Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Sanotaanko näin, että ensimmäiset 2 vuotta pystyy saamaan jotain kehitystä tuollaisella fiilis pohjaisella treenillä. Tuon jälkeen alkaa kehitys hiipumaan aika oleellisesti, jos tehdään fiilis pohjalta jolla tarkoitan, että vaihdetaan aina liikkeitä eikä tehdä esim. kahta treeniä enempää sitä samaa liikettä. Progresiivisesti ei pysty kehittämään romuja, volyymia ym. jos liikettä ollaan vaihtamassa fiiliksen takia joka toinen viikko. Ohjelman mukaan armotta vaan, joskus tietenkin fiiliksen mukaan, mutta vain harvoin.Taituri sanoi:Tämä pistikin vähän miettimään, miksi aina pitäisi tehdä ohjelman mukaan? Jos tuntuu mielekkäämmältä soveltaa fiilisten mukaan ja varsinkin nyt alkutaipaleella, kun oppii koko ajan uusia asioita, niin miksi se on niin tärkeää aina seurata ohjelmaa?
Haluatko pitää "tunnelman" korkealla vai kehittyä?mutta eikö se kuitenkin ole parempi että pysyy korkea tunnelma yllä, kuin että menisi sellaiseksi pakonomaiseksi vääntämiseksi.
Sanotaanko näin, että ensimmäiset 2 vuotta pystyy saamaan jotain kehitystä tuollaisella fiilis pohjaisella treenillä. Tuon jälkeen alkaa kehitys hiipumaan aika oleellisesti, jos tehdään fiilis pohjalta jolla tarkoitan, että vaihdetaan aina liikkeitä eikä tehdä esim. kahta treeniä enempää sitä samaa liikettä. Progresiivisesti ei pysty kehittämään romuja, volyymia ym. jos liikettä ollaan vaihtamassa fiiliksen takia joka toinen viikko. Ohjelman mukaan armotta vaan, joskus tietenkin fiiliksen mukaan, mutta vain harvoin.
Haluatko pitää "tunnelman" korkealla vai kehittyä?
Sanotaanko näin, että ensimmäiset 2 vuotta pystyy saamaan jotain kehitystä tuollaisella fiilis pohjaisella treenillä. Tuon jälkeen alkaa kehitys hiipumaan aika oleellisesti, jos tehdään fiilis pohjalta jolla tarkoitan, että vaihdetaan aina liikkeitä eikä tehdä esim. kahta treeniä enempää sitä samaa liikettä. Progresiivisesti ei pysty kehittämään romuja, volyymia ym. jos liikettä ollaan vaihtamassa fiiliksen takia joka toinen viikko. Ohjelman mukaan armotta vaan, joskus tietenkin fiiliksen mukaan, mutta vain harvoin.
Haluatko pitää "tunnelman" korkealla vai kehittyä?
Kehitys ruokkii kyllä sitä motivaatiotakin. Tässähän tietenkin mitataan oma halu ja tahdovoima. Kuten Darwinkin esitti 1850-luvulla evoluutio teoriassaan, että luonto karsii heikot yksilöt ja vahvat säilyy, niin salikin karsii sellaisia jolla ei tahdon voimaa ole, toki pitemmällä tähtäimellä eli puhutaan aika haarukalla 5-15 vuotta.Tähtityttö sanoi:Hupaisaa tekstiä. Tottakai on tärkeää että on motivaatiota. Voi olla pikkasen hankalaa treenata jos ei ollenkaan kiinnostais.
Riippuu miten fiilis pohjalta treenaaminen määritellään. Jos se määritellään niin, että 2-3 viikon välein vaihdetaan liikkeitä, toistoalueita ja ties mitä ruoka kikkailua ei kyetä yksinkertaiseen progressiivisuuteen. Ei pystytä kehittämään vaikkapa jossakin liikkeessä kunnolla romuja fiksusti, jos liikettä vaihdetaan aina tai suhteelisen usein. Toki geneettisesti lahjakkaat yksilöt kehittyvät fiilis pohjalta ja muutkin tiettyyn rajaan asti. Raja on aika iso, jollakin se on pari vuotta jollaikin 8 vuotta.risumies sanoi:NGV: -No perkeles, vai ei pysty kehittymään mikäli treenaileepi fiilis pohjalta... Saapiko vielä udella että mikäs sen kehityymisen tiellä on moisessa systeemissä?
Vaikka ohjelmassa olikin hyviä perusliikkeitä, mutta jos jotakin tiettyä ei tehdä niin pitkään, että voidaan jossain jaksossa kehittää romua, volyymia tai vaikkapa vähentää palautumis aikaa, niin ei kyetä saamaan kehitystä. En kumoa, etteikö sillä voisi kehittyä vielä sen tietyn rajan jälkeenkin, mutta kun katsoo ihan ketä tahansa +10 vuotta treenannutta salilla käviää joka vielä saa aikaan kehitystä, niin aika harva treenaa fiilis pohjalta. Se, että treenaanko fiilis pohjalta vai uhraisinko oikeasti aikaa treenejen miettimiseen ja näin ollen saavuttaa parempaa kehitystä, niin oma ääni menee kyllä tuolle ajan uhraamiselle ja käyttää sen kunnon sota suunitelman luomiseen.Oletetaan vaikka.....
Ome keho otetaan huomioon kun tehdään niitä sota suunitelmia ja sun muita JFK salamurha suunitelmia. Oman kropan kuuntelemiseen oppii pikku hiljaa ja omaa kroppaa alkaa tuntemaan pikku hiljaa, näin ollen myös treeni muokautuu tämän tiedon perusteella.Nightkin sanoi:Tärkeintä on kuunnella omaa kehoa, liian tiukka ohjelman noudattaminen ajaa helposti sokeaan romunlisäykseen vaikka kroppa ei olisi palautunut tai päivä muuten on huono.
Tämä ei ole sitä perus fiilis pohjalta treenaamista vaan jostain rajamailta joka on tuplasti parempi kuin pelkkä fiilis pohjalta tehdyt treenit. Tosin jos niitä liikkeitä vaihdetaan viikottain, ei pystytä kasvattamaan tietyssä liikkeessä romua, volyymia jne. Jos malttaa edes yhden tai kaksi perusliikettä pitää aina vakiona, niin se auttaa hommaa kummasti.Monipuolisuus on avain. Se ei kuitenkaan tarkoita löysäilyä, vaan lihasryhmien rasittamista kovilla romuilla, mutta vaihtelevilla liikkeillä ja antamalla välillä joidenkin kehon osien levätä, jos siltä tuntuu. Jos esimerkiksi vatsalihakset eivät ole palautuneet kunnolla ja sisäinen vyö löysällä, kovien maastavetojen ottaminen on vähintäänkin riskialtista puuhaa.
Heh heh, puolijumala, paras ever. :DTaituri sanoi:Ensimmäiseksi jäin miettimään tuota NGV:n (=lue puolijumala) kysymystä. Tietenkin haluan kehittyä, mutta haluan myös pitää moraalin korkealla. Koska toinen suuri syy salilla käynnissä on se hyvä mieli, mikä siitä tulee.
Valokuvat ovat yksi tapa seurata kehitystä vuosien varrella. Jos aijot pakkikselle laittaa kuvia, niin osta VIP-jäsenyys ja voit iskeä mielin määrin kuvia VIP-osiolle.Sitten tuossa noista valokuvista kyseltiin, niin olen itse myös miettinyt valokuvien ottamista. Valokuvat eivät valehtele ja olisi varmasti motivoivaa huomata muutos aivan konkreettisesti (tai huomata muuttumattomuus) En kyllä ollut ajatellut niiden tänne postaamista, mutta otetaanpa harkintaan.
risumies sanoi:NGV: -Saanko mä antaa ääneni sille, että uhraa sen aikansa sille treenamiselle sen sotasuunnitelman luomisen sijaan Mutta mutta, taitaapi meillä olla varsin eri käsitys siitä, mitä fiilis pohjainen treenailu tarkoittaa, joten mitäpä tuota jaamailla sen enempää.
Itsehän tuossa otin jo kantaa tuohon fiilis pohjalta treenaamiseen ja sen määrittelyyn. Kuitenkin, kun puhututaan aloittelijan osiolla, niin juuri aloittelevan fiilis treenit ovat erilaisia kuin 10 vuotta jo oman kroppansa tuntevan salitreenaajan fiilis treenit. Any way, takasi aiheesee.minä sanoi:Riippuu miten fiilis pohjalta treenaaminen määritellään.