Pakkismike Podcast

Meta title: 🔥 PAKKISMIKE PODCAST – RAUTAA & REHELLISYYTTÄ 🔥

Meta description: Suorasukainen treeni- ja elämäntyylipodcast, jossa puhutaan ilman filttereitä ja kovalla asenteella.


Lyhyesti: väite on osittain totta, mutta liian yksinkertaistettu.

Miksi näin usein sanotaan?
Miesten yleisin kaljuuntumisen muoto, androgeeninen alopecia, liittyy vahvasti X-kromosomissa sijaitsevaan AR-geeniin (androgeenireseptorigeeni).

Miehet saavat X-kromosominsa äidiltä, joten tämä tärkeä geenimuoto tulee äidin puolelta.

Jos äidin suvussa on paljon kaljuuntumista, riski kasvaa.

Mutta koko totuus ei ole tämä
Kaljuuntuminen ei määräydy yhden geenin perusteella:

Useita kaljuuntumiseen vaikuttavia geenejä sijaitsee myös muissa kromosomeissa (ei vain X-kromosomissa).

Näitä geenejä voi tulla isän puolelta.

Lisäksi hormonitasot, ikä ja muut perinnölliset tekijät vaikuttavat.

Yhteenveto
✅ Äidin puoli on tärkeä, koska keskeinen geeni on X-kromosomissa

❌ Ei pidä paikkaansa, että kaljuuntuminen tulisi vain äidin puolelta

✔️ Kaljuuntuminen on monitekijäinen ja periytyy molemmilta vanhemmilta
Chatgpt on kyllä loistava
 
Mielenkiintoinen aihe, mennään sinne luolamiesaikoihin kun ei ollut prosessoitua ruokaa tai ylenpalttista hiilihydraattien mättämistä. Mitä jos hiilarit korvataankin korkealla proteiinilla ja rasvalla?


View: https://youtu.be/zqV9qX6jzVk?si=cach08uLq-RcFayk

Loistava oli Paulin podcast taas ja hyvin tulee juttua ja perusteluita. Eikä liian monimutkaisesti. Aika pitkälle olen samoilla linjoilla edelleen. Vaikken ihan kaikkia juttuja ostakaan, mitä tietyt Paulin mainitsemat ja referoimat lääkärit ovat kirjoittaneet.
 
Mielenkiintoinen aihe, mennään sinne luolamiesaikoihin kun ei ollut prosessoitua ruokaa tai ylenpalttista hiilihydraattien mättämistä. Mitä jos hiilarit korvataankin korkealla proteiinilla ja rasvalla?


View: https://youtu.be/zqV9qX6jzVk?si=cach08uLq-RcFayk

Eikös tuo tehokkaampi rasvanpoltto aamuisin ns. tyhjällä vatsalla oo dumattu jo pitkän aikaa sillä että myöhemmin päivän aikana elimistö kyllä tasapainottaa sen efektin eli ei oikeastaan lisähyötyä vaan päinvastoin korkeammalla energiatasolla saisi kovempitehoisen suorituksen = enemmän poltettuja kaloreita?
 
Eikös tuo tehokkaampi rasvanpoltto aamuisin ns. tyhjällä vatsalla oo dumattu jo pitkän aikaa sillä että myöhemmin päivän aikana elimistö kyllä tasapainottaa sen efektin eli ei oikeastaan lisähyötyä vaan päinvastoin korkeammalla energiatasolla saisi kovempitehoisen suorituksen = enemmän poltettuja kaloreita?
Mä näkisin tämänkin niin, että, kun aiemmin tutkittu ja toteutettu tuota syömisen jälkeistä lenkkiä ja tasapainotusta, ravinnossa ollut reilusti hiilaria makroissa. Muuttaa hieman tilannetta.
 
Hyviä podeja tiputellaan taas! En ole vielä ihan loppuun saakka kuunnellut, mutta tulenpahan jo hölisemään. Tosi mielenkiintoista!

Nämä ravintoaiheet on kovin herkkiä ja näissä monesti sorrutaan poikamaiseen höntyilyyn.

Jos konteksina ei ole kehonrakennus ja pohditaan terveyttä yleisesti väestötasolla, niin turha ruoka-aineiden demonisointi ei ole tuloksekasta kun määrä kuitenkin tekee myrkyn.

Ihmisen eliniän odote on kuitenkin kasvanut kaiken aikaa (muutkin tekijät toki vaikuttaa kuin ruokavalio) joten kasvirasvojen tai hiilareiden välttäminen "terveyssyistä" ei välttämättä kanna hedelmää pitkässä juoksussa.

Kokonaisuus ratkaisee ja ruokavalion mielekkyydellä ja ylläpidettävyydellä on suuri rooli myös. Toki makrot ja mikrot ym. Laaja aihe.

On totta, että läskiä kansaahan tässä ollaan kun keskivertoihmisellä on enemmän rasvaa kuin teurasikäisellä porsaalla (ei mielekäs vertaus kun ruumiinrakenne esim. täysin eri, mutta ihan hauska jerry), mutta en syyttäisi yhtä, kahta tai edes kolmea ruoka-ainetta tässä. Nykypäivänä ihminen joutuu tekemään ravitsemuksen osalta TOSI monta valintaa päivässä, että syökö tuota vaiko ei - ruokaa on tarjolla joka paikassa ja ruokaa saa kotiin vartissa. Ja valtaosa perusmarkettienkin "nopeista" vaihtoehdoista on kaloritiheitä ja ravintoköyhiä. Ellei omaan hyvinvointiin ole kiinnostusta ja syö hövelisti sen mukaan mitä sattuu tekemään mieli, lihoo varmasti. Lisäksi vielä jos ei liiku, menee joka paikkaan autolla, toiseen kerrokseen hissillä jne.

Henkilökohtaisesti olisin taipuvainen ajattelemaan, että omaan aktiivisuuteen sovellettu, monipuolinen, ylläpidettävä eikä liian rajoitettu sekaruokavalio olisi avain onneen ja pitkään ikään - siitäkin huolimatta jos siellä on kasviöljyä tai leipää mukana. Innostus ruoanlaittoon auttaa myös - vähentää samalla einesten puputusta.

Nämä länsimaiset elintasosairaudet ollaan toki saatu monessa tapauksessa ruokailutottumusten kautta aikaan, mutta yksilö itse päättää määrän mitä turpaansa tunkee. Tällä hetkellä kun sitä pystyy olemaan ihan absoluuttisesti terveimmillään jos miettii tätä ihmisen eloa tällä pallolla.

Ruoka-aineiden yksittäinen demonisointi menee aina kuitenkin vähän uskomusten puolelle, eikä näin ollen ole ihan niin rakentavaa keskustelua.

Hyvä podi! Paulia kuuntelee mielellään aina ja Mike on kyllä hyvä isäntä näissä, tulee kuunneltua vaikkei aihe osuisikaan omiin intresseihin.
 
Mä lähtisin enemmän asiaa katsomaan siltä kantilta, miten voit milläkin ruokavaliolla. Mulla esim ei ole ollut niin tasaisen hyvää olotilaa vatsassa, energiassa ja unissa mitä oli kaksi viimeistä viikkoa tossa lihapainotteisesssa ruokavaliossa. Siihen lihaan kyllä pyrin takaisin, mutta se nostaa mun LDL arvoa rajusti, niin pitää kyllä selvittää tosiaakin, mitä laatua ne hiukkaset on. Tää kanan mussuttaminen on ihan dieettaamista. Eikä asiaa oikein saa sillä korvattua, että lutkuttaa öljyjä ku tuttipullosta, olis kiva syödä ne rasvat.
 
Onhan Yhdysvalloissa ketogeeninen ruokavalio ollut hoitokeinona monien sairauksien kanssa.

Mikä on vielä sinällään hassua kun heitä parjataan siitä että jokaikiseen pikkuvaivaan määrätään opioideja niin kuitenkin aikuisiän diabetes, ylipaino, epilepsia, kolesterolivaivat jne. hoidetaan ketolla kun taas suomessa kaikkiin näihin tuputetaan lääkkeitä 😅
 
Onhan Yhdysvalloissa ketogeeninen ruokavalio ollut hoitokeinona monien sairauksien kanssa.

Mikä on vielä sinällään hassua kun heitä parjataan siitä että jokaikiseen pikkuvaivaan määrätään opioideja niin kuitenkin aikuisiän diabetes, ylipaino, epilepsia, kolesterolivaivat jne. hoidetaan ketolla kun taas suomessa kaikkiin näihin tuputetaan lääkkeitä 😅
Ja samat lääkärit jotka määräsi koronarokotteita toimivina ja turvallisina ja testovajeeseen mielialalääkkeitä, tuijottaa muna pystyssä LDL arvoa katsomatta ollenkaan kokonaiskuvaa. Sit kun läskillä on kolet sekaisin, niin ei tietenkään laiteta tarkalle ruokavaliolle, vaan annetaan vetää tupakkaa, alkoholia, einespaskaa ja nakataan vain komboon statiinit, sillähän se homma paranee kun LDL laskee, mitäs sitä kokonaiskuvaa katsomaan ja muuttamaan.
 
Ja samat lääkärit jotka määräsi koronarokotteita toimivina ja turvallisina ja testovajeeseen mielialalääkkeitä, tuijottaa muna pystyssä LDL arvoa katsomatta ollenkaan kokonaiskuvaa. Sit kun läskillä on kolet sekaisin, niin ei tietenkään laiteta tarkalle ruokavaliolle, vaan annetaan vetää tupakkaa, alkoholia, einespaskaa ja nakataan vain komboon statiinit, sillähän se homma paranee kun LDL laskee, mitäs sitä kokonaiskuvaa katsomaan ja muuttamaan.
Joo tämä nimenomaan. Ei se yksistään se korkea LDL tarkoita vielä mitään.. vaan pitää just katsoa sitä kokonaiskuvaa. Esim tuolla lääkäri Ari Miettisellä on videoita tubessa tästä aiheesta ja käy läpi ihan tutkimustuloksia nuista.
 
Joo tämä nimenomaan. Ei se yksistään se korkea LDL tarkoita vielä mitään.. vaan pitää just katsoa sitä kokonaiskuvaa. Esim tuolla lääkäri Ari Miettisellä on videoita tubessa tästä aiheesta ja käy läpi ihan tutkimustuloksia nuista.
Onko mitään tietoa missäpäin Miettinen asustelee, olis kiva tehdä podcast. Mua meinaan kiinnostaa ihan helvetisti, että miten "tappavilla" anabolisilla mä saan LDL putoamaan alimmaksi mitä edes naturaalina, siis 5.6 -> 3.1. Ja miksi se sitten menee ultrapuhtaalla ruokavaliolla ilman anabolisia ihan taivaaseen.
 
Onko mitään tietoa missäpäin Miettinen asustelee, olis kiva tehdä podcast. Mua meinaan kiinnostaa ihan helvetisti, että miten "tappavilla" anabolisilla mä saan LDL putoamaan alimmaksi mitä edes naturaalina, siis 5.6 -> 3.1. Ja miksi se sitten menee ultrapuhtaalla ruokavaliolla ilman anabolisia ihan taivaaseen.
Jep, se ois kyllä mielenkiintoista tietää.🤔😃 Muistaakseni se Kuopiossa asustelee.
 
Hyviä podeja tiputellaan taas! En ole vielä ihan loppuun saakka kuunnellut, mutta tulenpahan jo hölisemään. Tosi mielenkiintoista!

Nämä ravintoaiheet on kovin herkkiä ja näissä monesti sorrutaan poikamaiseen höntyilyyn.

Jos konteksina ei ole kehonrakennus ja pohditaan terveyttä yleisesti väestötasolla, niin turha ruoka-aineiden demonisointi ei ole tuloksekasta kun määrä kuitenkin tekee myrkyn.

Ihmisen eliniän odote on kuitenkin kasvanut kaiken aikaa (muutkin tekijät toki vaikuttaa kuin ruokavalio) joten kasvirasvojen tai hiilareiden välttäminen "terveyssyistä" ei välttämättä kanna hedelmää pitkässä juoksussa.

Kokonaisuus ratkaisee ja ruokavalion mielekkyydellä ja ylläpidettävyydellä on suuri rooli myös. Toki makrot ja mikrot ym. Laaja aihe.

On totta, että läskiä kansaahan tässä ollaan kun keskivertoihmisellä on enemmän rasvaa kuin teurasikäisellä porsaalla (ei mielekäs vertaus kun ruumiinrakenne esim. täysin eri, mutta ihan hauska jerry), mutta en syyttäisi yhtä, kahta tai edes kolmea ruoka-ainetta tässä. Nykypäivänä ihminen joutuu tekemään ravitsemuksen osalta TOSI monta valintaa päivässä, että syökö tuota vaiko ei - ruokaa on tarjolla joka paikassa ja ruokaa saa kotiin vartissa. Ja valtaosa perusmarkettienkin "nopeista" vaihtoehdoista on kaloritiheitä ja ravintoköyhiä. Ellei omaan hyvinvointiin ole kiinnostusta ja syö hövelisti sen mukaan mitä sattuu tekemään mieli, lihoo varmasti. Lisäksi vielä jos ei liiku, menee joka paikkaan autolla, toiseen kerrokseen hissillä jne.

Henkilökohtaisesti olisin taipuvainen ajattelemaan, että omaan aktiivisuuteen sovellettu, monipuolinen, ylläpidettävä eikä liian rajoitettu sekaruokavalio olisi avain onneen ja pitkään ikään - siitäkin huolimatta jos siellä on kasviöljyä tai leipää mukana. Innostus ruoanlaittoon auttaa myös - vähentää samalla einesten puputusta.

Nämä länsimaiset elintasosairaudet ollaan toki saatu monessa tapauksessa ruokailutottumusten kautta aikaan, mutta yksilö itse päättää määrän mitä turpaansa tunkee. Tällä hetkellä kun sitä pystyy olemaan ihan absoluuttisesti terveimmillään jos miettii tätä ihmisen eloa tällä pallolla.

Ruoka-aineiden yksittäinen demonisointi menee aina kuitenkin vähän uskomusten puolelle, eikä näin ollen ole ihan niin rakentavaa keskustelua.

Hyvä podi! Paulia kuuntelee mielellään aina ja Mike on kyllä hyvä isäntä näissä, tulee kuunneltua vaikkei aihe osuisikaan omiin intresseihin.

Kiitos palautteesta.

Paljon hyvää.

Mutta tätä "yksittäisten ruoka-aineiden demonisointia" ei pidä ajatella millään "joko/tai -periaatteella". Että mitään ruoka-ainetta ei voisi tai saisi "demonisoida". Muutenhan me voidaan työntää suusta mitä tahansa ja sanoa, että: "no ei se vika tässä ole ainakaan".

On ruoka-aineita mitkä menee tonne uskomus -laariin ja niitä on paljon. Ns. maku ja mieltymys juttuja - niin kuin monet muutkin asiat elämässä. Mutta sitten on niitä mitkä ei mene.

Ja nämä kaikki siemen/kasviöljyt sekä gmo maissista tehdyt valmisteet on niitä. Niistä kun ei saa haittavaikutuksia pois millään. Ne aiheuttaa ihmiskehossa X - negatiivisia vaikutuksia - oli sitten minkä uskon mies. Tästä on todella paljon tutkimusta sekä dataa. Ja data on kiistatonta kun sitä katsoo vuosikymmenten ajalta.

Tää eliniän nousu on keskustelu ihan omanaan. Ääripäissä on paikkoja jossa on aina eletty vanhaksi ja eletään edelelleen. Ja sitten on paikkoja joissa piuhoissa, vaipat jalassa olevia lääkekoneistoja saadaan "pidettyä pidettyä pidempään hengissä".

Nuo siis kärjistetyt.

Ja Mikelle kyllä suuret kiitokset ja on hienoa sekä kiitollista olla mukana hänen podeissaan.
 
Ja nämä kaikki siemen/kasviöljyt sekä gmo maissista tehdyt valmisteet on niitä. Niistä kun ei saa haittavaikutuksia pois millään. Ne aiheuttaa ihmiskehossa X - negatiivisia vaikutuksia - oli sitten minkä uskon mies. Tästä on todella paljon tutkimusta sekä dataa. Ja data on kiistatonta kun sitä katsoo vuosikymmenten ajalta.
Kerrotko mitä haittavaikutuksia on esim. kylmäpuristetussa öliiviöljyssä tai kylmäpuristetussa rypsiöljyssä jos oletetaan että päivän rasvoja ei pelkästään niistä oteta ? Voit ihan linkata vaikka aiheeseen liittyen jonkun fiksun tutkimuksen.
 
Kylmäpuristettu oliiviöljy taitaa olla se terveellisin vaihtoehto ja mitä tulee rypsiöljyyn niin siinä on selvästi enemmän linolihappoja kuin oliiviöljyssä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n elintarviketietokannassa lukee, että soijaöljyssä on sataa grammaa kohden 51,8 grammaa linolihappoa ja rypsiöljyssä vastaavasti 22 grammaa sekä oliiviöljyssä 10,3 grammaa. Liiallinen linolihapon kulutus voi nostaa oksilipiinipitoisuuksia, jotka liittyvät tulehduksiin ja rasvan kertymiseen

Kuinka huolissaan pitäisi olla uusista tiedoista ruokaöljyn haitoista? Suomalaisprofessori vastaa
 
Journal of Lipid Research -tiedelehdessä julkaistu tutkimus pani merkille, että hiiriä lihottivat rasvahappojohdannaiset oksilipiiniyhdisteet, jotka muodostuvat öljyn sisältämän linolihapon hajotessa elimistössä.

Kokeessa suurin osa hiiristä, jotka saivat runsasrasvaista soijaöljypitoista ruokaa, lihoivat huomattavasti.

”Liiallinen linolihapon kulutus voi nostaa oksilipiinipitoisuuksia, jotka liittyvät tulehduksiin ja rasvan kertymiseen”, tutkijat kuvailevat tiedotteessa.

Suomessa hyvin laajasti käytetyn rypsiöljyn linolihapposisältö on kohtuullinen verrattuna soijaöljyyn ja auringonkukkaöljyyn.

Piileekö siinä silti nyt hiirikokeissa havaitun kaltainen painonnousuriski kehossa syntyvien oksilipiiniyhdisteiden pitoisuuksien kautta?

Itä-Suomen yliopiston professori, ravitsemusterapian ammattilainen Ursula Schwab ei näe tutkimustulosten valossa suoranaista riskiä suomalaisnäkökulmasta.
--

Kiva nähä ne rypsiöljyn haittatutkimukset koska
''Niistä kun ei saa haittavaikutuksia pois millään. Ne aiheuttaa ihmiskehossa X - negatiivisia vaikutuksia - oli sitten minkä uskon mies. Tästä on todella paljon tutkimusta sekä dataa. Ja data on kiistatonta kun sitä katsoo vuosikymmenten ajalta.''
 
Kerrotko mitä haittavaikutuksia on esim. kylmäpuristetussa öliiviöljyssä tai kylmäpuristetussa rypsiöljyssä jos oletetaan että päivän rasvoja ei pelkästään niistä oteta ? Voit ihan linkata vaikka aiheeseen liittyen jonkun fiksun tutkimuksen.
Ehkä oli hieman pikaisesti kirjoitettu ja luulen että viitattiin enemmänkin rypsi/rapsi/auringonkukkaöljy osastolle koska podissahan taidettiin oliiviöljyn käytöstä ja sen hyödyistä puhua
 
Kylmäpuristettu oliiviöljy taitaa olla se terveellisin vaihtoehto ja mitä tulee rypsiöljyyn niin siinä on selvästi enemmän linolihappoja kuin oliiviöljyssä.



Kuinka huolissaan pitäisi olla uusista tiedoista ruokaöljyn haitoista? Suomalaisprofessori vastaa

Ehkä oli hieman pikaisesti kirjoitettu ja luulen että viitattiin enemmänkin rypsi/rapsi/auringonkukkaöljy osastolle koska podissahan taidettiin oliiviöljyn käytöstä ja sen hyödyistä puhua

Aivan.

Mutta esim. 6 -kertainen linohapon saanti ei lisää arakidonihapon määrää elimistössä, eikä 90 %:n vähentäminen vähennä arakidonihapon määrää lähtötilanteeseen nähden satunnaistettujen tutkimuksien systemoidun katsauksen mukaan (Rett & Whelan 2011).

Tämä selittynee sillä, että minimaalinen määrä vain 0,3-0,6 % linolihaposta ylipäätään muuntuu arakidonihapoksi elimistössä (Demmelmeir 1999) ja sillä, että monissa ruuissa, erityisesti lihassa ja kalassa, on luontaista arakidonihappoa suurempia määriä kuin mitä linolihaposta keskimäärin muuntuu arakidonihapoksi elimistössä. On myös ilmeistä, että arakidonihappopitoisuus on tarkoin säädelty elimistössä.

Niin mihin asemaan tuo teidän mielestä rypsiöljyn linolihapon tässä asettaa ? Kun edelleen oletetaan että niitä rasvahappoja tulee muitakin. Ymmärtääkseni tuo arakidonihappo on se pahis ?
 
Viimeksi muokattu:
Onko mitään tietoa missäpäin Miettinen asustelee, olis kiva tehdä podcast. Mua meinaan kiinnostaa ihan helvetisti, että miten "tappavilla" anabolisilla mä saan LDL putoamaan alimmaksi mitä edes naturaalina, siis 5.6 -> 3.1. Ja miksi se sitten menee ultrapuhtaalla ruokavaliolla ilman anabolisia ihan taivaaseen.
Erittäin hyvä vieras olisi! Käsittääkseni Kuopiossa.

Hänen lyhyt oma kuvaus: Ammatiltani olen lääkäri ja eniten olen perehtynyt ihmisen metabolisen terveyden ja ylipainon hoitoon. Olen myös aktiivinen kuntosali harrastuksen puolestapuhuja.

https://www.tiktok.com/@arimiettinen/video/7545887020963384598?is_from_webapp=1&sender_device=pc
 
Onko mitään tietoa missäpäin Miettinen asustelee, olis kiva tehdä podcast.
Pyydä ennemmin pari henkilöä. Esim. Miettinen ja vaikkapa Pauli Ohukainen. Kivempi ois katsoa jotain missä sais vähän "vääntöä" . Ainakin allekirjoittaneesta on kivempi katsoa tyyliin Ohisalo VS Halla-aho -tyyppistä asetelmaa kun jotain Fatim & Ohisalo tai Halla-aho Purra komboa, mikä on käytännössä vaan toisen ajatusten peesaamista.
 
Laitan tähän muutamia pointteja ja enempää sen lähde tähän, koska netistä löytyy tietoa sitä etsiville.
Itse päätät mitä luet ja mistä.

Itse olin hyvin skeptinen ja kyseenalaistava tätä kohtaan suuresti alkuun. Mutta sitten kun on tutkinut ja opetellut tätä suhteellisen paljon eri lääkäreiltä joiden tahto on parantaa ihminen + ottanut siihen mukaan vahvasti järjen ja logiikan käytön, sekä omat että asiakkaiden kokemukset, niin tähän olen tullut. Ja tämä ei ole nyt piikittely kenelekään.

Tässä muutamia pointteja:

-Korkea omega 6 määrä.
-Pääosin monityydyttämättömiä PUFA rasvahappoja jotka hapettuvat helposti ja johtavat tulehdukseen.
-Vähäinen omega 3 määrä.
-Väärä omega 3 ja omega 6 suhde.
-Todella suuri osa, aikalailla kaikki (paitsi osittain luomu) rypsi, rapsi, auringonkukka kasvit on hyvin gmo muunneltuja mikä myös lisää tulehdusta.

= tulehdusta = herkkä CRP nostavaa tavaraa joka kiertää ja säilyy kehossa pitkään.

Mitä tulee taas kokemukseen ja järkeen:

-Jokainen asiakas jolta olen poistanut margariinit, rypsit ja rapsit, on alkanut sekä laihtumaan että olemaan terveempi flunssilta yms kun crp on laskenut todella nopeasti.

-Näitä öljyjä on todella todella monissa ravinto aineissa = ihminen saa niitä helposti liikaa ja omega 3 tuotteita taaas ei = väärä suhde omega 3 ja omega 6.

Ja TÄRKEIMPÄNÄ: tästä kaikesta johtuva koko aikainen matala asteinen tulehdus vaurioittaa sekä verisuonistoa että ennen kaikkea mitokondrioita ja siksi ihminen altistuu kaikille sairauksille.

Kylmäpuristetussa menetelmä terveempi kun ei polteta ja liuoteta, mutta edelleen on korkea PUFA ja alhainen omega 3.
+ kylmäpuristettu on vielä aivan sairaan hintaista.

Oliiviöljy, oikea kunnon extra neitsyt oliiviöljy taas on tulehdusta poistava korkean antioksidantti ja polyfenoli pitoisuuksien vuoksi ja on tämän takia aivan vastakkainen rypsäreille = eli suojaa mitokondrioita, dnata, poistaa tulehdusta verisuonistosta, suojaa verisuonia, tasapainottaa kolesterolia = alentaa verenpainetta kaikista noista syistä.

Mutta oliiviöljyn on oltava oikeaa. Sitä on todella paljon feikkiä.


Joten: mikä järki tai tai hyötyä käyttää mitään siemenöljyjä? Hinta? Maku? Ravinto arvot? En löydä sellaista. On todella helppo eliminoida ne pois ja syödä hyvät rasvat ruoista missä enemmän hyötyjä ja ei ole tuota listaa haittoja.

Ja miksi "tämä vaiva" näihin öljyihin: no juuri siksi, että rasvat ovat niin niin tärkeitä ja ratkaisevia terveydelle kokonaisuudessaan. Mitä niistä syö, kuinka usein ja kuinka paljon.

Nimeomaan solu -tasolla. Mitokondrioiden tasolla. Tärkeimmällä tasolla mistä koko terveys on loppupeleissä kiinni.

Dr. Chris Knobbe :lta löytyy enitenja parasta tietoa.

Syökööt kuka vain niin paljon näitä siemenöljyjä kuin haluaa ja mistä syistä tahtoo. Mutta kokeilla kannattaa jättää ne mahdollisimman vähälle ja huomiota mitä tapahtuu kokonaisterveydelle sen jälkeen.

Kiitos kaikille ja hyvä, että keskustelua syntyy! Ollaan silti kaikki väleissä - ollaan sit minkä öljyjen lutkuttajia tahansa ✌️

Ps. Nopeasti kirjoitettu = voi olla outoa tekstiä.
 
Back
Ylös Bottom