- Liittynyt
- 22.3.2008
- Viestejä
- 2 411
Sinne meni.Itse valitsin Elcoteqin. Biotie myös kiinnostaa.
Seuravaavat valitaan sitten osinkojen perusteella kuten tähänkin asti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Sinne meni.Itse valitsin Elcoteqin. Biotie myös kiinnostaa.
Älkää spekuloiko kurssinousulla. Se johtaa samanlaiseen harhaan kuin silloin kun pelkää ostaa osakkeiden laskettua. Kukaan ei tiedä tarkasti mihin suuntaan osakkeiden hinnat liikkuvat jollain määrätyllä suhteellisen lyhyellä aikavälillä.
Sijoittakaa osakkeisiin osinkojen vuoksi. Miettikää saatteko sopivan tuoton sijoituksellenne ja riittävän turvamarginaalin mahdollisten taloudellisten vastoinkäymisten vuoksi. Hinnat pitävät kyllä huolen itsestään.
... ja sitten dyykataan pitkää pulkkamäkeä takaisin lähtöpisteeseen. Myöhästyin voittojen kotiutuksessa aika tavalla optimista, mutta onneksi myin laput pois voitolla. Nyt taas pilkkimään ostopaikkoja.
Kysymys kuuluukin sitten, että kuinka alas sitä mennään? Takaisin lähtöpisteeseen? Alle sen? Vai korjataanko vain parikytä prosenttia? Vai sitäkään?
Koska nyt jos lasku jatkuu, niin me mattimyöhäiset päästään mukaan tähän leikkiin. Tosin kyllä tätä nyt jo odoteltiinkin, nousu oli pidempi kuin itse odotin. Mutta mitäs minä mistään ymmärrän.
Juuri näin. Tän takia en myynyt yhtään mitään ja vähän rahaa pystyy taas käyttään ostoihinkin. Toki tuo veivaaminenkin joskus onnistuu, mutta ennemmin tai myöhemmin jää luu käteen kun ei lähdetäkkään korjaamaan reilusti alaspäin.
Mulla on holdipaperit ja veivauspaperit erikseen.Juuri näin. Tän takia en myynyt yhtään mitään ja vähän rahaa pystyy taas käyttään ostoihinkin. Toki tuo veivaaminenkin joskus onnistuu, mutta ennemmin tai myöhemmin jää luu käteen kun ei lähdetäkkään korjaamaan reilusti alaspäin.
Mulla on holdipaperit ja veivauspaperit erikseen.
Onnistuu jos sitä rahaa on sitten molempiin hommiin. Itsellähän sitä ei vielä ole sen vertaa.
Mitenköhän pitäisi tulkita sitäkin että OMXH tuli pari prossaa ylöspäin, mutta jenkeissä mentiin vielä alas. Millasta näkemystä / "vainua" ihmisillä täällä on, mihin suuntaan jatketaan ens viikolla? :wtf:
Mulla on holdipaperit ja veivauspaperit erikseen.
Onnistuu jos sitä rahaa on sitten molempiin hommiin. Itsellähän sitä ei vielä ole sen vertaa.
Mitenköhän pitäisi tulkita sitäkin että OMXH tuli pari prossaa ylöspäin, mutta jenkeissä mentiin vielä alas. Millasta näkemystä / "vainua" ihmisillä täällä on, mihin suuntaan jatketaan ens viikolla? :wtf:
Esimerkiksi S&P 500 -indeksin toteutuneilla tuloksilla laskettu p/e-luku on lähteestä riippuen noin 60 tai jopa 185. Indeksiä laskeva analyysi- ja luottoluokitusyhtiö Standard & Poor's on laskenut toteutuneiden tulosten mukaan lippulaiva-indeksinsä p/e-luvuksi 60.
Lukemat ovat häkellyttäviä, sillä kymmenien vuosien ajalta laskettu keskiverto-p/e on noin 15. Kaikki yli 20:n nousevat lukemat kertovat vakiintuneen tulkinnan mukaan osakkeiden kalleudesta.
Teknohuuman huippukurssien aikaan S&P 500:n vastaava toteutuneiden tulosten avulla laskettu p/e-luku oli korkeimmillaankin alle 50.
Pöyristyttävän korkeita arvostuslukemia selittää vielä maalis–huhtikuun kurssinousuakin enemmän viime vuoden viimeisen ja tämän vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen tuloskehitys.
S&P:n kokoamien tilastojen mukaan S&P 500 -indeksin raportoidut tulokset ovat neljän viime vuosineljänneksen kuluessa romahtaneet pöyristyttävät 90 prosenttia. Vastaavaa tulosromahdusta yhtiö ei ole tälle indeksille kirjannut kertaakaan aikaisemmin sitten indeksin aloituksen vuoden 1936 alusta.
Pidempään laskettu ja vielä laajempaa yritysjoukkoa seuraava S&P Composite -indeksi on ainoastaan kerran aikaisemmin kärsinyt yhtä rajua tulosromahdusta kuin nyt.
[...]
Euroopan osakkeet ovat vielä kalliimpia
Eurooppalaiset osakkeet ovat viimeaikaisen kurssikehityksen ja analyytikkoennusteiden perusteella selvästi kalliimpia kuin Yhdysvaltain osakkeet. Suuri hintaero käy ilmi uutistoimisto Bloombergin kokoamista tiedoista.
Euroopan suurimpia pörssiyhtiöitä seuraavan DJ Stoxx 600 -indeksin tämän vuoden tulosennusteilla laskettu p/e-luku on Bloombergin mukaan nyt noin 22, kun Yhdysvaltain S&P 500 -indeksin vastaava luku on vain 14.
Pelkästään p/e-lukujen perusteella eurooppalaiset osakkeet ovat nyt 55 prosenttia kalliimpia kuin yhdysvaltalaiset osakkeet. Näin suurta arvostuseroa ei maailman suurimpien osakemarkkinoiden välillä ole ollut kertaakaan sitten vuoden 2003 kurssipohjien.
Eurooppalaisosakkeiden suhteellinen kalleus ihmetyttää useita Bloombergin haastattelemia sijoitusammattilaisia. Valtaosa maailman ekonomisteista uskoo Yhdysvaltain toipuvan tästä talouskriisistä uuteen kasvuun selvästi Eurooppaa nopeammin.
toisaalta jotkut yrityslainat on tuottaneet viime aikoina yli 10 pinnaa reaalisesti. jos uskoo että defaultit kasvaa, kannattaa siirtyä johonkin muuhun instrumenttiin.En myöskään ma tajua noita osakkeiden hintoja monilta osin. Ensi vuonna ei ole odotettavissa kovin kummoisia osinkoja monilta firmoilta, riskit ovat kovat, mutta kurssit huitelevat silti tällä hetkellä törkeissä lukemissa. Sitä ihmettelen, että kuka helvetti noita tällä hetkellä ostaa?
http://www.taloussanomat.fi/porssi/2009/05/19/porssi-hermoilee-osakkeiden-kalleutta/200912516/170
Taantuma, jonka keskipisteenä on Yhdysvallat sekä finanssisektori, ja joka lisäksi sisältää hintakuplia lähes kaikilla sektoreilla (erityisesti asuntomarkkinoilla) sekä on lisäksi globaalisti synkronoitu, ei todellakaan ole mikään muutaman vuosineljänneksen juttu. Historia osoittaa, että tällaisista kuopista on noustu todella hitaasti.
No, ehkä jengi ostaa nyt noita osakkeita kalliilla, holdaa osinkojen jakoon asti, ja myy taas tappiolla ennen kuin saavat niistä edes ne pikkuosingot. Osinkojen jaon jälkeen kurssit taas paradoksalisesti nousee, ja jengi ostaa niitä taas. Todellista sijoitustragediaa.
kertoo yhtä paljon kuin se, että koiraa ulkoiluttaessani harakka raakkui ja tienposkessa ollut roadkill on jo kaluttu puhtaaksi. lisäksi on luvattu sateista keliä.Onnistuu jos sitä rahaa on sitten molempiin hommiin. Itsellähän sitä ei vielä ole sen vertaa.
Mitenköhän pitäisi tulkita sitäkin että OMXH tuli pari prossaa ylöspäin, mutta jenkeissä mentiin vielä alas. Millasta näkemystä / "vainua" ihmisillä täällä on, mihin suuntaan jatketaan ens viikolla? :wtf:
Eikö Q2 tulokset pitäisi tulla vähitellen? Ihmettelen suuresti jos on kaunista luettavaa.
Varmaan pitosalkun sijaan tarkoitit veivisalkkua? Suurinpiirtein 2/3 on holditavaraa, mutta tilanne tietysti elää kun veivit voi olla 100% käteisenä välillä. Mulla on verottajan silmissä paljon tappioita kun olen saanut liksan päälle osakepalkkioita pörssin huippuvuosina. Tästä tämä veivausinto lähtikin kun päivälaskut ja -nousut on tässä markkinatilanteessa isoja ja toisaalta voittoja voi em. syystä kotiuttaa verovapaasti.Missä suhteessa sulla on nuo salkut? Eli paljonko holdisalkku on prosenteissa pitosalkusta?
Tuo oli kaksi viikkoa sitten. Nyt:OMX Helsinki 5972.23 +1.51% klo 10:15 tänään
Ei stressiä USA:ssa