miettinyt vaihtoehtoja, plussia ja miinuksia.

1. Taistelu kaljuuntumista vastaan Finasteridin avulla. Lekuri kirjoitti mulle reseptin joskus kesällä, mutta en ole vielä hakenut ja mietinnässä on haenko vai en. Millaisia kokemuksia teillä on kyseisestä aineesta? Olen kuullut ja lukenut kauhujuttuja libidon heikkenemisestä, erektiohäiriöistä ja vissiin häiritsee punttitouhujakin jollain tasolla? Pysäyttääkö se hiusten lähdön? Kasvattaako uutta tilalle?

2. Kaikki pois. Ei sinänsä paha ja onhan mulla kalju ollutkin monesti. Ei höylätty, vaan koneella ajettu. Päänmuoto on sellainen, että sopii ihan hyvin. Ongelmaksi tulisi vaan se, että sitten kun ajan kuluessa sisuskumi paistaa oikein huolella, niin joutuisin höyläämään monta kertaa viikossa, koska mulla on sen verran tumma ja paksu tukka. Tämä operaatio 2-3 krt/vko loppuelämän ajan. Ei oikein kiinnostaisi.

Kuten sanoin, maailmassa on isompiakin murheita, mutta omalla kohdallani tämä on iso, kiusallinen ja kaikinpuolin ikävä juttu. En tiedä mitä tekisi. Heittäkääs jotain vinkkiä ja ennen kaikkea käyttökokemuksia tuosta Finasterisistä.
 

Liitteet

Liittynyt
26.5.2019
Viestejä
6
Mä oon funtsinu niin, että jos hiustenlähtöön olisi toimivia lääkkeitä tai käärmeöljyjä, niin miksi myös rikkaat kärsivät vaivasta? Wayne Rooney tais käydä istuttamassa uusia karvoja päähänsä..
 
Liittynyt
24.11.2013
Viestejä
396
Eikö monet rikkaat käykin istuttamassa hiuksia päähänsä. Sen enempää en kyllä tiedä prosessista ja miten ne sitten pysyy päässä. Itse myös kärsin hiusten vetäytymisestä (mikkihiiren korvat), mutta ei ihan hirvestä ole jaksannut kiinnostaa. :unsure:
 
Liittynyt
18.4.2019
Viestejä
2 789
Jos te ette kelpaa toisille hieman vähemmillä hiuksilla niin ne ihmiset ei ole teitä varten.

Älkää nyt jumankauta ottako tuollaisesta asiasta stressiä, ymmärrän kyllä pointin kun itsellä otsa karannut ja päällä sisäkumi paistaa mutta olen pitkään vetänyt koneella niin lyhyeksi kuin saa ja sillä siisti.
Sen verran kauneusmurhetta mullakin on että pari ikävää luomea siellä kuontalon alla ja hieman haittaa sitä koneella ajoakin niin ajattelin käydä poistattamassa ne.
 

gonzaless

#sasi
Liittynyt
15.10.2004
Viestejä
6 834
Kaupunki
Kuvitteellinen maailma
Tutkijat löysivät uuden syyn kaljuuntumiseen – oletko tullut ajatelleeksi tätä?

Tutkimuksen mukaan alle 10 mikrometrin kokoiset pienhiukkaset ja dieselhiukkaset laskivat hiusten kasvusta vastaavien proteiinien pitoisuuksia. Mitä suurempi altistus pienhiukkasille oli, sitä enemmän oli havaittavissa näiden proteiinien vähenemistä.
Ysikytluvulla ja millenniumin alussa kovat jätkät kulki ilman pipoa. Kuten allekirjoittanutkin. Hiukkaset vei hiukset. Nykyään ei enää, koska kaikilla on talvella pipo, isolla osalla kesälläkin ja dieselit vihreiden kieltolistalla.

Mullahan ei ole hiuksia kuin sivuilla, ja otsalla pieni hurmauskiehkura. En ole nähnyt vaivaa tästä, päinvastoin tykkään. Mutta olenkin sitonut loputtoman itseluottamuksen aina suureen penikseen.
 
Ylös