Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jahas jahas, kaskas kaskas. Markus Molander myynyt vaatimattomasti 72 miljuunalla € omistamansa Puuilon osaketta.

Taitaa olla tammikuinen juttu? Silloin kurssi droppasi lähelle kahdeksaa eurua. Tämä Adelis kait se minkä kautta omisti ja Adelis luopunut omistuksesta kokonaan.
 
Sain tuossa uuden duunikoneen joka on nyt tämmönen aika top of the line Macbook pro M3 prossulla, 96 gigalla muistia jne.

Ihan hitokseen nopeahan tää on ja tykkään kyllä, mutta joka alustalla on näköjään jotain ongelmia. Apple on esim. keksinyt, että on hyvä idea käynnistää Apple Music aina, kun noita Bluetooth-luureja laittaa päälle ja pois, esim. minä mennessäni palsuun ja lopettaessani. Ja tuota ei saa oikein mitenkään estettyä, tai poistettua koko Apple Musicia.

Dockerin kanssa pitää säätää kaikkea turhaa, jos haluaa käyttää ilman maksullista desktoppia niin, että toimiikin. MS:n toimisto-ohjelmat toimii vähän miten toimii jne.

Että varmaan ihan sama kuin muillakin alustoilla, että jos käyttää vaan alustan omia työkaluja, niin kaikki toimii hienosti, mutta kun devaushommissakin tarvii aina vähän niin kuin ristiin eri alustoilta lähtöisin olevia juttuja, niin ihan sama tappelu se on näiden systeemien kanssa on duunikone winkkaria, linuxia tai omenaa.
https://www.parallels.com/ tuon hommasin työkoneelle kun muutamat softat vaati aina jotain kikkailuja Mac os. Nyt käytän niitä WIN puolella.
 
Pari myyntiä amerikan yhdysvalloista tehty, eli veroja tulee. Kolme suomalaista olisi tappiolla millä voisi tehdä veromyyntejä. Missä järjestyksessä pistäisitte pihalle jos pitäisi:
Admicom
Talenom
Tieto

Tieto arvostuskertoimin ylivoimaisesti halvin mutta kasvu tuskin edes inflaation verran, velkaa tulee ja osingonmaksu tuloksesta yli 100%. Tulos on hyvä joo mutta sitten joka vuosi capex menoa vaikka kuinka, eikö muka ole kulua?
Admicom rakennusalan kp/tietojärjestelmiä, rakennusala syväjäässä? Mutta kasvua on edelleen jonkin verran. Arvostuskerroin korkea.
Talenom johtaja on savolainen. Puhuu ja maalailee komeaa tulevaisuutta mutta vastuu jää kuulijalle. Erittäin kannattava Suomessa mutta ulkomaan laajentuminen imee rahat ja ei käänny tuottoisaksi.

Vai kääntyykö suomipörssi nyt? Kannattaa odotella myyntien kanssa syksymmälle korot laskee jne?
 
Katoin sen aikaa, että sai ekan kalan.

Rääkkäsi sitä aikansa, ja heitti sitte kaaressa takaisin.

En vaan ymmärrä kalastusta jossa saalista ei oteta ruoaksi. Varmaan paistaa lopussa makkaraa...
Kyllä se siinä lopussa otti syömäkalat.

Tuolla vuonoilla on vähän se "ongelma" että kun seitiparvi osuu kohdalle niin kalaa voi tulla saavillinen. Ja niitä kun ei saa viedä maasta, niin ne pitäisi sitten syödä kaikki...tai päästää osa takas kasvamaan.

Kattelin just kalapuntaria, siinä on max lukema 35kg...riittääköhän se.
 
Hyvin on Qt paahtanut. No en tällä veivaa, kun en osaa, mutta raha siinä liikkuu. Applekin lähti eilen yrittämään nousua, katsotaan jatkuuko ravi. Siinä on pelit päällä.

Heh, kauppalehdessä lukee, että Suomen tulisi saada talous jaloilleen omin voimin. Niinköhän tuo onnistuu. Lakkoa vaan päälle...

ennole vielä tänään uskaltanut qt:hen sotkeentua, valmetilla sensijaan tein jo päivän hyvän työn
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom