Parhaat lukemasi kirjat?

Laardi

VIP
Liittynyt
26.5.2004
Viestejä
8 150
Ikä
45
Kaupunki
Espoo
David Mason : Hirvenmetsästäjä
Jan Guillou : Pahuus
Jan Guillou : Ulkoisen vaaran uhatessa
 
Liittynyt
13.10.2010
Viestejä
5 054
Jan Guillou : Pahuus
Toi on kyllä aivan huikea, vaikka teemana koulukoti ja koulukiusaus ei niin kirjoissa innosta. Jostain syystä en oo muihin kaverin teoksiin tutustunut. Pitänee tsekata toi Ulkoisen vaaran uhatessa.
 

Laardi

VIP
Liittynyt
26.5.2004
Viestejä
8 150
Ikä
45
Kaupunki
Espoo
Guilloun Carl Hamilton kirjat ovat rautaisinta machoagenttikirjallisuutta, mitä planeetalta löytyy. Pahuuden hahmot ovat näissäkin mukana.
 
Liittynyt
21.7.2012
Viestejä
431
Arnoldin (en edes yritä kirjoittaa sukuniemeä) Total Recal. Arskan elämästä kertova kirja, erittäin mielenkiintoista luettavaa varsinkin nuo kehonrakennus vuodet. Suosittelen! :5: :thumbs:
 
Liittynyt
5.7.2007
Viestejä
589
Veikko Huovinen: Veitikka
Seppo Heikinheimo: Mätämunan muistelmat
Harrastan ikivanhojen viestien kaivelua ja totean että ostin tänä kesänä kummatkin kirjat halvalla torimyyjältä. Ehdottoman suositeltavia kummatkin, Heikinheimo tosin vaatii vähän yleissivistystä auetakseen kunnolla.
 
Liittynyt
7.9.2007
Viestejä
2 876
Kaupunki
Oulu
Taas pitkän tauon jälkeen innostuin lukemaan lisää näitä. Ja pakko hehkuttaa pariaa aivan loistavaa juttua (SCP-914 ja SCP-682). Ensimmäinen objekti on koneisto joka tuottaa siihen syötetystä kohteesta jotain muuta. Kannattaa lukea Experiment Log. Toinen objekti on joku monsteri mikä vaikuttaa nopeasti ajateltuna lohikäärmeeltä, mutta ei ehkä ihan.

Ihan mieletöntä että joku jaksaa skriivailla tuommosia. Eniten ehkä iskee tuo aika steriili tapa kirjoittaa joka noille artikkeleille on ominaista (ja vissiin vaatimus jotta artikkeli hyväksytään). Ei tule sellasta "tarinankertomisefektiä" ja jossain välissä oikeasti tekee mieli googlettaa että mikä ko. objekti on... Vaikka sitä ei oikeasti ole olemassa.
 
Liittynyt
15.6.2008
Viestejä
450
2 viimeksi luettua kirjaa on Sofi Oksasen Stalinin Lehmät ja Hunter S. Thompsonin Pelon Valtakunta. Helvetin hyviä molemmat. Pitäis kyl ruveta lukemaan taas enemmän, joskus meni 3-5 kirjaa viikossa. Nyt ehkä 1-2 kuussa. Aivot surkastuu.
 
Liittynyt
29.6.2005
Viestejä
9 142
Ikä
38
Kaupunki
Dagobah
Luen uusintakierroksella Maameren tarinoita. Edellinen lukukerta oli varhaisteininä kovan miekka & magia -fanituksen tiimellyksessä enkä tykännyt juuri lainkaan, mutta nyt kyllä kolisee. Muutenkin olen lukenut paljon nuorena luettuja kirjoja uudestaan viime aikoina, ja aika monen kohdalla mielipide on muuttunut. Toisaalta ihan lohdullista huomata, että en ole pysynyt ihan samanlaisena viimeistä 20 vuotta.
 

Kiukku

VIP
Liittynyt
5.7.2007
Viestejä
2 970
Mitäs kirjoja pakkislaisille on tulossa joulupukilta?

Itellä varmaan uusin Remes tulee, mennyt kyllä huonommaksi mitä joskus.
Toivottavasti myös tulee Justin Cronin Linnake, joka jatkaa Ensimmäisä Siirtokuntaa. Ootteko lukenut sitä, millanen on?
 
Liittynyt
25.11.2013
Viestejä
128
1. Täällä Pohjantähden alla trilogia
2. Taru Sormusten Herrasta trilogia
3. Sinuhe egyptiläinen


Muita mainittavia mm. George R.R Martinin tuotanto sekä muutamat Stephen Kingin teokset, kuten Vihreä Maili, Hohto
ja Musta Torni sarjan ensimmäinen osa.
 

df_tomi

Banned
Liittynyt
7.11.2012
Viestejä
34
1. Täällä Pohjantähden alla trilogia
2. Taru Sormusten Herrasta trilogia
3. Sinuhe egyptiläinen


Muita mainittavia mm. George R.R Martinin tuotanto sekä muutamat Stephen Kingin teokset, kuten Vihreä Maili, Hohto
ja Musta Torni sarjan ensimmäinen osa.

Jep, Sormusten herra on kyllä hyvä kirja vaikka itse en fantasiaa luekaan tai ole muuten juurikaan lukenut eli tuota voi hyvin suositella myös kenellä tahansa hyvän kirjan ystävälle.
Sinuhe oli kyllä kans todella kovaa kamaa silloin lukiolaisena, kun sen luin ja varmasti vieläkin iskisi kovaa, sitä en epäile. Myös muut Waltarit ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia, jos Sinuhe kolahti. Itselle ainakin Nuori Johannes ja Johannes Angelos olivat vielä Sinuheakin parempia.
Hohdon jaksoin lukea ehkä n. puoliväliin ja sitten leikkasi kiinni; en tajua, miten noin paskasta kirjasta on saatu kuitenkin aivan käsittämättömän hyvä leffat (ne molemmat), mut maailma on jännä paikka.

Äksönistä, raakuuksista, panemisesta sekä historiasta pitäville voin suositella Wilbur Smithin kirjoja. Ei ole väliä, minkä niistä ottaa, aina on toiminut ainakin itsellä jo kolme kertaa!

Suomalaisesta törkykirjallisuudesta parasta on kyllä ollut nää Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirjat sekä Kristian-kirjat. Harmi, että Tony Halme heitti veivinsä, ku ei nekään todellakaan huonoja ollut, mut onneks Jouni Hynynen jaksaa kirjotella, se on hyvä korvike... Kannattaa aloittaa vaikka Kesämiehestä, jos Hynynen kiinnostaa.
 
Liittynyt
11.9.2008
Viestejä
1 751
The Dirt.Yksinkertasesti loistava kirja.Mötley Crue on mun mielestä niin järkyttävää paskaa musiikkia mut niil jätkil on kyl ollu aikamoinen elämä.Jos kiinnostaa lukea sekoilusta,huumeista ja naisista niin tää kirja on must.
Mä sain tän joululahjaks silloin kun se ilmesty suomeks. Oiskoha ollut joskus -04. 17 kesäisenä. Luin sen oikeasti kannesta kanteen yhden päivän aikana. Vitun hyvää matskua. Mitähän joulupukin päässä liikkui kun ton mulle toi, sain helvetisti huonoja vaikutteina :rock: :pano:
 

Columbu

Homo Reus
Liittynyt
4.12.2006
Viestejä
6 189
Ikä
33
Parhaat lukemani kirjat:

  • Mika Waltari: Johannes Angelos - runollinen romaani maailmanloppua odottavasta Konstantinopolista.
  • Gilgamesh-eepos - kaukonäköinen, universaali eepos, joka avaa nykylukijalle ikkunan sivilisaation alkuhämärään.
  • J.R.R. Tolkien: Taru sormusten herrasta - eeppinen fantasiaromaani täynnä ikuisuuden kaipuuta ja kaiken katoavaisuuden hiljaista hyväksymistä.
  • Umberto Eco: Ruusun nimi - keskiaikaiseen luostariin sijoittuva murhamysteeri, johon tiedon, uskon ja epäilyksen teemat nivoutuvat.
  • William Shakespeare: Macbeth - oivaltava, mahtipontinen ja jännittävä näytelmä vallanhimosta ja sen seurauksista.
  • Antoine de Saint-Exupéry: Pikku prinssi - sadunomainen pienoisromaani prinssistä, joka matkustaa kotitähdeltään Maa-planeetalle.
  • Albert Camus: Sivullinen - absurdin ylistys, joka kumpuaa toisen maailmansodan aiheuttamasta moraalityhjiöstä.
  • Gabriel García Márquez: Sadan vuoden yksinäisyys - allegorinen romaani Kolumbian, Etelä-Amerikan ja ihmisyyden historiasta.
  • Art Spiegelman: Maus - sarjakuvaromaani holokaustin kauheuksista ja taiteilijan vaikeuksista kuvata juutalaisten joukkotuhoa.
  • Anton Tšehov: Lokki - Venäjän maaseudulle sijoittuva näytelmä epätoivoisen rakkauden hulluudesta.
 
Liittynyt
22.1.2008
Viestejä
6 448
John Grishamin dekkarit englanniksi iskee ihan kympillä. Helppoa ja yksinkertaista tekstiä, jonka vitsit jopa meikäläinen ymmärtää nauraa.

Seuraavaksi kuitenkin aion palata Saatana saapuu Moskovaan äärelle, koska se jäi 12-vuotiaana kesken. Oli vähän turhan raskasta luettavaa :lol2:
 
Liittynyt
3.1.2014
Viestejä
3
Kilpimuuri

Jos tykkää viikingeistä, miekoista ja kilpimuureista, niin suosittelen Bernard Cornwellin The Saxon Stories- kirjasarjaa. Omasta mielestä pirun hyviä kirjoja

1. Viimeinen kuningaskunta
2. Kalpea ratsastaja
3. Pohjoisen valtiaat
4. Miekkojen laulu
5. Palava maa
6. Kuninkaitten kuolema
7. The Pagan lord
 
Liittynyt
28.12.2005
Viestejä
2 896
Legioonalainen Peters Ruandassa

Legioonalainen Peters Ruandassa, aika karua kertomaa, paikoitellen.. :wtf:
 
Ylös