Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ei olekaan aikoihin tullut rietasteltua, joten mukavaa viikonloppua kaikille! :heart:

IMG_4894.jpeg
 
Mä en nyt tällä kertaa yllytä.

Ai saakeli, kello on 9 ja meikä ihan finaalissa mutta onneksi saa tarvittavat hommelit tänään tehtyä.
 
Hyvin alkaa aamu tätä selaillessa palsun tylsyydessä, mutta onneksi on läppärissä näytössä kalvo niin kuvat jää vain omille verkkokalvoille.

Siideri maistuisi illalla ja hyvä sitä olisikin tuhota, kun tuli omenasadosta tehtyä aika paljon sitä. Joskus tuli sekaan koetettua laittaa pihlajanmarjaa, mutta pienikin määrä teki siideristä melko hapanta varsinkin kuivasta siideristä. Parempi olisi pitäytyä oluen panossa, mutta ei kehtaa saavikaupalla omenoita hävittää kompostiinkaan.
 
Ok, miten niihin saadaan aromit? Esimerkiksi toffeinen? Hedelmäinen? Joistain tietyistä käytetyistä tammitynnyreistä?
Joo, suurin osa mausta tulee tynnyristä.

"Miksi tynnyri on niin tärkeä? Asiantuntijoiden mukaan viski saa 70 prosenttia lopullisesta makukomponenteistaan puun ja tisleen vuorovaikutuksesta.

Viskitynnyri käytetään yleensä kolme tai neljä kertaa. Käytetyissä tynnyreissä on aiemmin kypsytetty amerikkalaista bourbonia, sherryä, portia, madeiraa, olutta ja valko- sekä punaviiniä.

Kypsytysten välissä tynnyrit paahdetaan uusiokäyttöä varten. Paahtaminen karamellisoi sokereita ja kehittää muita makukomponentteja, kuten vaniljaa, suklaata ja rusinaa."
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom