• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Paras jouluolut?

Huppe

Iso Kingi H.
Mode
Liittynyt
1.6.2004
Viestejä
16 117
Ikä
43
Ei viitti enää pistää rahaa hukkaan ja ostaa montaa paskaa bisseä. Gouden Carolusta kun ei enää Suomessa myydä niin tyydyin Saku Porteriin. Muut jääköön hyllyyn, ei huvita kokeilla summa mutikassa kalliita bissejä.
 
Liittynyt
12.11.2002
Viestejä
118
Ikä
35
Porterit maistuu täälläkin. Sakun lisäksi varaan jääkaappiin ainakin A le Cogin ja Koffin porteria. Suuri osa jouluoluista, esim. monet Bad Elfit, ovat allekirjoittaneen makuun liian piparkakkumaustettuja ja jotenkin höttöisiä.
 
Liittynyt
12.11.2008
Viestejä
1 546


Malmgård on kyllä suomalaisista panimoista aivan omalla tasolla. Viimeisenä tuli maistettua Arctic Circle Alea jonka rinnalla lapparin, koffin sun muut tusina joulu-/talvioluet tuntuvat lähinnä loukkauksilta kuluttajia kohtaan.
 

Sumu

Virallisesti oikeassa
Mode
Liittynyt
3.10.2002
Viestejä
6 596
Eilen tuli ryystettyä Nils Oscarin Julöl vuosikertaa 2006. Oikein mukava, siirappinen, suklainen ja pehmeä juoma, parani huomattavasti kun sai hieman happea ja lämpeni lasissa. Allekirjoittaneen makuun olisi joulupöydälle varma valinta kinkun, laatikoiden ja luumujen sekä jopa jälkiruokakakkujen ja tumman suklaan kera. Ei vaan taida löytyä mistään kaupasta tätäkään kivaa... :(

Edit: Alkon sivujen mukaan Nils Oscarin tuotannosta saatavilla on ainoastaan Imperial Stouttia.. joka sekin kyllä saattaisi sopia joulupöytään.
 
Liittynyt
20.8.2006
Viestejä
2 978


:4: - La Chouffe, todella kesäinen ollakseen alkon "joululistalla", mutta hyvä vahvaksi vehnämäiseksi olueksi. Ei kinkun kaa.:5: - Insanely Bad Elf, pirun hyvä. 11% red ale, missä alkoholi ei maistu juuri ollenkaan. Vähän bittermäistä katkeruutta jälkimaussa verrattuna edellisvuotiseen miedompaan versioon, muuten todella tuhti ja tasapainoinen ollakseen vaalea olut.
 
Liittynyt
12.11.2008
Viestejä
1 546Nyt lasissa Nögnen Special Holiday Ale. Miltein musta väriltään. Tuoksussa marjaa ja piparkakkua, suuntuntuma melko täyteläinen, paksu ja öljyisen liukas. Maku mausteisen paahtunut ja jälkimaussa mukavasti humalaa, ehkä hieman tervaleijonamaista jälkimakua. Alkoholin (8,5%) huomaa lähinnä pienenä lämpönä. Toivottavasti saan tästä vähän paremman otteen kunhan lämpiää tuossa lasissa. Ensivaikutelma kuitenkin reilusti positiivinen.
 
Liittynyt
10.8.2004
Viestejä
784
Ikä
39
Onko kukaan maistellut Weltenburger Asam Bockia jouluoluena? http://olutopas.info/beers.php?olut=120
Itse ostin viime jouluna tuota ja oli mielestäni aivan loistavaa kinkun kanssa! Piti jo jonkin aikaa sitten varata tätä taas jääkaappiin odottelemaan.. :kuola: Oluen tuoksu vivahtaa hieman samalle, kuin kinkun kotilätti sen vielä eläessä, joten mikäpäs sopisi sen paremmin..:D
 
Liittynyt
22.1.2004
Viestejä
6 890
Mikä tekee jouluoluen? Onko siihen jotain sääntöä, vai päättääkö panimot vaan että tätä myydään nyt jouluoluena, maistui miltä maistui?
 
Liittynyt
6.11.2005
Viestejä
3 415
Pari tuntia yritin metsästää Flying dogin Doggie Stylea joulun ruokajuomaksi, mutta ei löytynyt sitten mistään, vaikka kävin läpi Prismat, Cittarit ja neljä Alkoa.

Ostin kuitenkin testiin Stallhagenin julbockin ja Mallaskosken Kuohu jouluoluen.


Saa nähä kaatuuko lavuaarista samalla tavalla kun muutkin jouluoluet..:rolleyes:
 

risumies

VIP
Liittynyt
27.1.2004
Viestejä
6 962
Juuri tuli käytyä poistamassa Alkosta kasan (2x12kpl) erilaisia talvi- ja jouluoluita. Harvemmin nuo jouluoluset on mun makuun olleet parhaimmillaan, mutta on se tuo maistelu ja testailu kuiten sen verta mukavata touhua, ettei se niin väliksi vaikkei kaikki sen suurempia makuelämyksiä tarjoakaan. Pari pulloa siksi, että toisen saa maistaa kylmänä ja toisen hieman lämpösempänä, saapahan tietää minkä lämpösenä mikäkin toimii parhaiten.


edit. Huppe: -Mä en oikein ymmärrä tuota ajatusta. Jossei huvita summassa kokeilla, niin miten voi mitään uusia makuelämyksiä löytääkään? Ja tuosta kalleudestakin voi olla montaa mieltä, mielummin maksan tuon n.4-7e nuista erikoisemmista alkosessa, kuin joisin ravintellissa hanaryönää samaan hintaan.

"Ei viitti enää pistää rahaa hukkaan ja ostaa montaa paskaa bisseä. Gouden Carolusta kun ei enää Suomessa myydä niin tyydyin Saku Porteriin. Muut jääköön hyllyyn, ei huvita kokeilla summa mutikassa kalliita bissejä."
 

Huppe

Iso Kingi H.
Mode
Liittynyt
1.6.2004
Viestejä
16 117
Ikä
43
Tänään tarttui mukaan Gouden Carolus Classic, Saku valge (tosin ei jouluolut) sekä pari Ale Coq Porteria jouluksi. Vain Ale Coq on vanha tuttu.
 
Liittynyt
1.11.2004
Viestejä
3 081
Keisari Talviolut on ollut tämänvuotisista tuttavuuksista positiivisin valinta. Tosin hanasta juotuna nelosena, keppana pullosta oli turhan pliisua.
Huomenna täytynee palautella vikoilta jouluostoksilta Pikkulinnussa. Paskaan ei tarvitse turvautua.
 
Liittynyt
12.3.2006
Viestejä
10 196
Guinness porter...
Hmm, sekoitatkohan sää nyt tämän joko Guinnessin Imported Extra Stouttiin tai Foreign Extra Stouttiin, koska varsinaista porteria Guinness -tuotemerkin alla ei ainakaan minun tietääkseni ole..

Vielä viime hetkellä olisi tarkoitus saada muutama olut haettua iltaa varten, kun saa sentään tämän päivän olla vapaalla. Toi Guinnessin Foreign Extra Stout on ollut tarkoitus maistaa, samoin Mikkellerin Santa's Little Helper. Muita mielenkiintoisia voisi olla tuo mainittu Insanely Bad Elf sekä Anchorin Special Ale. Odotukset saaliista ei vaan ole kovin korkealla, kun valikoimat paikallisissa alkoissa eivät ole olleet kovin kattavia, mutta tyhjin käsin en ulos tule.
 
Ylös