Ei olisi lainkaan huono idea tehdä asumistukeen jotain vyöhykejakoja asuinseudun mukaan koska sellaisia vyöhykejakoja on useassa ammatissa myös palkan maksussa. Pöndellä ei saa extraa, pääkaupunkiseudulla saa jonkin verran ja stadissa eniten.
Kuten jo aikaisemmin todettu, niin tuollainen vain edelleen ruokkii Helsingin ja pk-seudun kalleutta, joten mennään perse edellä puuhun.
Höhöö, seuraavan kerran kun TES:ejä rukataan, niin toi onkin hyvä argumentti! Ette saa enää pk-seudulla mitään lisää kalleuden takia, koska täällä on niin kallista sen takia, että me maksetaan teille niin paljon palkkaa. Itse asiassa, LEIKATAAN teidän palkkoja, niin kustannukset pk-seudulla putoaa!!! Jos ei ole varaa asua täällä niin muuttakaa helvettiin. EI OLE PAKKO ASUA TÄÄLLÄ! ON NIITÄ TÖITÄ KUULE MAASEUDULLAKIN! :D
Miten tää sun mielestä vaikuttaa Helsingin hintatasoon muuten kuin mahdollisesti yksityisen asuntotarjonnan hintatason osalta? Ja tuskin vaikuttaisi siihenkään. Nytkin suurin osa asuu pakosta jossain Kivikon solukämpissä, joiden hintataso tuskin muuttuisi.
Mä en valitettavasti voi sille mitään, mutta täällä on selkeästi Helsinki ja pk-seutuvastaisuutta. Eräs pohjoisempana asuva kaveri jopa myönsi tuon kun tarpeeksi kauan tivasin, että mikä vittu riivaa kun puhuttiin samasta asiasta. Ja hänen mukaansa se pk-seutuvastaisuus johtuu siitä, että Helsinki ja ympärysalueet saa niin paljon mediahuomiota. No, syy kai sekin on.
Fiksuinta mielestäni kuitenkin olisi jakaa kaikki tukikuukaudet/summa opintopisteille ja tietyn pistemäärän saavuttaessa saisi tietyn summan tukea. Tämä kannustaisi opiskelijoita valmistumaan ja keskittymään opintoihinsa. Mitä nopeammin suoritat opintojasi, sitä enemmän sinulla on tukea käytössä per kuukausi. Tulorajat pois ja ne tekisivät töitä ketkä sen tarpeelliseksi kokevat.
Tämä olis munkin mielestä hyvä, mutta vastaperusteluna tulee, että "ei se opintotuki ole mikään palkkio".
Niin, kun on ennenkin tehty näin, niin tehdään sitten maailman loppuun asti. Ei vaan ikinä muuteta mitään asiaa, ettei vahingossakaan menis parempaan suuntaan.
Yksi mikä tuossa toki voi olla ongelmallista on se, että niitä ovareita tulee eri tavalla eri oppilaitoksista. Eli jotenkin se oppilaitosten vaatimustaso täytyisi huomioida. Muuten olen kyllä täysin tuon ehdotuksen puolella.
Itse ihmettelen aina tuota Helsingin korkeaa hintatasoa opiskelijoiden näkökulmasta. Jos verrataan opiskelijan ns. perustarpeita kuten asunto, liikkuminen, ruoka jne., ovat ne lähes aivan samalla tasolla kuin muuallakin Suomessa.
Mielestäni esim. Yliopistossa opiskelevalla ihmiselle tarjotaan todella laajoja palveluita mitkä vapailla markkinoilla maksaisivat maltaita (kuntosali, ryhmäliikunta, ruokailu, yths). Ja esim. HKL:n tarjoamat yleisenliikenteen palvelut ovat todella halpoja verrattuna mihinkään muuhun kaupunkiin Suomessa.
Yksityisen sektorin palvelut ovat kiistämättä pks-seudulla korkeammat, kuten myös asumiskustannukset, mutta kyllä ruuhka-Suomessakin opiskelija tulee toimeen samalla rahamäärällä kuin esim. Vaasassa.
Juu, muttaku sinne lääkäriin ois oikeesti joskus kiva päästäkin.
Oot kyllä muuten ihan oikeassa, subventoidut edut tasottaa opiskelijan alempia tuloja muuhun väestöön suhteutettuna. En kuitenkaan allekirjoita sitä, että Helsingin hintataso niidenkään jälkeen olis verrattavissa muuhun Suomeen.