Mitä väliä sillä on käyttääkö joku aineita vai ei. Ehkä vähän tyhmempikin yksilö saattaa ymmärtää, että ostettuaan x kehonrakentajan ohjelman ja ei saakaan itseään samaan kondikseen, kuin ohjelman myyvä ammattilainen, että jotain nyt puuttuu yhtälöstä. Ensin kannattaa miettiä, että antaako samalla tavalla kaikkensa lajille? Syökö riittävästi ja oikeanlaista ruokaa? Lepääkö riittävästi ja nukkuuko riittävästi? Pitää myös miettiä, että jos x kehonrakentaja on treenannut vaikka 15-vuotta, niin onko mitenkään realistista saavuttaa samaa lyhyemmässä ajassa? Jos kaikki nuo edellä mainitut natsaa, niin sitten kannattaa miettiä, että mitähän muita kikkoja mahtaa olla. Se voi sitten olla se doping.
Kukaanhan ei pakota käyttämään ja se on ihmisen oma päätös jos näin tekee. Miksi tavan lääkärin pitäisi keskustella dopingin haitoista tavallisen ihmisen kanssa, kun se ei itsekään siitä hirveästi tiedä? Samat haittavaikutukset ihminen saa tietoonsa, kun miettii dopingia ja vähänkin googlea käyttää. Olisi kyllä mahtavaa, jos olisi sellaisia lääkäreitä, jotka eivät tuomitsisi käyttäjää vaan opastaisi mahdollisimman järkevään käyttöön, koska yksilö on kuitenkin päättänyt käyttää. Tuollaiset lääkärit vaan mielletään puoskareiksi ja hirveä maalittaminen alkaa. Sama se on kaiken valtavirrasta poikkeavan hoidon kanssa suomessa. Lääkäri saa toimia vain valviran ohjeistuksen mukaan ja lääkeyhtiöiden.
Hankaluutta dopingista vapaammin puhumiseen tuo myös se, että kateelliset heittävät roina-korttia heti jos joku kehittyy vaikka olisikin naturaali. Jos nyt kaikki käyttäjät puhuisi avoimesti, niin kaikki kehitystä saaneet naturaalitkin leimattaisiin. Kehonrakennus on helppo, mutta kuitenkin erittäin vaativa laji ja kaikki ei vain pysty sitä tekemään täysillä. Jos joku pystyy, niin sillekkin vittuillaan ruokavaliosta ja body-munkkeilusta.
Mitä tulee mainonnassa huijaamiseen, että tein tällä ohjelmalla nämä tykit tms... niin samaa paskaa käytetään kaikessa mainonnassa. Kai se on niinku myynnin edistämistä.