WEIGHTLIFTING Painonnostovideoita

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja strong
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Big Evil,

Oletko varma tuosta Taranenkon 270 nostosta? Muistaakseni se meni niin, että hän pyysi kolmanteen 270, mutta ei käynyt koskaan edes kokeilemassa sitä.
 
Tässä on mielenkiintoinen stoori Taranenkon 266kg nostosta, kertojana kyseisen turnauksen vetäjä Paul Coffa:
http://www.chidlovski.net/liftup/a_paul_coffa_about_taranenko.asp

Senkin mukaan viimeiseen nostoon pyydettiin 270, mutta Taranenko ei tullut ajoissa lavalle. Täydennyksenä tuohon Coffan tarinaan voi lisätä, että Taranenko oli useissa haastatteluissa sekä uransa aikana että sen jälkeen ilmaissut tyytymättömyytensä mitaleista ja maailmanennätyksistä jaettaviin olemattomiin palkkioihin ja yritti huippukunnossa ollessaan aktiivisesti etsiä sponsoria tms., joka löisi kunnon rahat käteen oikeasta huipputuloksesta (vrt. Seppo Rädyn "Viissataatonnia käteen ja keihäs lentää sata metriä." :D). Omien sanojensa mukaan Taranenko olisi noihin aikoihin ollut riittävässä kunnossa rikkomaan 600lbs mahdottomana pidetyn rajan (~272kg). Vanhuus ja vammat sitten iskivät päälle, ennen kuin riittävän varakasta "tilaajaa" tempulle löytyi.

Tuossa tuo 266, joka olisi kyllä saanut mennä hylkyyn.

No ei tuo mikään maailman kaunein suoritus ollut, mutta kyllä se nyt hyväksytty nosto on vaikka miten päin katsoisi...
 
Olihan tosiaan Kurlovitshilla tuo 266 kilon työntöyritys Ostravan MM:stä -87. Miltei identtinen ylöstyöntö kuin Ateenassa -89 tai Spartakiadeissa-83.

Sydneyn 2000 olympialaisten superi on toki kautta aikojen tuloksellisesti kovatasoisin. Lopullinen järjestyshän oli: 1) Reza 472½ (212½+260), 2) Weller 467½ (210+257½, 262½x), 3) Tshemerkin 462½ (202½+260, 272½x), 4) Jaber 460 (205, 210x+255, 260x), 5) Tae-Hyun Kim, Etelä-Korea 460 (200+260, 265x), 6) Scerbatihs 452½ (202½+250, 257½x). Upea kisa kerta kaikkiaan. Lisäksi lavalla nähtiin Ashot Danieljan, joka teki 465 (207½+257½), mutta hänen suoritus tunnetusti hylättiin. Tshemerkinin 272½ kilon työntöyritys on kaikkien aikojen suurin arvokisoissa tankoon laitettu rautamäärä.

Tarkoitin tuolla aiemmalla kommentillani lähinnä sitä, että Spartakiadeissa-83 neljä ukkoa rikkoi ennen kisapäivää voimassa olleita ME-tuloksia ja kaksi muuta vielä yritti kohentaa jo syntyneitä rekordeja. Sitä ei tapahtunut Sydneyssä, vaikka 17 vuotta myöhemmin raudat olivat tietenkin suurempia kuin Moskovassa.

Mitä tulee arvokisoissa nostettuihin tuloksiin, pääsääntö on ollut ja on yhä, että huippunostajat tehtailevat omia kisaennätyksiään nimenomaan kauden päätapahtumassa MM:ssä/olympialaisissa. Poikkeuksiahan tietenkin löytyy. Treenitulokset sitä vastoin voivat olla suurempia kuin lavalla nähdyt esitykset.

Aleksandr Kurlovitshin kerrottiin tehneen joko ennen vuoden -89 tai vuoden -90 (jossa ei nostanut) MM-kisoja samassa treenissä 490 (220+270). Kysyin eräältä bulgarialaiselta maajoukkuevalmentajalta Antonio Krastevin parhaita salituloksia ja hänen mukaansa Krastev tempaisi 225 ja työnsi joko 262½ tai 265. Stefan Botevin paras treenityöntö oli ollut 267½.

Vuosi -87 oli Krastevin tuloksellisesti paras kausi. Hän tempaisi sen vuoden EM-kilpailuissa 215½ toisellaan ja laittoi kolmanteen vielä 220. Se oli ollut erittäin lähellä, mutta pyörähtänyt yli. Tuo 220 on suurin arvokisoissa yritetty tempausromu. Ostravassa tempaistu 216 jäi viralliseksi yli 110-kiloisten ME:ksi voimaan. Jevgeni Sypko tempaisi Druzhba cupissa -90 Neuvostoliiton ennätykseksi 216½, mutta tulosta ei hyväksytty maailmanennätykseksi.

Itselläni on sellainen mielikuva, että Pisarenko olisi yrittänyt Vitorian EM-kilpailuissa -84 kolmannellaan työntää 270 kiloa ja vetänyt sen rinnalle. En ole tuosta aivan varma ja olen antanut vanhat World Weightlifting-lehdet pois, joista sen ainakin voisi nopeasti tarkastaa. Varna-84:n varjo-olympialaisissa Pisarenko työnsi tuon 265 kevyesti toisellaan: http://www.youtube.com/watch?v=UURIs159pYI. Sillä tuli 465 kilon yhteistulos ja sarjavoitto, Kurlovitsh teki hopeatulokseksi 462½ (210+252½). Pisarenko yritti kolmannellaan 267½ kiloa, sekin tuli rinnalle, mutta ylöstyöntö oli ponneton. Panostahan ei siinä nostossa enää ollut. Leonid Taranenko yritti Cardiffin EM-kilpailuissa -88 työntää myöskin tuota 267½ kiloa, mutta ylöstyöntö oli jäänyt hieman eteen.
 
Itselläni on sellainen mielikuva, että Pisarenko olisi yrittänyt Vitorian EM-kilpailuissa -84 kolmannellaan työntää 270 kiloa ja vetänyt sen rinnalle. En ole tuosta aivan varma ja olen antanut vanhat World Weightlifting-lehdet pois, joista sen ainakin voisi nopeasti tarkastaa. Panostahan ei siinä nostossa enää ollut.

Minulta löytyy läjäpäin noita vanhoja World Weightlifting lehtejä. Tarkistin asian kyseisestä lehdestä. Pisarenko varmisti voiton 250 työnnöllä ja yritti 265.
 
MM-kisatkin sit alkoi tänään.Tallensin Eurosportin päivälähetyksen ja nyt katsomaan,meinaan polkea kuntopyörää samalla saas nähä jaksanko sotkea kahta tuntia:hyper:.
 
olipa upeaa katsoa kiinan pikku dynamiitin, Long Qingquanin nostoja! näyttäs että pojasta on kasvamassa mutlun ja noglun perinteen jatkaja ..ehkä jopa enemmänkin :) tempauksessa pääs joukkue kaveri vähän härnään muttei työnnössä tuolle löydy vastusta 56kg:ssa!!
 
Maksim Agapitov teki alle 90 kiloisiin 175+220=395

Agapitov teki niissä kisoissa silloiseen ysikymppiin tosiaan kovan tuloksen.

Tuo Keravan kv-kisa taisi olla lokakuun lopussa -92. TUL:n painonnoston edustusjoukkue oli käynyt elokuun puolivälissä leireilemässä Venäjällä näiden samojen nostajien kanssa, jotka sitten kisailivat Suomessa.

Agapitov oli tehnyt treenimaksimeiksi leirillä 155+190, aiemmin tehty yhteistulosennätys kisassa oli kuitenkin ollut lähellä 400 kiloa. Suomalaiset eivät olleet tienneet hänestä ennen tuota leiriä mitään ja olivat naureskelleet epäuskoisina, kun mies oli todennut tulevansa kisailemaan Keravalle 400 kilon kunnossa. Kauaksi Agapitov ei tuosta rajasta jäänyt.

Olipa tänään Zulfija Tshinshalon työnnöt naisten 53-kiloisissa vakuuttavia. Kiinalaisille MM:t näyttävät olevan kauden kakkoskisa.
 
huomenna on sitten MM-kisojen kohokohta kun 77kg sarjan valtias ratkeaa!melkoinen trilleri tulossa! Tigran martirosyan, gevorg Davtyan, korean olympiavoittaja Sa jae hyouk ja Su daijin ratkaisevat mestaruuden..itse pidän sarjaa vaihtanutta Tigrania suosikkina :)
 
huomenna on sitten MM-kisojen kohokohta kun 77kg sarjan valtias ratkeaa!melkoinen trilleri tulossa! Tigran martirosyan, gevorg Davtyan, korean olympiavoittaja Sa jae hyouk ja Su daijin ratkaisevat mestaruuden..itse pidän sarjaa vaihtanutta Tigrania suosikkina :)

Eikös tuo 77kg sarja ole vasta tiistaina, eli nyt puhuttaessa huomenna? Kirjoitit puoli tuntia liian aikaisin :) Joka tapauksessa, melkoinen kamppailu on tulossa. Muutenkin nämä keskisarjat ovat aina olleet kovimmin "kilpailtuja", ainakin jos nostajien määrää katsoo. Ja onhan sarjassa myös suomalaisväriä, Johan Nyström.
 
Pystyykö kisoja seuraamaan muuten kuin eurosportilta? Jos löytyy jotain nettistreameja ni laittakaa ihmeessä tänne. Eurosporttia ku ei oo :(
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom