On vain kaksi tapaa keittää kahvia! (kahvi- ja kahvinkeitinketju)

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja -kake-
  • Aloitettu Aloitettu
BCAA-valmisjuoma -40%
D92E2662-4449-4E23-B83A-C7EFA9CE3C9A.jpeg
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -33%
Eikö vastaavia löydy Suomesta?
Ehkä tulee vähän myöhässä mutta teen osalta kannattaa miettä Sage tea maker:ia (BTM800). Taitaa löytyä Gigantistakin nykyisin hintaan 299€:lla, Se osaa lämmittää veden oikeaan lämpötilaan, laskea teelehdet alas ja nostaa sitten teelehdet uuton jälkeen pois. Kahvin (pour over) kanssa itse olen käyttänyt Harion Power Buono Kettle With Temperature Control vedenkeitintä missä saa myös veden lämpötilan säädettyä asteen tarkkuudella.
 
Aeropressiä oon ehtinyt kerran koittaa: ei onnistunut kovin hyvin. Vaatinee pari harjoitusta.
Oon nyt pari kertaa sillä yrittänyt saada kahvia. No good. Johtuu ehkä kahvilaaduista. Pitää hakea meidän lähipaahtimosta vastapaahdettua kun sen tiedän olevan hyvää. Tai sitten se paperisuodatin on suodattanut rasvat pois.
 
Oon nyt pari kertaa sillä yrittänyt saada kahvia. No good. Johtuu ehkä kahvilaaduista. Pitää hakea meidän lähipaahtimosta vastapaahdettua kun sen tiedän olevan hyvää. Tai sitten se paperisuodatin on suodattanut rasvat pois.

Mulla on ollut kyllä hyvää kahvia, josta muilla keinoin olen saanut kelvollista juotavaa + hommasin suorilta sen metallisuodattimenkin. Ei ole nyt jaksanut/ehtinyt säätää, kun vähän masentavaa oli...
 
Mulla, jos menee aeropressillä pieleen niin seuraavia havaintoja olen tehnyt

Liian isot hiutaleet -> mauton kahvi
Liian pienet hiutaleet -> kitkerä kahvi ja/tai jumii aeropress
Liian pitka haudutusaika -> kitkerä kahvi
Liian kova lämpö, monesti ei haittaa, joillain pavuilla tulee kitkerää

Jotkin pavut ei toimi vaikka tekis mitä. Onneksi näitä osuu harvemmin kohdalle. Jos tulee kitkerää niin yritän lyhentää ensin haudutusaikaa ja jos ei auta tarpeeksi niin sit vedenlämpö alaspäin. Jos sekään ei auta niin se on sit häviävä veto mun kirjoissa. Viimeisenä oljenkortena olen yrittänyt lisätä purujen määrää reilusti ja käyttää äärimmäisen lyhyttä haudutusaikaa + kuumaa vettä valmiin tuotteen sekaan. Saattaa pelastaa vähän ja kuluu huonommat pavut nopeasti loppuun.

Onko joku keksinyt muita tapoja taistella kitkeryyttä vastaan, kun osuu huono arpa kohdalle?
 
Kymmeniä papulaatuja tehnyt ja en muista että ois kitkerää tullut. Ehkä en tunnista tai menee vaan sit kastiin huono maku.

Veden keitän nykyään aina kiehuvaksi ja kaadan siitä sisään vielä kuplivana. Tai itseasiassa olen nyt varmaan kuukauden päivät välillä päästänyt kiehautuksen perään kylmää vettä lorauksen. Makuun vaikutusta, ei taida olla.

Jos nyt mikään ei osu kohdalle, niin ostaa vaikka kultakatriinan tummapaahtoa valmiiksi jauhettuna ja koittaa sillä. Ei pitäis epäonnistua, kun sitä on aina kotona muiden kahvien lisäksi ja sitä lähiaikoina juonut eniten. Uuttoajat ja veden lämmöt aivan mitä sattuu ja silti aina omaan makuun päivän paras kahvi.
 
PREZONE Stimulant free 625 g -40%
Hetken pimahduksessa ostin myllyn (Moccamaster 49307), lähti kahvinkulutus heti huimaan nousuun kun homma on helppoa. Warriori on ihan ok, pirkka ei.


)
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Ei saa olla liian tuoreita myöskään. Näin sano yksi paahtimon jehu, kun joskus jauhettiin kahvista papukuormaa hakiessa.

Mutta muuten ääni paahtimosta haetulle. Saa tuoretta tavaraa ja vaikka 100 g erissä. Siitä sit maisteleen.
 
Ei saa olla liian tuoreita myöskään. Näin sano yksi paahtimon jehu, kun joskus jauhettiin kahvista papukuormaa hakiessa.

Mutta muuten ääni paahtimosta haetulle. Saa tuoretta tavaraa ja vaikka 100 g erissä. Siitä sit maisteleen.
Mä tilaan englannista, niin noin 5 päivää vanhaa on kun kestää tulla.
 
Mä tilaan englannista, niin noin 5 päivää vanhaa on kun kestää tulla.
Se on tuorretta se.

Tärkein kuitenkin, että ostaa sitä suht tuorretta. Nuo kaupan kamat on monia kuukausia vanhaa helpolla, kun joskus pusseja käpistellyt. Joten itse hakemalla tai tilaamalla paahtimosta saa sitä mitä pitää. Itse suosinut Mokkamestereita Treellä. Joko keskustan myymälä tai suoraan paahtimolta. On vaan komee, kun pääsee vähän nuuhkaseen ja saa oikeasti asiantuntevaa palvelua ja hyviä suosituksia.
 
Moccamaster sanoi sopimuksen irti ja nyt pitäisi uusi kahvinkeitin hankkia.
Olen ollut tuohon Moccikseen tyytyväinen.
En ole hifistellyt erikoiskahvipavuilla. Aamukahviaddiktio on kuitenkin voimakas ja herätäkseni juon tummapaahtoista kahvia tuopillisen.
Iltaisin keittelen kahvia ainoastaan silloin harvoin, kun käy vieraita.

Nyt jostain syystä kiinnostaa kahviautomaattikin.
Kenelläkään tutulla ei ole, töissäkin keittävät jollain ammattilaissarjan Moccamaster-tyyppisellä keittimellä.
En pääse maistelemaan noita automaattikahveja oikein missään, enkä siis vertailemaan.

Uusi entistä vastaava Moccamaster maksaa 179 €.
Verkkiksestä katselin, että DeLonghi ja Krups olisivat alle 400 €, joka on toki paljon, mutta vielä sillä tasolla, että hankkimista voi harkita.

Onkohan nuo kahviautomaatit hankalia pitää puhtaana?

Ja suosittelisitteko Moccamaster-tason kahvittelijallekin? 😁
 
Viimeksi muokattu:
Jos useamman satasen on valmis kahvin keittämiseen laittamaan, niin minä ostaisin kahvimyllyn ja tuon Moccamasterin. Hintalappu todennäköisesti aika lähellä tuota samaa kolmea sataa, jos ostaa jonkun fiksulaatuisen myllyn. Se vaikuttaa jo kahvin makuun paljon, kun on vastajauhettua laadukasta papua, eikä niitä markettien epämääräisen ajan seisoneita ja epämääräisistä laaduista jauhettuja.

Ihan juotavaa kahvia noista automaattikeittimistäkin tullee, mutta tuntuu vaihtelevan masiinasta riippuen. Hiljattain vaihdoin duunia, niin luonnollisesti omassa kerroksessa pitää olla vehje, joka keittää ihan hirveää jätettä..
 
Moccamaster sanoi sopimuksen irti ja nyt pitäisi uusi kahvinkeitin hankkia.
Olen ollut tuohon Moccikseen tyytyväinen.
En ole hifistellyt erikoiskahvipavuilla. Aamukahviaddiktio on kuitenkin voimakas ja herätäkseni juon tummapaahtoista kahvia tuopillisen.
Iltaisin keittelen kahvia ainoastaan silloin harvoin, kun käy vieraita.

Nyt jostain syystä kiinnostaa kahviautomaattikin.
Kenelläkään tutulla ei ole, töissäkin keittävät jollain ammattilaissarjan Moccamaster-tyyppisellä keittimellä.
En pääse maistelemaan noita automaattikahveja oikein missään, enkä siis vertailemaan.

Uusi entistä vastaava Moccamaster maksaa 179 €.
Verkkiksestä katselin, että DeLonghi ja Krups olisivat alle 400 €, joka on toki paljon, mutta vielä sillä tasolla, että hankkimista voi harkita.

Onkohan nuo kahviautomaatit hankalia pitää puhtaana?

Ja suosittelisitteko Moccamaster-tason kahvittelijallekin? 😁
Ne kahvit maistuu aivan erilaiselle. Ite pistin varastoon Vertuo keittimen kun kapseli- / konekahvit ei koskaan maistu samalle mitä keittimellä tehty. Olis muuten myynnissä jos joku haluaa ostaa. Nespresso Vertuo.
 
En uskaltanut ostaa sokkona automaattia, joten kävin hakemassa tutun ja turvallisen Mocciksen.
Kahvinpurujen annostelun kanssa vielä hieman hakemista.
Tämä tekee hieman laihempaa kahvia, kuin se entinen yli kymmenen vuotta vanha keitin.
Tänään oli jo annostelu aika lähellä optimia.

2_224191-947x1021.jpg
 
Mitä mitä mitä, suodatinpussi pitäis muka kastella vedellä ennen käyttöä.
Ainakin Wilfa-hifistelijöiden mukaan:



...ja vieläpä sekoittaa niitä puruja kesken keittelyprosessin... :eek:


Minä luulin olevani huolellinen, kun teen ne taitteet siihen suodatinpussiin, ennen kun laitan paikalleen suodattimeen. 😄
 

Suositut

Back
Ylös Bottom