On vain kaksi tapaa keittää kahvia! (kahvi- ja kahvinkeitinketju)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja -kake-
  • Aloitettu Aloitettu
BCAA-valmisjuoma -40%
Mitä on joppi ja tinkimaito? :ROFLMAO:

Tavallisesti laitan kahviin joko punaista luomumaitoa tai sitten tyttären maitojuomaa (koska sillä oletettu laktoosi-intoleranssi), joka tällä hetkellä on punaista, mutta joskus tummansinistä.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -33%
Mitä on joppi ja tinkimaito? :ROFLMAO:

Tavallisesti laitan kahviin joko punaista luomumaitoa tai sitten tyttären maitojuomaa (koska sillä oletettu laktoosi-intoleranssi), joka tällä hetkellä on punaista, mutta joskus tummansinistä.

Raakamaitoa ja joppi on kurria eli rasvatonta, minä olen tykännyt kahvista pitkään mustana siinä on se luontainen aromi vahvasti esillä, rasvaiset maidot kermat pehmentävät liikaa ja lopputulos on että maidon/kerman maku puskee liikaa.

Toki varmasti merkitystä sillä että millaista kahvia on.
 
Raakamaitoa ja joppi on kurria eli rasvatonta, minä olen tykännyt kahvista pitkään mustana siinä on se luontainen aromi vahvasti esillä, rasvaiset maidot kermat pehmentävät liikaa ja lopputulos on että maidon/kerman maku puskee liikaa.
Okei, ikinä kuullutkaan noita sanoja. Kurrin olen kuullut, vaikkakin sekin taitaa näitä vanhan kansan sanoja olla eikä enää ainakaan täälläpäin kovin usein käytössä.
 
Avausviestissä ehkä väitin, että ei ole lempikahvia, mutta tämä on kyllä yksi suosikeista ja sellainen johon tulee palattua usein.

8D848A40-E398-401B-97D2-919AF78C70BC.jpeg
 
PREZONE Stimulant free 625 g -40%
Eikö tuo espressojauhe ole sellaista hienojakoista? Mulla siis pressopannu, ei mutteripannu. Omistin kerran mutteripannunkin, mutta kärväytin sen hellalla pilalle. Luin ensin tuohon pressopannuun ohjeita netistä, mutta niissä sanottiin vain että käytä suodatinjauhatusta karkeampia poroja, esim. pannujauhatusta. Lopputulos ei kuitenkaan ollut sitä mitä hain. Se on ihan totta, että maito tulee ihan vain purkista jääkaapista, en ole sitä lämmittänyt saati höyryttänyt.
Jos lattetyyppistä lopputulemaa haet niin lämmittäisin silti sen maidon, oli maito tai maidontapainen valmiste mikä tahansa. Vaikka proosallisesti mikrossa jos ei muuta, vaikka ihan vaahdottamatta flat whitenä. Kylmä maito jäähdyttää kahvin ja myöskin hyhmäyttää kahvissa olevaa rasvaa, sekä aiheuttaa tuota pohjalle lirahtamista.

Jos kotona ei ole myllyä niin käyttäisin melkein niitä kauppojen myllyjä karkeuskokeiluihini, kun ilmatiiviisti säilyttää niin kaupassajauhettu pieksää mun mielestä tehtaallajauhetun, plus että voi etsiskellä sitä omaan masiinaansa sopivaa karkeutta. Pressopannuun pitäisi olla suodatinjauhatusta tuplat karkeampaa ja espressojauhatusta moninkertaisesti karkeampaa tavaraa, mutta eipä siitäkään tarvi laulua tehdä jos vaan löytää omalle pannulle sopivan karkeuden. Jos pressopannun mäntä holahtaa pohjaan tosi helposti on jauhatus liian hieno, ja jos joutuu survomaan niin hienompikin riittää.

Jokainen kahvihifistelijä on paras äiti pannulleen <3
 
Juon kahvia kotona muutama kupillinen viikossa. Mulla on tällä hetkellä kapselikeitin koska yhdelle kupilliselle ei kannata kahvinkeitintä ostaa.
Olisiko suosituksia miten saisin juotua hyvää, mahdollisesti vastajauhetuista pavuista keitettyä kahvia? Siis millä se kannattaisi valmistaa?
 
Juon kahvia kotona muutama kupillinen viikossa. Mulla on tällä hetkellä kapselikeitin koska yhdelle kupilliselle ei kannata kahvinkeitintä ostaa.
Olisiko suosituksia miten saisin juotua hyvää, mahdollisesti vastajauhetuista pavuista keitettyä kahvia? Siis millä se kannattaisi valmistaa?

Tietty vähän, että millaista kahvia haluaa.

Pressopannulla 'perinteistä':
Pressopannut - Käsikäyttöiset kahvivälineet - Crema

Mutteripannulla espressotyyppistä:
Mutteripannut - Käsikäyttöiset kahvivälineet - Crema

Sitten on vielä Aeropress, josta ei itselläni ole mitään kokemusta. Pitää ehkä hankkia ja kokeilla:
AeroPress - Käsikäyttöiset kahvivälineet - Crema
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Haluan juoda sellaisen kermaisen pehmeää kahvia, ehkä espressotyylinen ei ole sitä mitä halua, sen muutaman espresson mitä oon maistanut.
Tuo aeropress kuulostaa mielenkiintoiselta, pitääpä tutustua siihen.
 
Haluan juoda sellaisen kermaisen pehmeää kahvia, ehkä espressotyylinen ei ole sitä mitä halua, sen muutaman espresson mitä oon maistanut.
Tuo aeropress kuulostaa mielenkiintoiselta, pitääpä tutustua siihen.

Papu vaikuttaa myös vähintäänkin yhtä paljon kuin eri valmistusmenetelmät. Espressoakin saa aika laajalla skaalalla erilaisia eri pavuista.
 
Papu vaikuttaa myös vähintäänkin yhtä paljon kuin eri valmistusmenetelmät. Espressoakin saa aika laajalla skaalalla erilaisia eri pavuista.
Pitääpä siis perehtyä mitä papuja niissä kahdessa hyvässä on käytetty, Robert Pauligin dark roast ja yksi toinen.
 
Onkos kellään aeropress kokemuksia?

Mä teen kotona kahvit yleensä aeropressillä. Kahvin makua saa tuunattua aika paljon aeropressillä. Tosin ei se maku koskaan ole sama kuin espressossa tai tippakahvissa vaikka siellä välimaastossa voi liikkua paljonkin. Ehkä maullisesti lähin vertailukohta voisi olla americano ja sen tuunaaminen enempi espresso tai tippasuuntaan riippuen miten kahvin tekee ja kuinka pieneksi/isoksi pavut on jauhettu. Aeropress on mukavan helppo puhdistaa.

Kiinnostaisi ostaa aeropressiin metalliset filtterit. Tähän asti menty paperifilttereillä.

Yhden aeropressin sain hajotettua. Jauhoin pavut tosi hienoksi. Tuli niin kova vastus mäntää painaessa, että muovi halkesi ja kahvi levisi aika tehokkaasti ynpäristöön mukaanlukien kattoon. Toi oli täysin omaa tyhmyyttä, vahingossa sitä vekotinta ei saa rikottua.

Edit. Mun makuun kahvi on turhan viileätä aeropressistä. Sitä muovia ei oikein saa esilämmitettyä ja lopputuote ei ole optimaalisen kuuma. Mun ratkaisu tuohon on ollut esilämmittää kahvikuppi. Lopputulos on mun makuun sopivan kuuma ja pitkään lämpimänä säilyvä nektari, jota voi särpiä rauhassa naamariin.
 
Viimeksi muokattu:
Edit. Mun makuun kahvi on turhan viileätä aeropressistä. Sitä muovia ei oikein saa esilämmitettyä ja lopputuote ei ole optimaalisen kuuma. Mun ratkaisu tuohon on ollut esilämmittää kahvikuppi. Lopputulos on mun makuun sopivan kuuma ja pitkään lämpimänä säilyvä nektari, jota voi särpiä rauhassa naamariin.

Kattelin muutaman YouTube videon aiheesta, niin ihmettelin sitä, että laittoivat niissä noin 80 asteista vettä sinne, tuo tuntuu tosiaan aika haalealta näin yhtäkkiä ajateltuna,
 
Hommasin pressopannun.
Voittaa kyllä suodatinkahvin 6-0.

C78903E9-A0F0-4130-B982-FE717261A6E1.jpeg
 
Tuolla tulee mainio kylmäkahvi. Illalla tekeytymään jääkaappiin niin aamulla valmista.
 
Pressopannu pitänyt monasti ostaa, mutta haluaisin 95 asteista vettä sinne, enkä mitään kiehuvaa. Eikä jaksa alkaa mittailemaan joka kerta. Nyt on ollut Wilfan keitin kaapin päällä kuukausia ja vedellyt kapseleilla kun ne on niin käteviä ja nykyajan keittimet tekee vielä hyvän creman.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom