Oma webpalvelin, miten?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Inska
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
18.11.2004
Viestejä
5 038
Tämä on sarjassamme tietokonemaailman tyhmiä kysymyksiä, mutta jos jollain on omakohtaista kokemusta vastaavasta niin saa kertoa :)

Eli jos haluan oman domainin, ja jonkunlaisen palvelimen verkkoon (hitaalla yhteydellä) jota voin itse hallinoida, niin pitää kaikkea tuo vaatii? Minkälaiset kustannukset?
Käsittääkseni myöskään kaikki nettiyhteyksiä tarjoavat puljut ei salli palvelimen pitoa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ota yhteyttä johonkin webhotel -palveluntarjoajaan. 2-5e kuukaudessa (halvimmat)maksut, mutta omasta domainista joudut hieman maksamaan lisää. Itse olen käyttänyt [mainos] bittikeskus.com :sta [/mainos] ostettua palvelua. Jos haluat ihan oman pavelinkoneen verkkoon onnistuu sekin, mutta ylläpito,kofiguroinnit yms. asiat vaativat jo omistautumista.
 
Haluaisin siis oman fyysisen palvelinkoneen joka sijaitsisi kotona. Rautapuoli on jo olemassa ja serverisoftan saan kyllä pykättyä kuntoon. Kunhan saisin jotenkin tuon nimipalvelun ja ip-osoite jutun toimimaan. Mahd. halvalla ja helpolla.
Tietoturvapuoleen pitää kyllä perehtyä paremmin, vaikka mitään kriittistä ei ole tarkoitus ylläpitää.

Edit: HOASnetin yhteys tuskin sallii palvelimen pitoa, joten pitänee hommata (maksullinen) nettiyhteys tuota varten.
 
helpoimmalla pääset kun asennat esim apachen pyörimään kotikoneellesi ja sen lisäksi rekisteröit itsellesi jonkun kivan domain nimen esim dyndns.org sivustolta, josta löytyy myös näppärä sovellus tuon nimitiedon ylläpitoon. Tämän jälkeen sulla pyörii oma webbiserveri kotikoneella jota saat näpräillä niinkuin haluat :)
 
Mikä palveluntarjoaja sulla on? Kaikiltahan ei tosiaan saa sitä kiinteää Ip-osoitetta...
 
Edit: HOASnetin yhteys tuskin sallii palvelimen pitoa, joten pitänee hommata (maksullinen) nettiyhteys tuota varten.

Jos pidät jotain omaa webbipalvelinta huvin vuoksi, en usko että Sonera (eikö se pidä hoasnettiä yllä?) rupeaa sua vainoamaan, tai edes sitä kovin helposti saa selville, ellei sitten varta vasten rupea tutkimaan. Mut en tietenkään kannusta rikkomaan sopimusehtoja, jos palvelimen pito on siellä kielletty..

Kiinteää ip:tä ei tosiaan välttämättä tarvii. Itellä on dyndns:än kautta domain, ennen oli päällä skripti, joka päivitti dynaamista ip-osotetta sinne, mutta nyt kytkin tossa pöydällä hoitaa sen oman softansa kautta. En noihin ylläoleviin linkkeihin perehtynyt, ne varmaan tekee jotenkin samaa.
 
Back
Ylös Bottom