Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Pitää paikkansa. Ongelma tässä louhimisessa onkin kivien ja mineraalien hienontaminen ja tämmöinen mineraalipöly on vahingollisempaa ihmisille, koska sitä on helpompi hengittää ilman mukana sisäänsä kuin kokonaisia kiviä. Tämmöisessä kiviaineksesta lähtevä säteilyhän on pääasiassa alfa- ja betasäteilyä, joka pysähtyy jo ihon pinnalla. Keuhkoissa ja suolistossa säteilevä aines pääsee ikävä kyllä suoraan elimistön elävien aktiivisten solujen lähelle.Haluan tähän väliin sen verran huomauttaa, että tuo kaivaminen ei lisää tuota säteilyä millään tavalla, vaan itse asiassa poistaa sitä.
Siis ns. jätekiviaineksen voi ilmeisesti laittaa takaisin ilman ongelmia mutta prosessissa syntyvä rikkihappolieju on ikävä ongelmajäte ja se pitää varastoida.Elikkä tuo säteilevä materiaali (uraani) on valmiiksi maaperässä ja se kaivetaan vain sieltä ylös ja uraani pyritään erottelemaan muusta materiaalista, joilloin lopputulos säteilee vähemmän kuin se mitä alun perin kaivettiin maasta. Eli kyllä sen sinne maahan voi samalla tavalla laittaa takaisin, kunhan sen verran katsoo ettei se pääsee liukenemaan vesistöihin.
Greenpeace ei ole media. Ei muuta, jatkakaa.
Et ole esittänyt tuollaista kysymystä.
Haluan taas puuttua tähän. Kaikki säteilee.
Keskustelun kannalta todella tärkeitä huomioita/kannanottoja. Kiitos.
Lienenkö ainoa, jota häiritsee se asia, että ydinvoimaa perustellaan omavaraisuuden lisäämisellä? Uraania ei kuitenkaan louhita eikä jalosteta Suomessa, joten tuontipolttoaineen varassahan sen kanssa ollaan. Ja jos lisäenergia tuotetaan jatkossa ydinvoimalla esimerkiksi tuulivoiman sijaan, niin omavaraisuusasteemme todellisuudessa laskee.
Tuulivoiman hinta on tietty suurempi, joten raha se tässä taitaa ratkaista, ei omavaraisuus.
Lienenkö ainoa, jota häiritsee se asia, että ydinvoimaa perustellaan omavaraisuuden lisäämisellä? Uraania ei kuitenkaan louhita eikä jalosteta Suomessa, joten tuontipolttoaineen varassahan sen kanssa ollaan. Ja jos lisäenergia tuotetaan jatkossa ydinvoimalla esimerkiksi tuulivoiman sijaan, niin omavaraisuusasteemme todellisuudessa laskee.
Tuulivoiman hinta on tietty suurempi, joten raha se tässä taitaa ratkaista, ei omavaraisuus.
Lienenkö ainoa, jota häiritsee se asia, että ydinvoimaa perustellaan omavaraisuuden lisäämisellä? Uraania ei kuitenkaan louhita eikä jalosteta Suomessa, joten tuontipolttoaineen varassahan sen kanssa ollaan. Ja jos lisäenergia tuotetaan jatkossa ydinvoimalla esimerkiksi tuulivoiman sijaan, niin omavaraisuusasteemme todellisuudessa laskee.
Tuulivoiman hinta on tietty suurempi, joten raha se tässä taitaa ratkaista, ei omavaraisuus.
Tuulivoimaa Suomessa taas ei ole nimeksikään. Nopean googlauksen mukaan 0.2% sähköntuotannosta. Suurin syy ydinvoiman suosioon on sen käytön vakaus .. teollisuudelle nyt ei vain oikein sovi että tuulivoimalapuistosta soitettaisiin että "sori, nyt ei tuule" tai että pakkasella laitteet eivät pelitäkkään enää. Eikä muuten tavalliselle mattimeikäläisellekkään tuo olisi talvipakkasilla kovin iloinen uutinen.
Käsittääkseni mikään ei muuten estä tuulivoiman ystäviä pystyttämään ihka omaa tuulivoimapuistoa sopivaksi katsomalleen maapläntille (tai liekö maisemanrumennuksesta mahdollista valittaa?) ja alkaa myymään sähköä. Jos saatte sille yhtä kohtuuttomat tuet kuin esimerkiksi Saksassa niin hommasta voi jäädä jotain käteenkin..
Saatat hyvinkin olla oikeassa tuulivoiman laajuudesta. Ja tottakai se tuonanto on epävakaata kun niitä vipperöitä on pari kolme siellä täällä. Ja on se nyt jumalauta jos joku alkaa kertomaan, että Suomessa ei tuule...
Niitä tuulivoimaloita pitäisi rakentaa urakalla sinne missä tuulee, eli ainakin rannikoille ja Pohjois-Suomeen.
:lol2: On se Greenpeace mahtava salajärjestö, kun se soluttautuu valtamediaan ja määrää suvereenisti, miten tällaisista asioista kirjoitellaan samalla kun suurteollisuus ja poliitikot ovat hätää kärsimässä. Göbbels olisi ollut ylpeä tällaisesta propagandakoneesta. :D Pitääpä käydäkin heti tekemässä lahjoitus GP:lle, ettei joudu tällaisen mahtijärjestön mustalle listalle...
Pakkis on kyllä hauska paikka kun täältä löytyy lähes rajattomasti "ituhippien" vihaajia.
Aika mielenkiintosta sisäpiiritietoa. Meikäläisen korvaan haiskahtaa hieman salaliittoteorian maalailulta
Suinkaan ei ole mahdollista, että myös TVO:n intressi olisi saada mahdollisimman hyvin (ts. mahdollisimman suurella käyttöasteella) toimiva laitos?
Päivät joina laitos seisoo kun eivät ole mitään halpoja.
Esim. pohjalaattojen valun huono (lue: epätäydellinen) laatu vaikuttaisi myös varmasti hyvin ratkaisevasti siihen, pidennetäänkö laitoksen käyttölupaa joskus tulevaisuudessa.
En oikein edes pysty käsittämään sitä, miksi ihmiset olettavat, että kukaan haluaisi sinne turvallisuusriskikompleksia rakentaa.
Koko tässä hitsausjupakassahan on ollut kyse betoniraudoituksista, jossa hitsien tarkoitus on vain pitää raudat suurinpiirtein paikallaan valun ajan.
Normaalisti noita ei kai edes hitsata vaan ns. surrataan kiinni.
Taas oli jollain satunnaisella "journalistilla" hirveä hinku saada nimensä esiin ja maalailtiin piruja seinille vääristeltyjen faktojen avulla. Paljon melua tyhjästä, sanonma.
"Koska tuulivoiman käyttöaste tyypillisesti on reilut 20% niin 20% energiatuotanto-osuudella tuulivoimaa käytännössä tarkoittaa että maan koko muu sähköntuotantokapasiteetti valjastetaan tuulivoiman säätövoimaksi. 5 MW tuulivoiman teho vaihtelee 0-5 MW, tuottaen keskimäärin 1 MW. Säätövoimaa tarvitaan 5 MW. Koska kapasiteettia on jo olemassa 100% niin se riittää juuri 20% tuulivoiman säätövoimaksi.
Saksassa toteutuneiden lukujen vertailu osoittaa että suurelle alueelle levitettynä tuulivoima pystyy pärjäämään ilman säätövoimaa 4-8% asennetusta tehostaan. Tämä tarkoittaisi että 10 MW tuulivoimaa tarvitsee käytännössä vain 9,6 - 9,2 MW säätövoimaa."
<sisäpiiritietoa>
Se ei ole vahinko, että Olkiluodossa kaikki menee päin persettä ja työ on pari vuotta myöhässä.
Ajalta jonka laitos myöhästyy voidaan laskuttaa sähköstä todella kovaa hintaa, koska tarjonta ei ole riittävää ja samalla Ranskalaiset maksavat korvauksia myöhästyneestä työstä.
Tällä "kikka kakkosella" katetaan ympäristömääräysten ja muiden lakien aiheuttamat ylimääräiset kustannukset, jotka ydinvoimalan tulee täyttää. Alkuperäisissä laskelmissa oli mukana vain laitoksen suorat kustannukset ja tästä syystä projektin budjetti meinasi kaataa koko TVO:n.
Miksi muuten luulette että töitä valvova taho (TVO) valittaa kaikesta betonista saumoihin, samaan aikaan kun heidän intressin luulisi olevan nopea valmistuminen.
</ sisäpiiritietoa>
Ihan hyvää palkkaa, riippuen tietenkin työnkuvasta. Käytönvalvojilla vuorotyötä ja palkat sen mukaiset.
Ja työpaikka on aika pysyvä.. jos työpaikka lähtee alta, niin se on sitten viimeinen murhe ;)
Uusi Suomi
Britit pelästyivät suomalaisten jättilaskua
Julkaistu: 20.10.2009 12:07
Yli kolme vuotta aikataulustaan myöhästyvän Olkiluodon ydinvoimalan rakennusprojektin ongelmat ihmetyttävät myös ulkomailla. Hankkeen venyminen ja kustannusten huomattava kasvu huolestuttavat etenkin Iso-Britanniassa, joka on myös sopinut yhteistyöstä ranskalaisen laitostoimittaja Areva-Siemensin kanssa.
-Yhdistyneen kuningaskunnan kannalta huolestuttavaa on se, että Areva aikoo rakentaa ainakin neljä tällaista reaktoria Iso-Britanniaan, kirjoittaa brittiläinen The Guardian -sanomalehti.
Lehti kuvaa artikkelissaan projektin ongelmia: tilaaja Teollisuuden Voiman (TVO) ja laitostoimittaja Arevan erimielisyyksiä, kustannusten kasvua arvioidusta kolmesta miljardista ainakin 5,3 miljardiin euroon sekä valmistumispäivämäärän uusinta lykkäystä.
Lehden mukaan Areva kokee, että TVO ja Säteilyturvakeskus valvovat Olkiluodon kolmannen reaktorin rakennustöitä liian tarkasti. TVO:n mielipide on lehden mukaan se, että Areva käyttää Olkiluotoa tutkimus- ja kehitysprojektina, jossa suomalaiset ovat koekaniineja. Lehden mukaan kustannusten levähtäminen jää suomalaisten maksettavaksi, mikäli TVO häviää Arevalle väittelyn lähes tuplaantuneen budjetin maksajasta.
The Guardian pelkää, että Olkiluodon projekti - jonka piti olla malliesimerkki modernin ydinreaktorin rakentamisesta - on vain esimakua siitä, millaisiin vaikeuksiin Iso-Britannia ajautuu hallituksen ydinvoimainnon vuoksi.
Olkiluodon kolmannen ydinvoimalayksikön valmistuminen saattaa viime viikolla saadun tiedon mukaan siirtyä jopa vuoden 2012 kesäkuuta kauemmaksi. Areva-Siemens toimittaa ydinvoimalan TVO:lle avaimet käteen -periaatteella, ja on vastuussa hankkeen aikataulusta. Alun perin laitos piti ottaa käyttöön tänä vuonna.
lähteet:
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/74559-britit-pelastyivat-suomalaisten-jattilaskua
http://www.guardian.co.uk/environment/2009/oct/19/nuclear-power-gas-coal