Seuraavaksi referaattia isomusten matseista ja vähän mietteitä Lontoon judopeleistä yleensä, jos on matsit katsonut ja/tai ei jaksa lukea niin kannattaa hypätä suoraan yli
Miesten plussassa voiton vei oletetusti Riner pitäen pettymykseksi jääneessä finaalissa venäläisen Mikhaylinin lähes koko ajan kädenmitan päässä. Riner on yksinkertaisesti ihan liian iso ja urheilullinen muiden voitettavaksi. Eestin Padar, Brasilian Silva ja Mikhaylin ovat kaikki jo itsessään aivan järkälemäisiä ilmestyksiä mutta jäävät silti kaikki Rinerin varjoon. Fransmanni hävisi menneellä olympiadilla yhden vaivaisen ottelun ja sitten Pekingin äijään onkin pakkautunut aika paljon tiukkaa lihaa. Tässäkin sarjassa Japani jäi ilman mitskua eikä kisojen kestomenestyjä Koreakaan päässyt mitalikantaan.
Naisten +78:ssa Tong Wen hävisi semarin ja murjoi tiensä pronssille melkein katkaisten vastustajansa käden samalla. Ensimmäinen hävitty matsi ties kuinka moneen vuoteen kiinalaiselle. Japanin Sugimoto hävisi finaalin Kuuban Idalysille melkoisessa grindausfinaalissa tuomariäänestyksellä. Kumpikin finalisti näytti kuitenkin läpi kisan parastaan ja esitti niin hyvää judoa kuin tässä sarjassa nyt ikinä on nähty. Pronssia vei myös britti Bryant, mikä yhdistettynä Gibbonsin yllätyshopeaan alemmassa sarjassa onkin varmasti piristysruiske saarivaltion judoskenelle kaikkien liittosotkujen (päävalmentajat erotettiin viimeisenä vuotena, oli riitaa harjoituskeskuksista, liiton pj White juuri ennen kisoja haukkui aivan käsittämättömällä tavalla kaikki urheilijat julkisesti) jälkeen.
Plussasarjojen matsit jakavat mielipiteet aika rajusti niin judo- kuin muunkin väestön keskuudessa. Kyseessähän on urheilun lisäksi tavallaan spektaakkeli kun ratkotaan absoluuttisesti ne kaikkein kovimmat ukot ja akat. Kieltämättä fiilis on välillä kun katsoisi jotain Priden kaltaista urheilutapahtumaa kun möröt vääntää keskenään ja Japanin ja Korean alimittaisten taistelunallejen kanssa. Itse en tästä huolimatta kummemmin välitä sillä nämä ovat isoilta osin juurikin sellaisia matseja joita täällä on kritisoitu. Eli siinä missä esim -90kg asti tapahtuu kaikkea jännää koko ajan vaikka se ehkä vaatiikin vähän harjaantumista niin jopa minun mielestäni plussat ovat "saatanallisen tylsää" katsottavaa sillä iso osa ajasta menee oikeasti seisomiseen. Hetkeäkään en epäile ettenkö kuolisi näiden käsittelyssä, mutta muita kuin isoja kisoja en jaksa plussaa oikein seurata.
Mitalitaulukko näyttää siis kärkipäässä pyjamapainin osalta tältä: 1.Venäjä, 2.Ranska, 3.E-Korea, 4.Japani. Kyseessä ensimmäiset kisat ikinä joissa Japani ei voita yhtään miesten sarjaa ja Ateenan murskavoitto kahdeksalla kultamitalilla on kuin muisto vain. E-Korean ohimeno on varmasti myös kuin suolaa haavoihin. Nähtäväksi jää tullaanko maassa päivittämään osin viime vuosikymmenille jääneitä harjoitusmetodeita. Tekniikkapuoli ja kilpailun taso on Japanissa maailman parasta, mutta kuten vapaaottelussakin on maassa jääty kärkipäässä hieman länsimaiden jalkoihin laji- ja fysiikkaharjoittelun toimivassa yhdistämisessä. Muista maista Hollannilla, Georgialla ja Kiinalla oli myös paukkuja parempaankin tulokseen mutta ruuti jäi hieman märäksi. Nyt kun mitalirohmu Japani ei ollut viemässä tilaa muilta niin onnistujiksi nousi useita maita mm juurikin Venäjä, Ranska, Kuuba, Brasilia ja hieman yllättäen ehkä USA. USAa lukuunottamatta kaikki kovia perinteikkäitä judomaita, mutta Olympialaisissa sivurooliin jääneitä.
/derail
Lajin kuin lajin harrastaja haluaa kuulla ensin propsien heiton omaan suuntaansa ennen kuin aletaan kritisoimaan. Jos internetteriin raapustelee mielipiteitään niin tuleeko yllätyksenä kenellekään että joku jolle kyse on sydäntä lähellä olevista asioista saattaa olla eri mieltä? Pysyn itse ihan suosiolla pois esim joukkuelajien keskustelualueilta sillä minulla ei ole mitään annettavaa niille. Rampelle iso kiitos asiallisesta vastauksesta myönnettävästi röyhkeäsävyiseen viestiin. Tartun kuitenkin muutamaan asiaan; vaikka on kyseessä vanha ja vakaa laji niin se ei tarkoita etteikö kehitystä tapahtuisi koko ajan. Se, onko perillä alati tapahtuvasta kehityksestä koko kansa vai vain ydinporukka onkin sitten eri asia olet siinä aivan oikeassa. Suomessa tästä voidaankiin "syyttää" lähinna suomalaisjudokoita. Toiseksi, muutaman viime vuoden SM-tuloslistoja selaillessani näkyy vapaaottelun puolella ihan kultamieskin vapaaottelun puolella jonka tiedän aloittaneen lajin vasta aikuisiässä. Judossa ei mitaleilla näytä olevan ainuttakaan ja raskaassakin vain pisteillä - vanhoja staroja toki pari jotka ovat tehneet paluun SM-kisoihin ilmeisesti kinkunsulattelu mielessään.
Näillä heikkotasoisilla referaateilla en toivo satuttaneeni kenenkään tunteita ja eihän näitä pakko ole lukea, Pakkis sattuu vain olemaan niin iso foorumi että mielestäni on väärin antaa tämän tason kisojen jäädä kokonaan muiden threadien varjoon. Täällä(kin) on niin paljon lurkkaajia että viestit koskevat myös heitä. Se siitä, tästä eteenpäin keskityn nauttimaan siitä kun miestä puristetaan päästä molskilla!