Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
teemupii sanoi:Keski-iästä tässä on koko ajan puhuttu, ja vanhimmat sen ajan ihmiset ovat varmaan eläneet nelikymppisiksi. Millonkohan tänne tulee joku kertomaan että Raamatun mukaan Metusalem eli melkein tuhatvuotiaaksi :thumbs: takaisin.

teemupii sanoi:Mihinkäs tämä tieto perustuu? http://www.yle.fi/teema/tiedeuutiset/EiKalaa.shtml jos edellä olevan linkin mukainen tieto pitää paikkansa, niin silloin kivikauden ihmisen omega-3:n saannissa oli varmaan suuria puutteita, vai osattiinko jo silloin rypsiöljyn valmistus.
Mitäs tuo laiduntava elukka oikein tarkoittaa, ja mitä eroa sillä on lehmään? Eikös lehmille nykyäänkin syötetä rehuja jotka on lähinnä ruohoa, apilaa jne?hgw sanoi:Biisoneilla sun muilla laiduntavilla elukoilla on/oli parempi rasvaprofiili kuin tavan naudalla.
teemupii sanoi:Mitäs tuo laiduntava elukka oikein tarkoittaa, ja mitä eroa sillä on lehmään? Eikös lehmille nykyäänkin syötetä rehuja jotka on lähinnä ruohoa, apilaa jne?
hgw sanoi:Biisoneilla sun muilla laiduntavilla elukoilla on/oli parempi rasvaprofiili kuin tavan naudalla.

teemupii sanoi:Mitäs tuo laiduntava elukka oikein tarkoittaa, ja mitä eroa sillä on lehmään? Eikös lehmille nykyäänkin syötetä rehuja jotka on lähinnä ruohoa, apilaa jne?
hgw sanoi:Varmaan sitä voisi sanoa nykytermein riistalihaksi. Enpä tiedä mitä kaikkea lehmille syötetään, mutta voisin kyllä veikata että Suomessa saattaisi olla ruohovoittoisempaa kuin ameriiikassa. Eli ehkä se rasvaprofiilikin on täällä sitten jonnin verran parempi, en tiedä.
Fineli antaa hirvenlihalle
Linolihappo 142.6 mg
Alfalinoleenihappo 59.9
Ja naudanlihalle
Linolihappo 147.7 mg
Alfalinoleenihappo 29.5
Että ehkä siinä jotain taikaa on, hirvellä näyttäisi olevan selkeästi parempi suhde kuin naudalla. Argentiinan pampalla laiduntanut piffiliha on jokatapauksessa hyvvää, ja sitä on pakkasessa ;-)

Arto sanoi:Kappas vaan, tuohan sopii oikein hyvin! Pakastin täynnä hirvenlihaa![]()
Juha1 sanoi:en ehdi lukea koko threadia läpi mutta itsellä alkaa taas pieni muotoinen dieetti eli kuinka paljon tarvitsisin rasvaa esim oliivi öljyä päivittäin? montakos lusikkaa ja mihin aikoihin ne olisi parasta ottaa?
Kalanmaksaöljystä voidaan raskasmetallit ja muut epäpuhtaudet poistaa höyrytislauksella, aktiivihiilisuodatuksella ja molekyylitislauksella. Tässä suhteessa Möllerin tuotteet ovat varma valinta. Muiden valmistajien käyttämiä menetelmiä en tunne, mutta todennäköisesti ainoa ero tässä suhteessa on se, etteivät kaikki valmistajat ole onnistuneet poistamaan kalan proteiineja täysin. Eli kalalle allergisten ihmisten kannattaa olla tässä suhteessa tarkkana.iivili sanoi:Unohtakaa ny se kalanmaksaöljy! Se EI OLE sama asia, kuin kalaöljy. Kalaöljy = hyvä. Kalanmaksaöljy = ei hyvä. Tämä siksi, että maksa on jokaisella eläimellä se elin, joka kerää kaiken paskan, raskasmetallit yms. Onko tarpeeksi rautalangasta väännettyä?
Tuo lähinnä kommenttina XeXin ohjeeseen. Korvaisin siinä kalanmaksaöljyn kalaöljyllä (jossa ei olisi A-vitskua, deetä ja eetä saa olla) ja ehkä myös auringonkukkaöljyt rypsiöljyllä.
slade sanoi:Asiasta toiseen.. Jos vetää päivässä rypsi + oliiviöljyä (yhteensä ~30g) + vitamaxia niin onkohan haittaa jos syö vielä omega3 tabletteja joissa on lisättynä a,d ja e vitamiineja ? Ilmeisesti parempi valinta olis tabut joissa ei ole lisätty niitä, vai ?
iivili sanoi:Unohtakaa ny se kalanmaksaöljy! Se EI OLE sama asia, kuin kalaöljy. Kalaöljy = hyvä. Kalanmaksaöljy = ei hyvä. Tämä siksi, että maksa on jokaisella eläimellä se elin, joka kerää kaiken paskan, raskasmetallit yms. Onko tarpeeksi rautalangasta väännettyä?