- Liittynyt
- 10.8.2004
- Viestejä
- 19 047
- Ikä
- 39
Jännä muuten että työntö menny vajaa 4% (256-266) eteenpäin samassa ajassa kuin tempaus kehittyny 10%. (200-220) Muistelin tosin että ero ois ollu isompikin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
On se vain ollut hullua hommaa silloin loppuaikoina, kun punnerrus oli vielä mukana pelissä. Onhan nostossa rumasti vartaloa pelissä, mutta funtsin silti, että pystyisikö nykymaailmassa kukaan samaan? Toisaalta kukaan ei enää treenaa punnerrusta kilpamielessä (pl. voimamiehet, jotka taas eivät rivettäisi tuota painoa), toisaalta nostolla on ikää jo viitisenkymmentä vuotta ja siinä ajassa voimailun yleinen taso on tunnetusti mennyt valovuoden eteenpäin.
Jännä muuten että työntö menny vajaa 4% (256-266) eteenpäin samassa ajassa kuin tempaus kehittyny 10%. (200-220) Muistelin tosin että ero ois ollu isompikin
Sarja 82,5. 1971 Juhani Avellan työnsi MEn 193kg ja 1980 Jurik Vardanian 222,5kg. Nämä ulkomuistista mutta lähellä ainakin oikeaa. Laji kehittyi tuolloin paljon.World Records @ Lift Up: Search Results
History of Olympic Weightlifting at Lift Upwww.chidlovski.net
Tosta kun kattoo, niin hullu kehitys tempauksen ME tuloksessa vuosina 1971-1976! 177 kilosta 200 kiloon 5 vuodessa
Tuo on kyllä kovaa touhua että maailmalla kasikympissä runtataan selkeeti isompaa rautaa kuin suomessa superiinSarja 82,5. 1971 Juhani Avellan työnsi MEn 193kg ja 1980 Jurik Vardanian 222,5kg. Nämä ulkomuistista mutta lähellä ainakin oikeaa. Laji kehittyi tuolloin paljon.
Tuo on kyllä kovaa touhua että maailmalla kasikympissä runtataan selkeeti isompaa rautaa kuin suomessa superiin
Ovatko apuliikkeet kuten kyykyt ja pystypunnerrukset myös yhtä paljon edelle, vai onko mitä kovempi nostaja, sitä lähempänä lajinostot on apuliikkeitä?
Kylhän noilla jo pärjääEsimerkkinä Lun parhaat treenitulokset, ei varmaan löydy Suomesta sarjasta riippumatta yhtään ukkoa jolta onnistuisi yksikään ao. listan suorituksista.
Best Training Lifts (at 77kg)
- Snatch – 180kg
- Clean & Jerk – 210kg
- Power Snatch – 160kg
- Power Clean – 200kg
- Front Squat – 275kg
- Back Squat – 305kg
- Clean Pull – 280kg
- Snatch Pull – 260kg
Sehän on treenisuorituksissa ihan kertojasta kiinni, mikä lasketaan, mutta tuskin esim. Lu:n meriiteillä tarvitsisi hakea respectiä kertomalla minkään apuliikkeen enkaksi maven ykkösmaksimia. Luultavasti nuo nostot on siis tehty suunnilleen oikealla ykkösvedon liikeradalla ja kohautuksella loppuun. 2x260 parin vuoden takaa löytyy youtubestakin ja luultavasti Lu ei ole silloinkaan enää ollut raakavoimiensa huipulla.Miten noissa clean ja snatch pulleissa lasketaan onnistunut nosto? Vai onko noi vaan eri nimityksiä maastavedolle, ja maastavedolle tempausotteella?
Sehän on treenisuorituksissa ihan kertojasta kiinni, mikä lasketaan, mutta tuskin esim. Lu:n meriiteillä tarvitsisi hakea respectiä kertomalla minkään apuliikkeen enkaksi maven ykkösmaksimia. Luultavasti nuo nostot on siis tehty suunnilleen oikealla ykkösvedon liikeradalla ja kohautuksella loppuun. 2x260 parin vuoden takaa löytyy youtubestakin ja luultavasti Lu ei ole silloinkaan enää ollut raakavoimiensa huipulla.
Jos ihan tarkkoja ollaan, niin "pulleissa" onnistunut nosto pitäisi määritellä tangon maksiminopeuden kautta. Eri lähteestä riippuen tiedetään että esim. työntövedossa onnistuneen rinnallekäännön edellytyksenä tangon nopeuden pitää olla jossain 1,2-1,4 m/s, tempauksessa vieläkin enemmän, lähemmäs 2 m/s. Tätä taustaa vasten esim "max clean pull" on paino jota pystyy vielä kiihdyttämään >1 m/s nopeuteen, tällöin harjoitellaan jokseenkin oikeita ominaisuuksia. Nopeus <1 m/s menee jo absoluuttisen maksimivoiman (maven) puolelle enkä enää laskisi työntövedoksi. Käytännön salitouhussa ilman antureita tai appeja, jos pystyy kiihdyttämään = hyväksytty, jos ei kiihdy = liikaa rautaa, = "mave"Kylhän noilla jo pärjää
Miten noissa clean ja snatch pulleissa lasketaan onnistunut nosto? Vai onko noi vaan eri nimityksiä maastavedolle, ja maastavedolle tempausotteella?
Toi Vardanianin työntö on mielestäni kovin tulos, jota painonnostossa on koskaan tehty. Aivan käsittämätön.Sarja 82,5. 1971 Juhani Avellan työnsi MEn 193kg ja 1980 Jurik Vardanian 222,5kg. Nämä ulkomuistista mutta lähellä ainakin oikeaa. Laji kehittyi tuolloin paljon.
Weightlifting housen podcastssa kannattaa kuunnella Norik Vardanian haastattelut. Puhuu paljon isästään.Toi Vardanianin työntö on mielestäni kovin tulos, jota painonnostossa on koskaan tehty. Aivan käsittämätön.
Jos toi on noin monimutkasta, niin miksi ei vaan tehdä rinnallevetoja ja tempauksia pelkästään?Jos ihan tarkkoja ollaan, niin "pulleissa" onnistunut nosto pitäisi määritellä tangon maksiminopeuden kautta. Eri lähteestä riippuen tiedetään että esim. työntövedossa onnistuneen rinnallekäännön edellytyksenä tangon nopeuden pitää olla jossain 1,2-1,4 m/s, tempauksessa vieläkin enemmän, lähemmäs 2 m/s. Tätä taustaa vasten esim "max clean pull" on paino jota pystyy vielä kiihdyttämään >1 m/s nopeuteen, tällöin harjoitellaan jokseenkin oikeita ominaisuuksia. Nopeus <1 m/s menee jo absoluuttisen maksimivoiman (maven) puolelle enkä enää laskisi työntövedoksi. Käytännön salitouhussa ilman antureita tai appeja, jos pystyy kiihdyttämään = hyväksytty, jos ei kiihdy = liikaa rautaa, = "mave"
Asiasta syvemmin kiinnostuneille löytyy paljon dataa otsikolla Velocity Based Training, esim täältä
tai täältä
Olympic Lifts: The Importance of Peak Velocity and Recommended Guidelines - SimpliFaster
For athletes performing Olympic lifts to improve sports performance, measuring peak velocity provides the best information to coaches when progressing loads. Peak velocity, which is not affected by injuries, also represents an athlete’s capabilities better than mean and average velocity.simplifaster.com
Lu on kiistatta maailman huippua. Videolla olleen vedon voi jokainen pohtia, riittääkö clean pulliksi vai menikö maven puolelle
Vedot ovat apuliikkeitä, joilla haetaan (lajinomaista) voimaa maasta irrotukseen ja loppuvetoon. Voihan sitä tehdä pelkkiä koko suorituksiakin, mutta jossain vaiheessa tulee seinä vastaan. Karrikoiden, rv ei onnistu jos ei saa tankoa irti maasta, siksi pitää vetojakin treenata.Jos toi on noin monimutkasta, niin miksi ei vaan tehdä rinnallevetoja ja tempauksia pelkästään?
Aivan käsittämätön! Onko tietoa, mitkä on kisatulokset?Ajassa 3:55 17 vuotias korealainen tyttönen kyykkää 1x260 ja perään 7x210.
Ajassa 3:55 17 vuotias korealainen tyttönen kyykkää 1x260 ja perään 7x210.
Aasian nuorten kisoissa tehnyt v.2019 110+145.Aivan käsittämätön! Onko tietoa, mitkä on kisatulokset?
Kaikki siis tulee kyykystä ylös.Aasian nuorten kisoissa tehnyt v.2019 110+145.