- Liittynyt
- 17.8.2006
- Viestejä
- 15 063
- Ikä
- 34
Tekeekö se rasvattomasta paskaa jos toinen on kohorttitutkimuksen perusteella parempi? Mun mielestä ois hyvin tärkeetä olla tekemättä tälläisiä väitteitä kun täällä saattaa pyöriä teinejä joilla ei ole vielä riittävää tietotaitoa punnitsemaan asioita.Tässä yksi:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28768835
Vain runsasrasvaiset maitotuotteet ovat yhteydessä pienentyneeseen diabetesriskiin -
"Only high-fat dairy and cheese showed evidence of dose-response, inverse associations with incident T2D, with 70% and 63% lower risk, respectively, of incident T2D between the highest and lowest intake categories"
toinen:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5437600/
"In conclusion, available evidence from adequately controlled randomised controlled trials suggest replacing SFA with mostly n-6 PUFA is unlikely to reduce CHD events, CHD mortality or total mortality. The suggestion of benefits reported in earlier meta-analyses is due to the inclusion of inadequately controlled trials. This has implications for current dietary advice where recommendations to reduce SFA and/or replace SFA with mostly n-6 PUFA feature prominently, as maintaining these recommendations is unlikely to have the intended effect and may reduce efforts to get people to adopt other lifestyle changes that are more likely to be beneficial."
tuolla kootusti useampi:
http://turpaduunari.fi/oikeassa-saa-oot-kari-ollu-kaikki-nama-vuodet/
Ekasta tutkimuksesta:
Results: Of 1867 participants free of prediabetes at baseline, 902 (48%) developed prediabetes. Total, low-fat, and high-fat dairy consumptions were associated with a 39%, 32%, and 25% lower risk of incident prediabetes, respectively, in the highest compared with the lowest intakes (≥14 compared with <4 servings/wk).
Kun tietty motivaatio on toiseen suuntaan, riittää mikä tahansa vahvistamaan näkemystä. Kuten ko. blogi. :D
Kokonaisterveyden kannalta ; suosi vähärasvasia tuotteita.