Pakkislaisten ruokahaasteet

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Herätys Jesse :D

@Mywor

Joo tosiaan, varmasti tulen tekemään jonkun Wilenius setin.

Nyt tosiaan tuli vedettyä 4.2kg/93kpl coctail piirakoita ja sitten yhteen väliin 6l nestettä. Molemmet jossain määrin uusia ennätyksiä. Coctail piirakka setin kuvasin, mutta kamera on nyt lainassa joten sen uppaan myöhemmin. Ensi viikolla saan kameran takaisin.

Tässä nyt kuitenkin videot kun opettelin juomaan 0.5l vettä nopeaa puristamalla pullon. Taattua puhelin laatua

View: https://youtu.be/65ucjCJj9wc
 
Niin ja sitten olisi vielä pari kysymystäkin.
Olet viime postauksissa puhunut pääosin vatsan kapasiteetin lisäämisestä, mutta kuinka paljon tulee harjoiteltua nopeuspuolta? Se kuitenkin on, ellei tärkeämmässä niin vähintään yhtä tärkeässä roolissa, jos menestyä meinaa + voitko kertoa vähän treeneistä ja mitä ruokia tulee "nopeushotkittua"?
Toisena kysymyksenä, mikä on tähän mennessä suurin 'weight gain' ja mikä/millainen haaste kyseessä?
Ja kolmantena, satutko tietämään, löytyykö Suomesta ketään potentiaalista naiskisaajaa ja kuinka suuri mahtaa yleensäkin olla naisten osuus tämän lajin harrastajista meilläpäin?

@Mywor

Tämän missasin tosiaan kokonaan

Pääosin tosiaan nyt keskityn kapasiteettiin siksi, että nopeus on minun mielestä aika ruokaspesifistä. Tässä tällä hetkellä teen n. kerran viikkoon tortilloilla+jauhelihaa ja dippi nopeustreenejä, koska elokuussa on taas kisat mistä tuon jenkkireissun voittaa. Kapasiteetti on tärkeä osa vielä treenejä, koska se ei mielestäni ole vielä tarpeeksi suuri syömään suht helposti syötävää ruokaa 10minuuttia täysiä.

Suurin mitattu painon nousu on 5.2kg, mutta varmasti osassa yli 6kg tullut mm. noista coctail piirakoista. Pitäisi kyllä mitata melkein jokaisen jälkeen paini

Naisia tuskin on yhtään, koska ainut kilpasyömistä harrastava sukupuoleen katsomatta suomessa taidan olla minä Toivottavasti tästä kasvaisi. Kisoissa naisia on näkynyt pari kokeilemassa.

Munakkaan pitää ruveta skeneä kasvattamaan yhdellä ja ruveta ite kokeilee
 
Munakkaan pitää ruveta skeneä kasvattamaan yhdellä ja ruveta ite kokeilee

Heh, hassua, että ehdotat tätä, koska se on kieltämättä käynyt mielessä yhden jos toisenkin kerran. Tähän on mm. yksi merkittävä syy, mutta enpäs taida viihtiä alkaa tässä sen enempiä valottamaan :)
 
Heh, hassua, että ehdotat tätä, koska se on kieltämättä käynyt mielessä yhden jos toisenkin kerran. Tähän on mm. yksi merkittävä syy, mutta enpäs taida viihtiä alkaa tässä sen enempiä valottamaan :)

No rupea ihmeessä sitten! Skenen kasvu tekee hyvää ja kilpailu
 
Onko Myworilla tai muilla asiantuntijoilla antaa viime hetken vinkkejä allekirjoittaneen ylihuomiseen ruokahaasteeseen? Eli eräässä ravintolassa on melko valtava annos, jonka saa ilmaiseksi, kun syö kokonaan tunnin sisällä.

Itsellä ruokahalu melko kova, mutta mitään ennätyksiä ei ole koskaan tullut kokeiltua, enkä siis ole vatsalaukun kapasiteettia kasvattanut mitenkään. Tiedän ettei nyt parissa päivässä kummempia tehdä, mutta mietin kuitenkin mikä olisi optimaalisin tapa valmistautua kun syömiseen on 50 tuntia aikaa. Eli kannattaako huomiseen iltapäivään saakka pitää vatsa melko pinkeänä syömällä paljon, ja vaikka sitten alkuillasta syödä vielä viimeisen kerran, esim. klo 20? Sitten kun haaste on sunnuntaina klo 16, niin vatsa olisi ehtinyt tyhjentyä 20 tuntia. Olisiko tuo sopiva aika? Eli vatsan pitää ehtiä tyhjentyä tarpeeksi, mutta toisaalta käsittääkseni liian pitkä paasto saa vatsalaukun jo liikaakin supistumaan? Entä kannattaako "kisapäivän" aamuna vielä ottaa parin litran vesitankkaus, jolla saisi vielä muutamaa tuntia ennen suoritusta vatsalaukun venytystilaan? Ja voisiko vesitankkaus edesauttaa vielä vatsan tyhjenemistä viimeisistäkin ruoanmuruista? Jos tuo vedenjuonti kannattaa, niin kuinka monta tuntia kannattaa varata, että vatsa ehtii tyhjentyä vedestä? Jos esimerkiksi juon kuusi tuntia ennen syömistä, niin onko enää riskiä että haasteen alkaessa vatsanpohjalla vielä hölskyy vettä?

Tällaisia pohdintoja tällä kertaa. Terveisin aloitteleva suursyömäri.
 
Onko Myworilla tai muilla asiantuntijoilla antaa viime hetken vinkkejä allekirjoittaneen ylihuomiseen ruokahaasteeseen? Eli eräässä ravintolassa on melko valtava annos, jonka saa ilmaiseksi, kun syö kokonaan tunnin sisällä.

Itsellä ruokahalu melko kova, mutta mitään ennätyksiä ei ole koskaan tullut kokeiltua, enkä siis ole vatsalaukun kapasiteettia kasvattanut mitenkään. Tiedän ettei nyt parissa päivässä kummempia tehdä, mutta mietin kuitenkin mikä olisi optimaalisin tapa valmistautua kun syömiseen on 50 tuntia aikaa. Eli kannattaako huomiseen iltapäivään saakka pitää vatsa melko pinkeänä syömällä paljon, ja vaikka sitten alkuillasta syödä vielä viimeisen kerran, esim. klo 20? Sitten kun haaste on sunnuntaina klo 16, niin vatsa olisi ehtinyt tyhjentyä 20 tuntia. Olisiko tuo sopiva aika? Eli vatsan pitää ehtiä tyhjentyä tarpeeksi, mutta toisaalta käsittääkseni liian pitkä paasto saa vatsalaukun jo liikaakin supistumaan? Entä kannattaako "kisapäivän" aamuna vielä ottaa parin litran vesitankkaus, jolla saisi vielä muutamaa tuntia ennen suoritusta vatsalaukun venytystilaan? Ja voisiko vesitankkaus edesauttaa vielä vatsan tyhjenemistä viimeisistäkin ruoanmuruista? Jos tuo vedenjuonti kannattaa, niin kuinka monta tuntia kannattaa varata, että vatsa ehtii tyhjentyä vedestä? Jos esimerkiksi juon kuusi tuntia ennen syömistä, niin onko enää riskiä että haasteen alkaessa vatsanpohjalla vielä hölskyy vettä?

Tällaisia pohdintoja tällä kertaa. Terveisin aloitteleva suursyömäri.

Tänään illasta syöt vaan suht normaalisti, mutta siihen päälle juot vatsan pinkeäksi nesteeklä.
Huomenna sitten aamusta kun heräät, niin 2-3l vesitankkaus ja 6 tuntia heräämisestä vesimelooneita yms. vesipitoisia ruokia sellainen määrä tunnin sisään että olet aivan täynnä. Illalla sitten taas nestetankkaus, veteen voi lisätä proteiinijauhetta ja suolaa yms. Vältä lihaa kisaa edeltävänä päivänä.
Illalla

6-8 tuntia ennen haastetta vedä nesteellä vatsa ihan pinkeäksi sekä kannattaa treenata ennen haastetta joka lisää nälän tunnetta.

Tunnin haasteessa kannattaa välttää suuria määriä juomista, koska nopeudesta se ei tule olemaan kiinni. Todella rauhassa voi syödä ellei haaste ole todella suuri.
 
Tänään illasta syöt vaan suht normaalisti, mutta siihen päälle juot vatsan pinkeäksi nesteeklä.
Huomenna sitten aamusta kun heräät, niin 2-3l vesitankkaus ja 6 tuntia heräämisestä vesimelooneita yms. vesipitoisia ruokia sellainen määrä tunnin sisään että olet aivan täynnä. Illalla sitten taas nestetankkaus, veteen voi lisätä proteiinijauhetta ja suolaa yms. Vältä lihaa kisaa edeltävänä päivänä.
Illalla

6-8 tuntia ennen haastetta vedä nesteellä vatsa ihan pinkeäksi sekä kannattaa treenata ennen haastetta joka lisää nälän tunnetta.

Tunnin haasteessa kannattaa välttää suuria määriä juomista, koska nopeudesta se ei tule olemaan kiinni. Todella rauhassa voi syödä ellei haaste ole todella suuri.

Kiitos vinkeistä! Treenata tosiaan aion pe-su joka päivä. Hyvä pointti myös tuo lihan välttäminen huomenna. Veden juonti illalla on kohdallani ongelma, kun diureesi muutenkin kohdallani sellaista, että joutuu kusella ravaamaan. No, pitänee se kuitenkin nyt tankkailla ennen sunnuntaita.

Laittelen tänne sunnuntaina raporttia miten sujui mättöhaaste näin pystymetsästä, ilman treeniä. Pitää laittaa kuvakin lautasesta ennen ja jälkeen.
 
Väliaikatietoja: Ammulla tankkasin pari litraa nestettä muutoin normaalin aamupalan lomassa, ja vatsa oli erittäin täynnä. Nyt söin kaksi falafelpitaa ja päälle vajaa pari kiloa vesimelonia. Kyllä on taas hetken pala kurkussa. Huominen ateria painaa ravintolan ilmoituksen mukaan noin kaksi kiloa. Voi kyllä tehdä tiukkaa kun ei nestettäkään uppoa nyt tämän enempää. Eipä siinä, kaikkeni teen huomenna etten ateriaa joutuisi maksamaan.
 
Saisikos udella, että mikähän haaste on kyseessä? :)

Rafael`s steak house Porvoossa: http://www.rafaels.fi/?rafaels=menu

Haaste:

RAFAEL'S SPECIAL 69,90 €
Grillattua broilerin rintafileetä, kokonaisena grillattua possun sisäfileetä, Andalucia Chorizoa ja grillattua naudan entrecotea, pippurikermakastiketta ja erikoisvoita. Tarjoillaan talon lohkoperunoilla ja tuoreilla kauden kasviksilla. 69,90 € / hlö

Annoksen koko on n. 2 kiloa. Annoksen syöjä saa diplomin ja nimensä talon kunniakirjaan. Lisäksi annos on ilmainen, jos se on kokonaan syöty tunnin sisällä. Annoksen voi tilata myös seurueelle (suositus 4 hengelle) hintaan 89,00 €

Kyllä tuossa pitää 70 euron takia yrittää ahtaa mättö naamaan vaikka väkisin, ei mielellään viitsisi maksaa ähkystä olosta. Toki jos seinä tulee vastaan niin sitten tulee. Näin aloittelijana on hyvin vaikea tietää kuinka tulee käymään, kun ei ole vatsalaukun vetoisuutta tullut koskaan tosissaan testattua.
 
^ Huh katoin kanssa heti, että jo on perkule hintaa aterialla. En kyllä itse raaskis lähteä edes yrittämään, ellen ois 100% varma, että pystyn tuon tuhoamaan :D
 
Niinpä. Kyllä tuo myös aika kova satsi tulee varmasti olemaan yksin syötäväksi, muutenhan tuon kävisi harva se päivä joku nälkäinen mättämässä. Eli ei ne varmasti huvikseen jakele noita ilmaiseksi. Vähän sama kuin siilinpesän sukupitsa, eli ilmaiseksi saa jos jaksaa syödä, mutta harva on onnistunut.

Mutta ei pidä myöskään stressata liikaa syödessä. Fiilis on myös tärkeä onnistumisen suhteen, eli rennosti mässäillen ripeään tahtiin.
 
Ois kyllä kiva tietää, missä suhteessa tuossa on lihaa ja tärkkelystä. Meinaan vaan että voipi olla leukalihakset kovilla jos tuosta annoksesta vaikkapa sellaiset puoltoista kiloa on proteiinia :)
Puhumattakaan jos liha on sattunut vielä vähän ylikypsäksi paistumaan :D
 
No rupea ihmeessä sitten! Skenen kasvu tekee hyvää ja kilpailu

Kiinnostusta on, joten kyllähän tuota vois vaikka kokeillakin ja kattoa onko yhtään minkäänlaisia skillejä lajiin :D
Oisko sulla antaa jotain aloittelijan ohjeita mistä lähteä liikkeelle? Oisko hyvä aluksi esim. kartoittaa, kuinka paljon se maha vetää ja lähteä sitä kehittämään vai mikä olis järkevin tapa aloittelijan kohdalla?
 
@Agustin
Noh mites kävi vai ootko sää edes hengissä enää? :D

Noniin, kotiuduttu ollaan Porvoosta ja tässä raporttia:

Haastepäivän aamuna oli heti kova nälkä, mikä oli hyvä asia. "Aamupalaksi" otin 2,7 litran vesitankkauksen, mikä oli aika lailla maksimimäärä. Tämä ei kummoinen vetoisuus vielä ole, joten iltapäivän haasteen tiesin olevan kova pala purtavaksi. Kävin puolilta päivin vetämässä salilla paastotreenin, ja sain kyllä nälän kovaksi 16.30 mennessä, jolloin haaste koitti.

Vaikka olin hyvällä ja optimistisella asenteella liikenteessä, niin ruoan eteen saatuani tajusin lopulta haasteen kovuuden, ateria oli järkyttävän kokoinen. Lihaa oli yhteensä 1,3 kiloa, sisältäen neljä kookasta kanan rinrafilettä, melko suuren määrän naudan entrecoteta ja porsaan sisäfilettä, sekä neljä isohkoa chorizomakkaraa. Sen lisäksi lohkoperunoita oli tolkuton kippo. Aterian koko on ravintolan ilmoituksen mukaan noin kaksi kiloa, mutta kaiken järjen mukaan se on selkeästi yli kaksi kiloa, koska perunoitakin oli nähdäkseni noin kilon verran. Tämän lisäksi oli pieni KULHOLLINEN yrttivoita, siis varmaan noin 100g pelkkää voita. Tämän lisäksi vielä kippo kermakastiketta sekä aika paljon kasviksia. Perunatkin oli selkeästi lähes uitettu rasvassa, eli erittäin raskasta tavaraa.

Aloitin suht rivakalla temmolla, syöden ensin sitkeähkön naudanlihan. SItten porsasta ja kanaa. Kana tökki pahiten, kun oli paksuja fileitä, ja kanan maku on suuressa määrin syötynä aika puisevaa. Sain suurimman osan lihoista syötyä, mutta ylikin jäi yksi kanafile ja kolme makkaraa. Eli vajaa kilo lihaa meni pötsiin. Perunoita söin vielä jonkin verran, mutta yrttivoihin en koskenut, kun kuitenkaan ei ollut mahdollisuuksia saada kaikkea syötyä.

Eli ruoka otti nyt miehestä selkeän voiton. Tarjoilija kertoi haasteessa onnistujia olevan "vähän alle kymmenen". Yrittäjiä on paljonkin. Olin tämän viikon kuudes yrittäjä, joista yksikään ei onnistunut. Kyllä tässä entistä paremmin konkretisoitui se, miten kovaa hommaa oikea kilpasyöminen on. Itsellä vatsalaukun vetoisuus pitäisi varmaankin tuplata, että tuosta haasteesta selviäisi. Eli arviolta 5-6 litraa pitäisi ehkä pystyä vettä juomaan nykyisen vajaan kolmen litran sijasta. Mutta se vatsalaukun venytyskin on kohtalaisen epämiellyttävää puuhaa. Kyllä tässä silti jäi vähän kytemään sellainen revanssihenki, että josko sitä syksymmällä menisi oikealla valmistautumisella uudestaan.

Suosittelen myös Myworille tuon haasteen suorittamista, kun joskun pääkaupunkiseudulla liikuskelet. Olisi kiinnostava kuulla, miltä tuo haaste ammattilaisesta tuntuu. Varmasti tuo onnistuisi, mutta lihan ja rasvan määrä on niin jäätävä, että ehkä tuo Suomen mestarillakin jossain tuntuisi.

Nyt sohvalla makoilua ja vichyn juontia loppuilta. Over and out.
 
Viimeksi muokattu:
Noniin, kotiuduttu ollaan Porvoosta ja tässä raporttia...

Mitenköhän ravintola suhtautuisi, jos ensi kerralla joku ottaa keittiövaa'an mukaan varmistaakseen aterian koon? Tietenkään ne grammamäärät ei ihan pilkuntarkkoja ole koskaan, mutta kyllähän se asiakkaan harhaanjohtamista on, jos annoksen koko todellisuudessa ampuu esimerkiksi tyyliin kilon verran ylitse väitetyn määrän.
Ja tämä punnitsemisidea tuli mieleen ihan eräästä amerikkalaisen suursyömärin videosta, jossa kaveri oli oikeasti ottanut vaa'an mukaan punnitakseen aterian. Kun ateria tuotiin pöytään tyyppi huomasi heti, että nyt ei koko vastaa ihan menussa ilmoitettua ja kappas vain, yllättäen sitä ruokaa oli kuin olikin mätetty lautasella vähän reilummalla kauhalla.
 
Mitenköhän ravintola suhtautuisi, jos ensi kerralla joku ottaa keittiövaa'an mukaan varmistaakseen aterian koon? Tietenkään ne grammamäärät ei ihan pilkuntarkkoja ole koskaan, mutta kyllähän se asiakkaan harhaanjohtamista on, jos annoksen koko todellisuudessa ampuu esimerkiksi tyyliin kilon verran ylitse väitetyn määrän.
Ja tämä punnitsemisidea tuli mieleen ihan eräästä amerikkalaisen suursyömärin videosta, jossa kaveri oli oikeasti ottanut vaa'an mukaan punnitakseen aterian. Ja kappas vain, yllättäen sitä ruokaa oli mätetty lautasella vähän reilummalla kauhalla.

Sama kävi mielessä, kotona kun olisi vielä ollut pieni keittiövaaka. Olisihan tuon perunoidenkin määrän voinut tarjoilijalta kysyä, mutta tajusin kysyä vain lihasta. Voihan se olla, että ateria oli jotain 2,2-2,3 kiloa, jolloin on vielä jokseenkin ok ilmoittaa "noin kaksi kiloa". Mutta kyllä tuossa perunoiden rasvaisuus ja varsinkin yrttivoin jäätävä määrä huomioiden oli varmistettu se, ettei tuota kukaan helpolla syö. Eipä siinä, turha tässä on selitellä. Pitäisi opetella syömään, niin ei tarvitsisi turhaan maksella 70 euroa ähkystä olosta.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom