En jaksanut katsoa, onko Welshistä ja Bukowskista ollut jo puhetta. Tässä kuitenkin muutama ajatus:
Mikäli huumekirjallisuus kiinnostaa, niin tuli viime vuonna luettua Irvine Welshiä. Trainspotting lienee kuuluisin kirja tältä skottilaiselta äijältä, mutta voin suositella myös sellaisia kuin Liima, Paska tai Porno. Kaikki olivat kyllä taattua Welshiä eli estotonta seksiä, viinan ja kaman vetämistä ja hyvin ikäviä henkilöitä. Välillä myös todella häiritsevää tekstiä, joten ei varmaan ihan kaikille uppoa, jos haluaa lukea iloista ja positiivisia ajatuksia herättävää tekstiä. Muhun uppos jo alusta pitäen, samoin leffasovitukset. Tapahtumapaikkana kirjoissa on aina Skotlanti ja Skotlannin kadut. Alkuperäiskielellä en noita ole viitsinyt yrittää, ku kyllä tää skottienglanti on ihan oma kielensä.
Deborah Spungenin Nancy oli myös todella häiritsevä huumekirja, joten senkin voi tässä mainita plus tietty Hubert Selbyn Unelmien sielunmessu. Varsin erilaisia kirjoja nämä kaksi, mutta jos aihe ja surkeat ihmiskohtalot kiinnostavat, niin siitä vain.
Talven aikana lueskelin Charles Bukowskia. Jos tykkää tollasesta törkykirjallisuudesta, niin ei muuta kuin Bukowskia kehiin! Päähenkilönä on kirjailijan alter-ego Henry Chinaski, joka dokaa päivät ja illat pitkät ja panee siinä välissä jos jonkinlaista muijaa. Takuulla viihdyttävää kamaa vaikka ei nyt niin syvällistä välttämättä olekaan joka hetki, mutta tarviiko kirjallisuuden sitten olla? Mulle tärkeintä on ehkä just toi viihdyttävyys ja se ettei jää kesken, kuten noi klassikkokirjat toisinaan jää, ku ovat vaan niin saamarin hidastempoisia ja tylsiä (ála Sieppari ruispellossa, Sadan vuoden yksinäisyys, Kalle Päätalon kirjat).
Dokaamisen ja panemisen ohella Bukowski käsittelee kepeästi ja myös kipeästi sellaisia aiheita, kuten isäsuhde, työllistyminen, nykyelämän ja jenkkimaailman byrokratian mielettömyys. Bukowskista on vaikea sanoa, kuinka paljon tekstiä on väritetty eli mikä on sepitettä ja mikä ei, mutta mitä siitä; helppolukuisia kirjoja, tosi hauskoja(tulee hörähdeltyä ääneen) ja ajoittain myös tosi yllättäviä.
Bukowskilta voi kokeilla vaikka seuraavia: Postitoimisto, Naisia, Pystyssä kaiken aikaa, Siinä sivussa sekä Lounaalla.