- Liittynyt
- 25.5.2004
- Viestejä
- 395
Kiireinen pikapäivitys viime päivien otsikoista:
Boron finally gets a triple bond
Hieno homma! Touhusin itsekin aikoinani booriyhdisteiden kemian kanssa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Kiireinen pikapäivitys viime päivien otsikoista:
Boron finally gets a triple bond
"The results of our study challenge the notion that a calorie is a calorie from a metabolic perspective. During isocaloric feeding following weight loss, REE was 67 kcal/d higher with the very low-carbohydrate diet compared with the low-fat diet. TEE differed by approximately 300 kcal/d between these 2 diets, an effect corresponding with the amount of energy typically expended in 1 hour of moderate-intensity physical activity."
Huomionarvoinen löytö joka on myös aiemmin käytännössä todettu on että erittäin vähähiilihydraattinen ruokavalio on myös stressori elimistölle ja nostaa kortisolia. Pitkällä tähtäimellä äärimmäinen vähähiilarisuus (alle 10% energiasta) ei liene suositeltavaa vaan pikemminkin "hyväkarppi" tyyppinen tasapainoinen mutta matalaglykeeminen ruokavalio vastaten tämän tutkimuksen matalaglykeemistä (40% energiasta matalaglykeemisistä hiilihydraateista) ruokavaliota . Samaan suuntaan ovat menossa uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset. Edelleen pidän vaikeassa obesiteetissa ja/tai metabolisessa oireyhtymässä oikein käytettyä erittäin vähähiilihydraattista, jopa ketogeenista ruokavaliota hyvänä ja tehokkaana hoidon alkuvaiheessa käytettynä.
"Although the very low-carbohydrate diet produced the greatest improvements in most metabolic syndrome components examined herein, we identified 2 potentially deleterious effects of this diet. Twenty-four hour urinary cortisol excretion, a hormonal measure of stress, was highest with the very low-carbohydrate diet. Consistent with this finding, Stimson et al31 reported increased whole-body regeneration of cortisol by 11β-HSD1 and reduced inactivation of cortisol by 5α- and 5β-reductases over 4 weeks on a very low- vs moderate-carbohydrate diet. Higher cortisol levels may promote adiposity, insulin resistance, and cardiovascular disease, as observed in epidemiological studies.32 - 34 In a 6-year prospective, population-based study of older adults in Italy,35 individuals in the highest vs lowest tertile of 24-hour cortisol excretion, with or without preexisting cardiovascular disease, had a 5-fold increased risk of cardiovascular mortality. C-reactive protein also tended to be higher with the very low-carbohydrate diet in our study, consistent with the findings of Rankin and Turpyn.36 Other studies also have found reductions in measures of chronic inflammation, including CRP with a low–glycemic index diet.37 - 39"
"The low-fat diet produced changes in energy expenditure and serum leptin42 - 44 that would predict weight regain. In addition, this conventionally recommended diet had unfavorable effects on most of the metabolic syndrome components studied herein. "
Senior author Dr David S Ludwig (New Balance Foundation, Obesity Prevention Center) told heartwire: "Extreme restriction of fat or carbs can have bad effects. The best long-term approach will be to avoid restriction of any major nutrient—either fat or carbohydrate—and instead focus on the quality of nutrients. This is not to say that the number of calories isn't important, but it's now saying we should also pay attention to the quality of those calories. So the argument that the food industry likes to make—that all foods can be part of a healthful diet as long as you watch calories—is really misleading at best.
"Relatively unprocessed, low-glycemic-index foods are best, things that our grandmother would recognize. Choose relatively unprocessed foods whenever you can and cut back on white bread, white rice, potato products, prepared breakfast cereals, and, of course, concentrated sugars."
To this end, Ludwig believes it's time to change recommendations. "Most of the professional nutritional associations continue to feature, expressively or implicitly, targets on fat reduction. Our work—and really many other studies—now suggest that there is absolutely no benefit by selectively targeting fat for reduction."
En ole erikoistunut evoluutiobiologiaan enkä ekologiaan, joiden alueella nämä tutkimukset yleensä ovat. Pitäisi kysellä noilta Jyväskylän laitoksen evoluutiotutkijoilta tai ekologeilta enemmänkin mutta se mitä minä aiheesta tiedän, niin tuo Batemanin tutkimuksen kritiikki on ihan hyvin perusteltua.Evoluutiobiologiaa: klassinen tutkimus seksuaalivalinnasta virheellinen?
Vuonna 1948 julkaistu tutkimus seksuaalivalinnasta osoitti että koiraskärpäsille on evolutiivista etua useista parittelukumppaneista, kun taas naaraille ei. Tulosten toistettavuus on tieteen etenemisen kulmakivi. Tätä ei ilmeisesti ole koskaan kukaan yrittänyt vaan tulokset on hyväksytty suuremmin mukisematta. Kunnes nyt.
Tähän olisi mukava kuulla jonkun evoluutiobiologiaan erikoistuneemman kaverin (Dragon? ) mielipide? Kuinka merkittävä tutkimus loppujen lopuksi onkaan kyseessä? Miten tämä suhtautuu muista lajeista tehtyihin havaintoihin?
Tutkijat eivät niinkään ole kaloriteoriaa vastaan, vaan low-fat hypeä. Toisaalta he myös näyttävät että äärimmäinen low-carb hype on myöskin hölmöä. Kukapa olisi arvannut?
Ei niin pieni tiedeuutinen :wtf:
http://www.tiede.fi/uutiset/4752/fyysikot_tekivat_historiaa_uusi_bosoni_loytyi
Minkähän verran tulee kanteita geologeille, kun San Andreas-siirros pamahtaa? Tuomio siitä, etteivät siirtäneet San Fransiscoa Nevadaan?Italia osoittaa olevansa täydellinen kehitysmaa ja oikeusvaltion irvikuva: Uutinen
Tuskin kukaan tutkija enää tämän jälkeen harkitsee uraa Italiassa, kun linnaan joutuu jos ei osaa vastata mahdottomiin kysymyksiin. Mitä seuraavaksi, aletaanko tuomita lääkäreitä vankilaan jos eivät osaa parantaa parantumattomia tauteja?
http://www.avaruus.fi/uutiset/miehi...e-miehitettya-lentoa-marsiin-vuonna-2023.html
aika pahasti skeptinen ton projektin onnistumisen suhteen, mutta toivotaan nyt parasta
Idealistisena ituhippinä minun pitäisi olla haltioissani tuosta keksinnöstä, mutta sitä ennen haluaisin todellakin tietää millaisella hyötysuhteella tuo prosessi toimii. Monet näistä vaihtoehtoisista polttoaineista tuntuvat harmi kyllä toimivan sellaisella "yhden litran tuottaminen vie 500 gigawattituntia sähköä" -meiningillä.Exclusive: Pioneering scientists turn fresh air into petrol in massive boost in fight against energy crisis
http://www.independent.co.uk/news/u...t-in-fight-against-energy-crisis-8217382.html
"Air Fuel Synthesis in Stockton-on-Tees has produced five litres of petrol since August when it switched on a small refinery that manufactures gasoline from carbon dioxide and water vapour.
The company hopes that within two years it will build a larger, commercial-scale plant capable of producing a ton of petrol a day."
"We've taken carbon dioxide from air and hydrogen from water and turned these elements into petrol," said Peter Harrison"
Semmosta tällä erää.
Ilmeisesti perustuu pitkään tiedostettuun metodiin, mutta nyt se oikeasti laitettiin toimimaan.
Tällä hetkellä tuo tietenkin vaatii sähköä, ja aina tulee vaatimaan, mutta jos sekin tuotetaan tuulella/vedellä. Siitä merelle laitos pystyyn joka tuottaa sähkönsä veden avulla, ottaa sieltä myös prosessin vaatiman veden, ja yläpuolelta nappaa hiilidioksidit.