Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Minäkin olen kummastellut kasvisruokatrendiä, jossa pyritään korvaamaan liharuokien lihat jollain epämääräisillä kasvisperäisillä könteillä. Maailmalla on kuitenkin iät ja ajat syöty kasvia ilman aikomustakaan sekoittaa ruokaan lihaa ja reseptit on aikojen saatossa hiottu maukkaiksi.
Syitä kieltäytyä lihansyömisestä on monia. Yksi ei pidä ajatuksesta kuolleen eläimen syömisestä, toista taas haittaa eläinten huono kohtelu. Tuossa jälkimmäisessä ryhmässä on varmasti niitä, ketkä pitävät lihan mausta, mutta eivät eettisistä syistä halua syödä sitä. Ja sitten ostavat noita könttejä.
 
kuntit! TheKellari ON! taas auki

IMG_5195.jpeg
 
En oo aiemmin kuullu, että mustikoita poimittais kolmihaarakoukkuja sisältävillä välineillä... 🤔🤣
Mustikanpoiminta ja kolmihaarakoukku eivät liittyneet tällä kertaa toisiinsa, vaikka sainkin koukun sormeeni kuivalla maalla keskellä metsää. Ette kuitenkaan uskoisi jos kertoisin, joten en kerro 😎 Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että yhdessä vaiheessa operaatiota pujottelin reilu parimetristä koivurankaa Mercedes-Benz merkkiseen nelivetoon. Koivurankaa, joka oli kivuliaasti kiinnittyneenä siihen käteen jolla suoritan yksityiset paineiden purkamiset.

Taisin eilen kirjoittaa että kuulostan Sniffarilta. Kyllä, tästä ei puutu enää kuin viritetty PV.
 
Minä taas en ole ikinä aloittanut tupakoinninpolttoa koska en pidä sen mausta

vaikka: olisihan se Varmasti Miehekäs harraste
 
Olen osin huomaamatta vähentänyt lihansyöntiä paljonkin viimeisen vuoden aikana. Kasvisruokia tulee tehtyä ihan vaan ajatuksella, että tehdään ruokaa. Tofua menee meillä aika paljonkin. Vegaaniksi sen sijaan en ainakaan helposti voisi alkaa. Nimenomaan voi ja juustot ja jotkin maitotuotteet ovat kyllä liian hyviä.

Mutta eilen illalla paistetut sisäfileet kyllä... aah. Harvinaisempaa herkkua, mutta niin maistuvaa.
 
Luonnoneläimen elämä ja varsinkin kuolema se vasta kauhia onkin. Ei suojaa säältä ja pakkaselta, vilua ja nälkää talvella. Kesällä loiset, syöpäläiset ja verenimijät. Alituinen stressi että joutuu saaliiksi, jatkuvasti oltava valmis pakenemaan. Jos kiinni saavat kauhia kuolema sudet syövät vatsan ja perseen puoliksi ennen kuin kuolema korjaa.
Tuotantoeläimellä elämä on inhimillistä ja luksusta, on suojaa ja lämpöä ja säännöllisesti ruokaa. Ei syöpäläisiä ja lääkkeet löytyy niihin ja sairauksiin. Keinotekoista virikettäkin niille keksitään kun elämä niin helppoa, ihan kuin ihmisellä!
 
Voisin muuten varmaan siirtyä kokoaikaiseksi vegaaniksi, mutta kalasta ja muista merenelävistä olisi vaikea luopua. Lihaa ei tule ostettua kotiin käytännössä koskaan, mutta ravintoloissa aina joskus tulee järsittyä. Huippuluokan tartaria on vaikea vastustaa kun sellainen tulee eteen.
 
Olen testaillut ruokahimotuksia ja tullut siihen tulokseen, että pärjäisin hyvin laktovegaani linjalla. Pelkkä vegaani tuntuu kurjistelulta, mutta sitten kun otetaan maitorasvat mukaan niin elämä sujuu hyvin. Lihasta tykkään, mutta yllättävän vähän esiintyy lihanhimoa jos vetää vaikkapa 40 päivän jakson kokonaan ilman. Kotiin en ole itseäni varten ostanut lihaa enää vuosiin, mutta toki tulee tapettua villieläimiä ja syötyä niitä. Vaikeinta lihattomuudessa olisi se, että lounasravintolat perustuu lihansyöntiin ja kasvisruokia ei ole tai ovat pahoja. Samoin reissussa on niin kätevää nykästä huoltsikalta burgerit naamaan, että vaihtoehdot on aina selvästi huonompia.
 
Ilman lihaa voisi vielä pärjätä, mutta kalaa on saatava.


Toinen yö hyvin huonoilla unilla putkeen. Viriviritööttööt.
 
Tänään lounaaksi lohileipä, tuoremehu ja kahvi.

Lauantaina teen tämän:
 
Back
Ylös Bottom