Pakkislaisten ruokahaasteet

Sama kävi mielessä, kotona kun olisi vielä ollut pieni keittiövaaka. Olisihan tuon perunoidenkin määrän voinut tarjoilijalta kysyä, mutta tajusin kysyä vain lihasta. Voihan se olla, että ateria oli jotain 2,2-2,3 kiloa, jolloin on vielä jokseenkin ok ilmoittaa "noin kaksi kiloa". Mutta kyllä tuossa perunoiden rasvaisuus ja varsinkin yrttivoin jäätävä määrä huomioiden oli varmistettu se, ettei tuota kukaan helpolla syö. Eipä siinä, turha tässä on selitellä. Pitäisi opetella syömään, niin ei tarvitsisi turhaan maksella 70 euroa ähkystä olosta.

Älä suotta synkistele. Aivan varmasti teit parhaasi, mutta tällä kertaa vastustaja pääsi yllättämään "koollaan". Parempi onni ensi kerralla, eiku ;)
Ei mut itsekin kun alkuun luin nuo aterian speksit niin ei se loppujen lopuksi vaikuttanut mitenkään ylitsepääsemättömän haastavalta. Mutta nyt kun oikeesti kuvailit nuo setit mitä tuotiin nokan eteen, niin täytyy kyllä sanoa, että ois jäänyt aivan takuulla multakin tekemättä, vaikken itseäni mitenkään erityisen pieniruokaisena pidä. Etenkin tuo suuri proteiinin määrä yhdistettynä järkyttävään rasvan määrään on varmasti se mihin moni ukko tule kaatumaan.

Et muuten sattunut ottamaan kuvaa tuosta ateriasta?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
IMG_0222.JPG
Juu, en synkistele. Hyvä fiilis jäi tästä ihmiskokeesta, sai vähän konkretiaa oman vatsalaukun vetoisuudesta, jos tässä innostuisi enemmänkin reenailemaan syömistä. Mutta sitä tuossa painotin, ettei ole ravintolan vika ettei uponnut koko satsi
 
Valokuvassa ei näytä niin älyttömältä (livenä varmasti karumman näköinen), mutta jeesus kun on tiukkaa tavaraa tuo ateria. Proteiinin ja rasvan määrä aivan järkyttävä ja perunatkin lohkoja eikä mitään tikkuperunoita. Voi olla kroppa hiukan tukossa tuon jälkeen. :D
 
Siis mitä hittoa, ihan jäätävä määrä pelkkää voita :eek:
Pitääks noi palaset syödä tuommoisenaan vai mihin ne pystyy edes survomaan tuossa satsissa... o_O
Ja hyvin on näköjään potutkin voideltu jollain ihranpaskalla.
 
Joo, kyllä se livenä oli vielä raskaamman näköinen. Ja perunatkin tosiaan erittäin rasvaiset, ja niitä oli oiokeasti paljon. Kuvassa perunakippo näyttää pienemmältä. Ja yrttivoiklöntit, huh huh. Kyllä tuo silti pitää joskus vielä käydä tuhoamassa.
 
Joo, kyllä se livenä oli vielä raskaamman näköinen. Ja perunatkin tosiaan erittäin rasvaiset, ja niitä oli oiokeasti paljon. Kuvassa perunakippo näyttää pienemmältä. Ja yrttivoiklöntit, huh huh. Kyllä tuo silti pitää joskus vielä käydä tuhoamassa.
Kyl se tokal kerralla jo uppoaa :D
 
@Munakas , kannattaa varmasti alkuun kartoittaa se kapasiteetti nesteellä jolloin kehitystä on hyvä seurata.

Nesteellä pystyy helposti tekemään lineaarista harjoittelua esim. lisäämällä sen määrää joka viikko. Toisaalta mukavin tapa ehdottomasti on ruuan ja nesteen yhdistäminen ja uskoisin, että se on myös parempi koska venytys kestää kauemmin verrattuna pelkkään nesteeseen. Pelkällä nesteellä treenatessa seuraa vesimyrkytyksen oireita ja syö jotain suolaista vähän.

Kaksi kertaa viikossa on hyvä tahti ruualla tehtäville treeneille, mutta vedellä voi tehdä vaikka joka aamu esim. 50%-70% max kapasiteetista mahdollisimman nopeasti. Itse tein pari kuukautta joka aamu ja nostin veden määrän pikkuhiljaa 1.5l-3l+aamupala.

Nopeutta kannattaa harjoitella alkuun vedellä ja esim. maitorahkalla sekä muilla helposti syötävillä ruuilla. Nopeustreenissä pidä suu jatkuvasti suhteellisen tyhjänä ja välttäisin täyslihalla tai kuivilla ruuilla leikkimistä alkuun. Varmasti tärkeintä on alkuun saada pois se refleksi että nopeasti syödessä pitäisi muka ahtaa suu täyteen.

@Agustin Ilmeisesti todella hyvin valmistelut onnistui, ja suoritushan oli kuitenkin hyvä. Ei ole mikään helppo juuri tuon rasvan määrän takia. Ei varmasti itselläkään olisi mennyt ensimmäisenä haasteena. Nyt treeniä ja käyt helpompia haasteita tekemässä tai kokeilet esim max määrää maitorahkaa tai juustohampurilaisia jne.
 
Vähän aiheen sivusta, mutta tuli kylmät väreet jo tuosta kuvan lautasesta. Mikäli tuo on samaa materiaalia, mitä joskus omassa (edellisessä) duunissa käytettiin, niin tolta on aivan mahdoton syödä ilman semmoista piikillä liitutauluun -ääntä, kun leikkaa jotain.

Ja näyttää tosiaan siltä, että toi rasvan määrä olis todennäköisesti haasteena ton syömisessä.
 
@Munakas , kannattaa varmasti alkuun kartoittaa se kapasiteetti nesteellä jolloin kehitystä on hyvä seurata.

Nesteellä pystyy helposti tekemään lineaarista harjoittelua esim. lisäämällä sen määrää joka viikko. Toisaalta mukavin tapa ehdottomasti on ruuan ja nesteen yhdistäminen ja uskoisin, että se on myös parempi koska venytys kestää kauemmin verrattuna pelkkään nesteeseen. Pelkällä nesteellä treenatessa seuraa vesimyrkytyksen oireita ja syö jotain suolaista vähän.

Kaksi kertaa viikossa on hyvä tahti ruualla tehtäville treeneille, mutta vedellä voi tehdä vaikka joka aamu esim. 50%-70% max kapasiteetista mahdollisimman nopeasti. Itse tein pari kuukautta joka aamu ja nostin veden määrän pikkuhiljaa 1.5l-3l+aamupala.

Nopeutta kannattaa harjoitella alkuun vedellä ja esim. maitorahkalla sekä muilla helposti syötävillä ruuilla. Nopeustreenissä pidä suu jatkuvasti suhteellisen tyhjänä ja välttäisin täyslihalla tai kuivilla ruuilla leikkimistä alkuun. Varmasti tärkeintä on alkuun saada pois se refleksi että nopeasti syödessä pitäisi muka ahtaa suu täyteen.

Varmaan typerä kysymys, mutta onko tuossa joku tekniikkajippo, miten nuo ammattilaiset saavat "pudotettua" ruokaa suusta alas ikään kuin eivät nielaisisi lainkaan? Vai näyttääkö se vain siltä? :D
Toinen kysymys liittyy ruoan kakomiseen ja sen ehkäisemiseen. Oletko itse tuota taitoa jotenkin erikseen harjoittanut vai onko se sellainen taito, että se kehittyy vähän niinkuin itsestään ajan myötä?
 
Onko sallittua vinkata missä tuollaisen satsin voi saada eteensä?

Tuollahan se on tosiaan aikaisemmin mainittu, eli Rafael`s steak house Porvoossa. Ei muuta kun reissua Porvooseen, muutenkin hieno kesäkaupunki. Voin kylläkin kokemuksesta sanoa, että ellei oikeasti ole todella poikkeuksellisen kova syömään, niin onnistuakseen tuossa haasteessa pitää syömistä jonkin aikaa harjoitella nousujohteisesti Itse olen nyt päättänyt, että alan panostamaan syömiseen, ja vuoden sisällä käyn tuon kiskaisemassa. Ei asiaa voi tähän jättää.:ruoska:
 
Tuollahan se on tosiaan aikaisemmin mainittu, eli Rafael`s steak house Porvoossa. Ei muuta kun reissua Porvooseen, muutenkin hieno kesäkaupunki. Voin kylläkin kokemuksesta sanoa, että ellei oikeasti ole todella poikkeuksellisen kova syömään, niin onnistuakseen tuossa haasteessa pitää syömistä jonkin aikaa harjoitella nousujohteisesti Itse olen nyt päättänyt, että alan panostamaan syömiseen, ja vuoden sisällä käyn tuon kiskaisemassa. Ei asiaa voi tähän jättää.:ruoska:

That's what I'm talkin about mayne!
Ens kerralla sitten kanssa camera crew messiin. Video or didn't happen eiks niin? ;)
 

Ihan hyvän määrän sait syötyä. Kannatta kokeilla lisätä jotain makea tohon, niin vatsalaukku saatta vetää vielä vähän enemmän. En nyt muista ihan miten nämä suhteet menee, mutta esim kun syöt jäätelöä ja rupeat olemaan täynnä, niin pari ranskalaista siihen ja jaksat syödä taas enemmän jäätelöä. Jenkkiläiset käyttää nimitystä "toinen vatsalaukku" tästä effektistä. Voisin kuvitella, että tuon kanssa, jos ottaisi muutaman makeisen, niin saisi taas enemmän syötyä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom