Aeropressin hommasin varmaan noin 5-7 vuotta sitten ja käytännössä päivittäin teen sillä 1-3 kertaa. Eli puhutaan varmaan joistakin tuhansista sumpin pihautteluista. Nyt menossa tämän päivän muki nro 2.
Alussa jaksoin hifistellä tarkan lämpötilan ja uuttoajan kanssa. Käytännön merkitys oli niin pieni, että keitän veden veden keittimellä kiehuvaksi. Hetken annan olla ja sen jälkeen kaato aeropressin sisään. Käytän upside down tekniikkaa: kahvi sisään, vedet päälle ja noin minuutin uutto. En sekota edes kahvia millään lusikalla erikseen, sillä laiskuus iski jossain kohtaa enkä huomannut maussa eroa.
Mitä voin suositella:
-Kartioterällinen sähkömylly. Hyvä hinta/laatu -suhde esim Wilfa Svart Nymalt WSCG-2.
-Kahvi yleensäkin ostetaan papuina ja jauhetaan itse.
-Kahvilaatuja voi testailla hakemalla paahtimosta vaikka 100 g montaa eri laatua. Äkkiä lyötyy omat suosikit. Kaupoissakin kohtalaiset valikoimat ja esim kaupan bulkkikahveista oma suosikki on tällä hetkellä Kulta Katariinan tummapaahto papuina. Ei tosin voita paahtimoista haettua tavaraa.
-AeroPressiin metallinen suodatin, vai mikä levy onkaan nimeltään. Helppo pestä veden alla, halpa pitkässä juoksussa sekä jättää rasvat kahviin eikä jää paperiin.
Oma lempparini on: