Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Joo ikääntyy tämäkin temppeli, toistamiseen viikon aikana jotain käy polvilumpiossa ja täysin yllättäen
Viikonloppuna tuli pelattua 5 eri frisbeegolfrataa, perjantai meni ihan ongelmitta, mutta lauantaina kun kiersi 3 rataa putkeen niin alkoi jo polvet pettää alta.

Muutenkin huomaa, että jos ei paikat kramppaa niin väsähtää paljon nopeammin.
 
Siitä onkin aikaa, kun ite viimeksi aeropressillä tehny.. sellainen kyllä on jossain kaapin pohjalla edelleen, mutta nykyään toi mylly + moccamaster jonkin matkaa mukavampi, kun kahvia kuitenkin menee työpäivinä sen verran, ettei viiti olla tuolla keittiössä ihan koko aikaa keittelemässä vettä ja oottelemassa uuttoa, että saa sen aeropressiin mahtuvan lirun kuppiinsa.

Noita koneita oon miettiny, mutta jotenkin närästää tonni saatika useampi mihinkään kahvinkeittimeen..
 
Menny itelläki tovi, ku tällä edellisen kerran tehny. Puoliso sai joitakin vuosia sit joululahjaksi, yleensä lahjan antaja tällä sit tekee kahvia itselleen kylässä ollessa, jos jotai erikoisempaa papua matkassa mukana.
Tein em. kaverin puolison luona kahvit V60, tietyllä tapaa rentouttavaa ja rituaalin omaista toimintaa, ku ei oo kiire minnekään.
 
Usein tulee pohdittua, että mitäs järkeä tässä kahvin kittaamisessa oikein on?

Ei siinä välttämättä ole mitään järkeä, mutta onko sitä lie muissakaan päihteissä ja/tai nautintoaineissa. :unsure:


Ihan hyvin vois lopettaa.

Ei.

Ainakaan ihan hyvin.


Varmaan parin viikon jälkeen olis parempi olokin.

Mutta kun kaksi viikkoa on niin pitkä aika olla kitkuissa/nitkuissa. :cry:


En tiiä.

Nii.
 
Usein tulee pohdittua, että mitäs järkeä tässä kahvin kittaamisessa oikein on?

Ihan hyvin vois lopettaa. Varmaan parin viikon jälkeen olis parempi olokin. En tiiä.
Mulla oli kahvinjuonti tauolla tammikuussa 2023, ku töissä ei ollu sopivaa kahvittelupaikkaa eli taukohuonetta, eikä oikeastaan seuraakaan. Alkuun oli hedari muutaman päivän, nukuin jonkin verran paremmin. Sit tuli kaveri töihin samaan paikkaan ja alettiin käydä ruokalan puolella aamukahvilla. Siitä se sitten taas lähti.
Opiskeluaikana en juonut kahvia enkä omistanut kahvinkeitintä. Tais just tulla 5 v täyteen kahvinkeittimen omistajana!


E: Nytkin saattaa välillä mennä välillä päiviä, ettei juo kahvia. Töissä mukava pitää yhteisiä kahvitaukoja, ku muuten saattanut mennä päivät työkavereita näkemättä. Edellisessä työpaikassa kahvitauot toimi hyvänä jaksamisen tukena, kun pääsi keskustelemaan päivän haastavista asioista muiden kanssa. Sai purettua omaa ahdistusta.
 
Ihan hyvin vois lopettaa. Varmaan parin viikon jälkeen olis parempi olokin. En tiiä.
Ihan sama se itellä olon puolesta on juoko kahvia vai ei. Lähinnä sit pitäs opetella vähän uusia tapoja.

En oo toistaiseksi nähny syytä lopettaa, kun töiden lomassa mukava hörppiä kahvia ja kuuluu noihin aamurutiineihinkin.
 
Tuota unenlaatua pohdin, paranisko se, kuten Kajsnallakin. Vähän tulee pyörittyä ympyrää ja pääkoppa käy kierroksilla. Jalat naputtaa jotain blast beattia kun pitäis lampaita laskea. Eikä ne lampaat voi kiltisti hyppiä aidan yli järjestyksessä montaa sekuntia.

Myös tämä jälkimaku suussa kahvin jälkeen alkanu tökkiä. Olisko tää jotain koronan vittuilua, menny makuaisti jotenkin? Tai siis "psykosomaattista".

Kahvin keiton jälkeen usein se kuppi asettuu vaan pöydälle, eikä sitä etes muista juoda. Pääasia että se on keitetty, ja se on siinä kupissa.
 
Tuota unenlaatua pohdin, paranisko se, kuten Kajsnallakin. Vähän tulee pyörittyä ympyrää ja pääkoppa käy kierroksilla. Jalat naputtaa jotain blast beattia kun pitäis lampaita laskea. Eikä ne lampaat voi kiltisti hyppiä aidan yli järjestyksessä montaa sekuntia.
Tuo varmaan selvinnee, kun jättää sen kahvin hetkeksi pois. Mut varmaan joutuu kautta kannattaa sitä muutakin arkea analysoida, että mikä niitä kierroksia nostaa, jos rupeaa nukkumisessa näkymään.

En tiiä onko monella vähän sellainen mentaliteetti, että arki pitäs vetää koko ajan vähän niinku sata lasissa ja mielellään vielä jotenkin pystyä aina parantamaan, ja eihän tuollainen ole mahdollista, kun paukkuja pitäs jäädä työpäivien ulkopuolellekin ja pitäs keretä palautumaan. Ts. se arjen kuorma sais varmaan olla mielellään mallia 60-70% siitä, mitä oikeasti jaksais.. kellä oikeasti nykymaailmassa onnistuu, niin se on eri asia..

Mut voin kertoa, että nukkui kuin lapsi, kun palailin joku vuosi sitten duuniin saikkujen jälkeen osasairaspäivärahalla ja tein 40% työaikaa (mikä parasta, niin täydellä liksalla vielä).
 
Kokeilin kofeiinista irtautumista mutta sitten tuli just se et korvasin sen jollain pepsi maxilla. Totesin et halvempaa ja varmaan terveellisempääkin on vaan töissä vetää ne kahvit vuorojen alussa. Minkään sortin piristystä en ole havainnut pitkään aikaan. Emäntä yrittää tarjota teetä jos jonkinlaista. Ja yleensä ne onkin hyviä haudutettuna mutta silti en koskaan yllätä itseäni yksin kotona niitä maistelemassa. Sellainen yhteinen juttu sitten enemmänkin.
 
Back
Ylös Bottom