Oliiviöljy - Nestemäinen kulta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja arnold
  • Aloitettu Aloitettu
Meta title: 🫒🔥 OLIIVIÖLJY – NESTEMÄINEN KULTA JOKA NOSTAA RUOAN JA TERVEYDEN TASOA 🔥🫒

Meta description: Laadukas öljy parempaan makuun, palautumiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.


Minkä terveysvaikutusten?! :D Rypsäril ei oo mtn hyviä terveysvaikutuksia. Eikä sillä todellakaan kannata paistaa! Rypsäri hapettuu kuumentaessa ja siinä alkaa muodostua karsinogeenisia yhdisteitä. Oliiviöljy on paree. Viel paree ois voi tai kookosöljy.

No ei. Kookosöljy taitaa olla huonoin valinta kolesterolinkin kannalta. Mutta ei jaksa nyt alkaa vääntämään, kun netti on jo pullollaan samoja threadeja. Eli syökää pelkkää voita, kolesteroli on huijausta, lääkärit huijaa ja loppuun joku heitto vanhasta sedästä joka syö vain voita ja on 90-vuotias :D
 
Oliiviöljyä sitä on tullut vedeltyä, ja olen ollut ihan tyytyväinen. Aina sitä välillä perehtyy näihin asioihin, ja sitten jälkikäteen unohtaa detaljit siitä mitä on lukenut -- isot linjat jäävät kyllä mieleen. Mutta joo, ainakin testolle oliivi on tosi jees. Mielikuvani lukemisistani on aina ollut se, että oliiviöljy on tullut esille kinginä.

Olive oil converts cholesterol more easily into testosterone
 
Onko joku perehtynyt näihin ihan normaaleissa marketeissa myytäviin oliiviöljyihin tarkemmin. Ilmeisesti kaikki ei ole kovinkaan laadukkaita? Mitä itse käytätte paistamiseen?
 
Onko joku perehtynyt näihin ihan normaaleissa marketeissa myytäviin oliiviöljyihin tarkemmin. Ilmeisesti kaikki ei ole kovinkaan laadukkaita? Mitä itse käytätte paistamiseen?
Paistamiseen kannattaa käyttää ihan perusrypsiöljyä.
Jos sitten haluaa laittaa lorauksen öljyä esim. salaattiin, niin silloin rypsiöljy ja oliiviöljy ovat kummatkin hyviä vaihtoehtoja. Itse käytän noita vuorotellen.

Noitahan on kaikenlaisia "ekstra-neitsyt" ja kylmäpuristettuja versioita, mutta niiden hyödyistä ei taida olla näyttöä. Toki jos nuo versiot omasta mielestä maistuvat paremmalta, niin valitsee sitten sellaiset. Kylmäpuristettuja versioita ei kuitenkaan kannata paistamisessa käyttää.
 
Olikohan täällä joku suuri öljyketju? En jaksa etsiä...
Itse olen jo pitkään paistanut yksinomaan oliiviöljyllä.

”Tulehdukselliset suolistosairaudet ovat lisääntyvät Suomessa hurjaa vauhtia. Haavaista koliittia sairastavien keski-ikäisten miesten määrä on lähes viisinkertaistunut 25 vuodessa.

Yksittäisistä ruoka-aineista vahvin näyttö on linolihapon haitallisuudella”, Färkkilä sanoo.

Linolihappoa on paljon broilerissa, sianlihassa, kasvislevitteissä ja rypsiöljyssä. Erään tutkimuksen mukaan runsas linolihapon saanti saattaa selittää liki neljänneksen haavaisen koliitin lisääntymisestä, Färkkilä kertoo.

Tämän perusteella saattaa olla perusteltua vaihtaa rypsiöljy oliiviöljyksi. Oliiviöljy näyttää dieettitutkimuksissa olevan neutraali IBD-tautien riskin suhteen."

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005440958.html
 
Paistamiseen kannattaa käyttää ihan perusrypsiöljyä.
Jos sitten haluaa laittaa lorauksen öljyä esim. salaattiin, niin silloin rypsiöljy ja oliiviöljy ovat kummatkin hyviä vaihtoehtoja. Itse käytän noita vuorotellen.

Noitahan on kaikenlaisia "ekstra-neitsyt" ja kylmäpuristettuja versioita, mutta niiden hyödyistä ei taida olla näyttöä. Toki jos nuo versiot omasta mielestä maistuvat paremmalta, niin valitsee sitten sellaiset. Kylmäpuristettuja versioita ei kuitenkaan kannata paistamisessa käyttää.
Oliiviöljy on kyllä rypsiöljyä parempi paistamiseen.. Kaipaisin vastauksia, joltain sellaiselta, joka käyttää oliiviöljyä paistamiseen. Ja muutenkin käyttää oliiviöljyä, että mikä noista marketeista myytävistä on laadukasta, kun tuskin se halvin ainakaan on.
 
Oliiviöljy on kyllä rypsiöljyä parempi paistamiseen.. Kaipaisin vastauksia, joltain sellaiselta, joka käyttää oliiviöljyä paistamiseen. Ja muutenkin käyttää oliiviöljyä, että mikä noista marketeista myytävistä on laadukasta, kun tuskin se halvin ainakaan on.
Näköjään tuostakin (kumpi on parempi paistamiseen) on ristiriitaista tietoa ja makuasiakin se tietysti on, mutta siitä ainakin taitaa olla konsensus, että noita kalliimpia kylmäpuristettuja oliiviöljyn versioita ei kannata paistamiseen käyttää.
 
mikä noista marketeista myytävistä on laadukasta

Memmas Knossos on hinta-laadultaan aika ylivoimainen. Löytyy myös luomuna erikseen.

Merja Tuominen-Gialitikin suosittelema, ja hän käsittääkseni jotain noista oliiviöljyistä, ominaisuuksista ja niiden valmistuksesta ymmärtää. Eikä ole ainut suosittelija.

Muita hyviä marketeista löytyviä mm. Terra Creta, Filos, Fontana.
 
Kylmäpuristetulla älkää paistako.
Edit. @ektomorfi kerkeski jo.

Miksei saa paistaa? Minä oon paistanut rypsiöljyllä ja oliiviöljyllä ihan ristiinrastiin vuosikaudet, on ollut kylmäpuristettua ja välillä ei, mitään eroa en ole huomannut. Rypsäriä menee muutenkin 4rkl per päivä iha pelkiltään kurkusta alas.
 
Miksei saa paistaa? Minä oon paistanut rypsiöljyllä ja oliiviöljyllä ihan ristiinrastiin vuosikaudet, on ollut kylmäpuristettua ja välillä ei, mitään eroa en ole huomannut. Rypsäriä menee muutenkin 4rkl per päivä iha pelkiltään kurkusta alas.

Ekstra neitsyt hapettuu paistaessa ja saa aikaan terveydelle ikäviä yhdisteitä. Normi oliiviöljy kyllä kestää kuumuutta paremmin
 
A) ei kestä kovin kuumia lämpötiloja
B) maku muuttuu huonommaksi
C) savuaminen synnyttää ei niin terveellisia yhdisteitä

Lähde mm.Sydänliitto.

Edit. Taas hidas.
 
Kaipaisin vastauksia, joltain sellaiselta, joka käyttää oliiviöljyä paistamiseen. Ja muutenkin käyttää oliiviöljyä, että mikä noista marketeista myytävistä on laadukasta, kun tuskin se halvin ainakaan on.

Ite oon nyt suosinut Lidlin oliiviöljyä. Primadonnakos se oli?
Laadusta en osaa sanoa muuta kuin että ei tee outoja sivumakuja eikä ole kylmäpuristettua.
 
Ite ostin tänään tämmösen version:
En käytä paistamiseen.
 

Liitteet

  • 1510247823930531729930.webp
    1510247823930531729930.webp
    824,7 KB · Katsottu: 328
Mitenkäs se oli, extra virgineistä suurin osa on feikkejä. Eli niissä rahallinen panostaminen saattaa kannattaa. Ehkä.
 
Itselleni laadukas oliiviöljy on mekaanisesti kylmäpuristettu, säilötty mahdollisimman tummassa lasipullossa, säilytetty valolta suojassa hyvässä lämpötilassa, metallikorkki, luomutuotantoa esim. Kreikasta, Italiasta, Espanjasta, jne. Tällä hetkellä ostan sen merkkistä ku Olvia. Sopii hyvin niin salaatteihin kuin ruoanlaittoon. Muitakin on tullut kokeiltua ja nekin olleet hyviä, kunhan täyttää edellä mainitut kriteerit. Maku saattanut vaihella oliivien lajikkeiden takia vähän ja tää Olvia on minulle maullisesti paras tällä hetkellä niistä, mitä itse olen koittanut kun siinä aika pehmeä maku.
 
Back
Ylös Bottom