Nostetaas ketjua 8 vuoden jälkeen. Elikkäs nyt tulee asiaa, jota on tullut vähän pohdiskeltua. Monesti sanottu, että keho tottuu runsaaseen proteiiniin pitkällä aikavälillä. Olen nyt noin puoli vuotta treenannut aktiivisemmin ja syönyt proteiinia 3kg/painokilo lähes joka päivä. Onko mahdollista, että elimistö on nyt tottunut runsaaseen proteiiniin ja ei käytä sitä niin hyvin hyväksi? Sitte pari postausta jostain päin nettiä.
jos kroppa saa saman märän protskua joka päivä pitkän ajan syntyy proteiiniaddiktio. kroppa alkaa hyödyntämään saatavaa proteiinia löyhällä kädellä: "kyllä tätä riittää"
eli kaikkea proteiinia ei pystytä hyödyntämään. jos proteiinin saantia vain lisätään, pahenee riippuvuus entisestään ja jos proteiinin saannin määrä pienennetään, uhkaa lihaskato. AIKA PAHA PAIKKA.
Samalla voidaan sanoa, että elimistö tuppaa tottumaan myös ravinnon määrään ja laatuun. Eli jos syöt aina sen 1,8g/kg proteiinia niin jonkin ajan kuluttua se ei enää kompensoi kasvuun. Tarvitaan vaihtelua! Tämä nyt on selvää, jos yhtään tietää ihmisen fysiologisista perusteista.
Erämetsä-Grönforssin kirjaa "Massaa-Voimaa" tässä lueskelin, ja siitä tökkäsi silmään esitys, että pitkiä aikoja suuria määriä proteiinia nauttiessa (2-3 g/painokilo) elimistö tottuu suureen määrää ja alkaa käyttää sitä tosi laiskasti hyväksi -> kehitys hidastuu.
Kyllähän tuo ihan järkevältä kuullostaa, mutta... Jos elimistö nyt on tottunut runsaaseen proteiiniin, mitä käy jos vähennän sitä merkittävästi? Voiko elimistön vielä ns. totutella pois tosta? Toivottavasti saataisiin hyvää keskustelua aikaan, koska asia niin kovasti kiinnostaa.