Parhaat lukemasi kirjat?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Hippa
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Isaac Asimovin The Last Question on yksi parhaista novelleista mitä olen lukenut. Loppu on nerokas ja pistää miettimään. Aikamoinen mindfuck.

Sen voi lukea ilmaiseksi täältä.
The Last Question
 
Kingston-Petri Wallin saaga, esimerkki ADHD ihmistyypistä joka vikkelissä virroissa saa aivan helvetisti aikaan lyhyen elämänsä aikana. Kirjan aasinsilta harppaukset taas saa epäilemään kirjoittajan samaistuneen lääkityksessä skriptin aikana. Bändärityyppinen näkökulma toi mystisyyttä jo totuttuun tyyliin. Ei paskempi :rock:
 
Parhaillaan "uusintakierroksella" Stephen Webb: Jos maailmankaikkeus kuhisee elämää ... missä kaikki ovat?
Kirja kertoo erilaisista ratkaisuista Fermin paradoksiin todella mielyttävällä ja mukaansatempaavalla tavalla. Avaruuden äärettömyys ja toisaalta elämän syntymisen herkkyys pistää miettimään koko maapallon ihmeellisyyttä. Tätä kirjaa suosittelen ihan kaikille.
:5:
 
Joe Abercrombien First Law-triology sekä muu tuotanto
David Gemmelin Druss- sekä Rigante-kirjat
Margaret Weis & Tracy Hickman Dragonlance Chronicles (pitäis varmaan lukea uudestaan)
Wilbur Smithin Power of the Sword sekä muita
George R.R.Martin Song of Ice and Fire-kirjasarja
...fantasiapainoitteista...

Fakta- ja elämänkertakirjoista sitten mm. David Irvingin Trail of the Desert Fox (Rommell), panssarioppaita jne.
 
Hommasin Abercrombien The Heroesin äänikirjana, koska ei oikein mistään saanut normikirjana. Kuuntelin vartin sitä kieltä ja lopetin, pakko saada lukea oikeasti :) Itse asiassa pieni, mutta koko ajan kasvava kytö olisi alkaa lukemaan First Law uudestaan. Vilkaisin kirjastossa suomennosta mutta se ei tuntunut jotenkin oikealta.
 
Tämän ketjun innoittamana tuli w... ostettua First Law -trilogia. Hitto vie kun osaa olla koukuttavaa ja hyvää kerrontaa! Harmillisen lopussa alkaa olemaan, mutta onneksi on vielä nuo ns. "spin-offit". Kiitos siis Joe Abercrombieta kehuneille :)

Edit. En osaa sanoa yhtä ainutta parasta lukemaani kirjaa, joten toivottavasti ketjun puristit eivät pahastu viestin sisällön tyhjyydestä. Viimeisimpänä positiivisesti yllättäneenä on kylläkin Stephen Kingin 22.11.63. Jos King uppoaa, tuohon kannattaa ehdottomasti tutustua. Miehen "selvän aikakauden" parhaita teoksia IMO, Dr. Sleepit ja muut on ihan kuraa tuon rinnalla.
 
Jos tykkää viikingeistä, miekoista ja kilpimuureista, niin suosittelen Bernard Cornwellin The Saxon Stories- kirjasarjaa. Omasta mielestä pirun hyviä kirjoja

1. Viimeinen kuningaskunta
2. Kalpea ratsastaja
3. Pohjoisen valtiaat
4. Miekkojen laulu
5. Palava maa
6. Kuninkaitten kuolema
7. The Pagan lord

Kiitos! Kaipasinkin uutta luettavaa
 
Hommasin Abercrombien The Heroesin äänikirjana, koska ei oikein mistään saanut normikirjana. Kuuntelin vartin sitä kieltä ja lopetin, pakko saada lukea oikeasti :) Itse asiassa pieni, mutta koko ajan kasvava kytö olisi alkaa lukemaan First Law uudestaan. Vilkaisin kirjastossa suomennosta mutta se ei tuntunut jotenkin oikealta.

Kaikki kirjat, siis yleisesti, kannattaa lukea alkuperäiskielellä, jos mahdollista. Ostin Ruotsista muutaman Gemmelin kirjan ruotsinkielisen käännöksen, kyllä se tarina jotain menettää käännöksen seurauksena. Englanti on vielä niin vivahteikas kieli, että useat kääntäjät saavat lauseet oikein, mutta tunnelma ei välity samalla tavalla.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Hommasin Abercrombien The Heroesin äänikirjana, koska ei oikein mistään saanut normikirjana. Kuuntelin vartin sitä kieltä ja lopetin, pakko saada lukea oikeasti :)

Viimeinkin löysin Heroesin ja saman tien tilaukseen. Abercrombielta ilmestyy muuten kesällä uuden Shattered Sea-sarjan ensimmäinen osa Half a King :thumbs:

On-topic: Cormac McCarthyn Tie oli erinomainen. Erittäin pelkistettyä kerrontaa tuhon jälkeisestä maailmasta.
 
Sain just luettua Dan Brownin Infernon. Ensimmäinen kirja, jonka oon lukenut vapaaehtoisesti, eli siihen ei sisälly mitään koulutehtävää tms. Kolme päivää meni lukemisessa, piti välillä pakottautua lyömään kirja kiinni ettei tule vedettyä kerralla läpi. Törkeen hyvä kirja. Tykkäsin paljon Da Vinci koodi sekä Enkelit ja Demonit leffoista ja luin kerran koulutyönä Dan Brownin meteoriitin, joka oli myös hyvä, muttei teemaltaan niin kiinnostava kun nämä uskontoon/salaseuroihin liittyvät vedot. Infernon lukeneena täytynee lukasta myös Kadonnut Symboli, jos se olis vaikka yhtä hyvä.
 
Fiktiota ei jostain syystä ole pitkään aikaa tullut luettua, mutta juuri toistamiseen loppuun lukemani, Adam Parfreyn toimittama Apocalypse Culture on kyllä otsikon mukaisella listalla, vaikuttavimpia teoksia joita olen näpeissäni pitänyt. Jos ihan koko elämän ajalta miettisi niin Stephen Kingin Uinu, uinu lemmikkini on myös listan kärkipäässä. Ehkä juurikin se vaikuttavin lukukokemus ikinä jokseenkin nuoresta iästä sekä muutenkin vallitsevista olosuhteista johtuen.

Seuraavaksi olisikin listalla Kauko Röyhkän Ville Haapasalo -kirja, ja sitten voisikin taas koittaa fiktio-osastoa.
 
Carlos Ruiz Zafon: Tuulen Varjo

Juuri sain loppuun ja täytyy sanoa että parhaita kirjoja miesmuistiin.

En voisi olla enempää samaa mieltä! Ruotsiksi luin ensin ja heti perään englanniksi kun en kestänyt sitä haikeaa fiilistä että kirja loppui. Zafonin takia haluaisin oppia espanjaa jotta voisin lukea hänen kirjansa alkuperäiskielellä. Jos et ole hänen muita kirjojaan lukenut niin kannattaa vaikka ne eivät ole yhtä hyviä kuin tuo Tuulen Varjo :)

e:typo
 
Tulipas itsekin luettue tuo Tuulen varjo tämän tredin innoittamana. Olihan tuo todella hyvä kirja. Mutta kirjoitusprosessissa oli yksi huono, amatöörimäinen ja antiklimaattinen osa, joka jätti ikävän jäljen huikeasti rakennettuun tarinaan. Pistän sen nyt kuitenkin spoilereihin, sillä se saattaapi paljastaa jotain

Kyseessä on siis Nuria Monfortin kirjelmä Danielille, joka tökerösti paljastaa jokaisen yksityiskohdan siitä hienosti kudotusta tarinasta, joka oli pikkuhiljaa rakentunut. Tarina loppui käytännössä siihen, vaikka kirja nyt ei sinänsä loppunutkaan. Sitten vielä lopun kliseinen hyvä vs. paha kohtaaminen. Tarina kirjoitettiin liian selkeästi loppuun. Odottelin, että loppu kiteyttäisi tarinan jollain tasolla, mutta jättäisi sen silti avoimeksi, lukijan tulkinnan varaiseksi, mikä olisi mielestäni sopinut täydellisesti kirjan luonteeseen. Ei tuo silti kirjaa pilannut, mutta valitettavasti ei kyennyt viemään loppuun millään tasolla sitä säväyttäväntunnelmaista juoniverkostoa, mitä se lupaili vielä ennen loppua.
 
Luin tuon Tuulen Varjon itsekin tämän ketjun innoittamana. Mielestäni menee kategoriaan ihan OK, ei nyt ihan kaiken hehkutuksen arvoinen.

Rothfussin Kingkiller Chronicle taas on helvetin hyvä. Harry Potterin tyylinen, mutta synkempi ja paljon parempi.
 
En jaksanut katsoa, onko Welshistä ja Bukowskista ollut jo puhetta. Tässä kuitenkin muutama ajatus:

Mikäli huumekirjallisuus kiinnostaa, niin tuli viime vuonna luettua Irvine Welshiä. Trainspotting lienee kuuluisin kirja tältä skottilaiselta äijältä, mutta voin suositella myös sellaisia kuin Liima, Paska tai Porno. Kaikki olivat kyllä taattua Welshiä eli estotonta seksiä, viinan ja kaman vetämistä ja hyvin ikäviä henkilöitä. Välillä myös todella häiritsevää tekstiä, joten ei varmaan ihan kaikille uppoa, jos haluaa lukea iloista ja positiivisia ajatuksia herättävää tekstiä. Muhun uppos jo alusta pitäen, samoin leffasovitukset. Tapahtumapaikkana kirjoissa on aina Skotlanti ja Skotlannin kadut. Alkuperäiskielellä en noita ole viitsinyt yrittää, ku kyllä tää skottienglanti on ihan oma kielensä.

Deborah Spungenin Nancy oli myös todella häiritsevä huumekirja, joten senkin voi tässä mainita plus tietty Hubert Selbyn Unelmien sielunmessu. Varsin erilaisia kirjoja nämä kaksi, mutta jos aihe ja surkeat ihmiskohtalot kiinnostavat, niin siitä vain.

Talven aikana lueskelin Charles Bukowskia. Jos tykkää tollasesta törkykirjallisuudesta, niin ei muuta kuin Bukowskia kehiin! Päähenkilönä on kirjailijan alter-ego Henry Chinaski, joka dokaa päivät ja illat pitkät ja panee siinä välissä jos jonkinlaista muijaa. Takuulla viihdyttävää kamaa vaikka ei nyt niin syvällistä välttämättä olekaan joka hetki, mutta tarviiko kirjallisuuden sitten olla? Mulle tärkeintä on ehkä just toi viihdyttävyys ja se ettei jää kesken, kuten noi klassikkokirjat toisinaan jää, ku ovat vaan niin saamarin hidastempoisia ja tylsiä (ála Sieppari ruispellossa, Sadan vuoden yksinäisyys, Kalle Päätalon kirjat).

Dokaamisen ja panemisen ohella Bukowski käsittelee kepeästi ja myös kipeästi sellaisia aiheita, kuten isäsuhde, työllistyminen, nykyelämän ja jenkkimaailman byrokratian mielettömyys. Bukowskista on vaikea sanoa, kuinka paljon tekstiä on väritetty eli mikä on sepitettä ja mikä ei, mutta mitä siitä; helppolukuisia kirjoja, tosi hauskoja(tulee hörähdeltyä ääneen) ja ajoittain myös tosi yllättäviä.

Bukowskilta voi kokeilla vaikka seuraavia: Postitoimisto, Naisia, Pystyssä kaiken aikaa, Siinä sivussa sekä Lounaalla.
 
Ehkä parhain lukemani kirja on Nietzshen, nimi luultavasti väärin kirjoitettu enkä jaksa googlata, Näin puhui zarathustra. Vaikka kyseessä onkin raamatusta todella paljon vaikutteita ottaneen ja etenkin tähän kirjaan niitä purkaneen miehen teos, se herätti paljon ajatuksia ja kirja oli helppo poimia käteen monissa tilanteissa, koska luvut ovat lyhyitä. Toisaalta samaan aikaan se tuntui niin raskaalta luettavalta ettei sitä tehnyt mieli ahmia paljoa kerralla. Toinen itseni yllättänyt kirja on Crippen. Kyseessä draama trilleri, jota moni voisi pitää pitkäveteisenä, koska se keskittyy enemmän henkilöhahmoihin kuin tapahtumiin, mutta minusta se onnistui pitämään mielenkiinnon. En tiedä olisiko Crippenin suomennos yhtä toimiva kuin alkuperäinen, tuskin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom