Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Juurikin kyseisen videon Heinosen Laurin 180sx. Nykyään ahdettuna kyseinen moottori. Myös Määttälän Nikolla sama moottori Silviassa.
Jaaaa niin se oli juurikin tuo. Noita vokotin videoita uskalla katsoa kun siellä on yleensä jotain huolimattomasti pukeutuneita naishenkilöitä.

Mutta kiitos tästä selvennöksestä.
 
On se nyt perkele. -07 paistetut kesärenkaat, taitavat olla jopa ensiasennuskumit, ja tälle kesälle nyt meni juuri kolmas niistä. 97tkm ajettu autolla, iso osa toki sattunut talville kilometreistä ja niitä sarjoja mennytkin jokunen.

Ei ole mikään kunnollista enää.


Eipä kyllä ole kovin usein tullut ajeltua yli ~7v kumeilla, alkaneet olla aika hurjassa kunnossa jo silmämääräisesti. Nokiat hakat(hakkat?) muuten lähes hyvän näköiset, pientä murtumaa ja pinnat alkaa olla ihan rajoillaan. Rungot kyllä niistä olleet ihan paskana jo viime kesästä minkä tuntee kyllä mennessä, nyt sai vaan vielä puristettua ilmatkin pihalle melkein kaikista ennen auton myyntiä.
 
Minusta paljon toimivampi systeemi, jos sinä varaat ne ajat kuin että työntekijät käyttää työaikaa siihen, että löytää tukossa olevasta kalenterista jonkun slotin, jokainen erikseen. Minusta tuo ei olis asiantuntijatyötä tekevän hommaa, vaan esimiehen / HR-ihmisen. Toimi älyttömän hyvin edellisessä talossa, jossa lähiesimies oli muutenkin todella hyvä.

Kehityskeskustelutyökalujen lomakkeet on pahimmillaan niin kauheeta sontaa, ettei niihinkään viittis kauheasti työaikaansa käyttää. Loppuviimeinhän niihin tulee vastattua jotain skeidaa ja sitten kehityskeskustelussa on sovittu oikeat toimet ja minäkin olen selittänyt ihan kunnolla, mikä kiinnostaa ja mihin suuntaan näkisin mielekkääksi lähteä etenemään esimiehen kirjaillessa ylös.
Lomakkeet sontaa ja osittain turhaa, kyllä.

Mutta…. että minä etsin 10 ihmisen kalentereista slotit vs. jokainen etsii omaan aikatauluunsa sopivasti mun kalenterista slotin. Jälkimmäisen idea just se, että aika sopii heille parhaiten.

Ja on mullakin muutakin duunia näiden HR pyörittelyjen lisäksi, että jos nyt kauniisti pyydän ja ohjeistan useampaan kertaan, niin ehkä voisi odottaa toimenpiteitä tiimiltä.

Ja kun meistä ei kukaan tiedä, mikä on kenenkin työnantajan yleinen ohjeistus, niin tämä jatkokeskustelu muutenkin turha.
 
Ja on mullakin muutakin duunia näiden HR pyörittelyjen lisäksi, että jos nyt kauniisti pyydän ja ohjeistan useampaan kertaan, niin ehkä voisi odottaa toimenpiteitä tiimiltä.

Ja kun meistä ei kukaan tiedä, mikä on kenenkin työnantajan yleinen ohjeistus, niin tämä jatkokeskustelu muutenkin turha.
Juu, enpä minäkään jaksa tästä tässä ketjussa enempiä. Tuossahan tuo lähtee meneen tyypillisesti munilleen, kun on niitä muita töitä esimiestöiden lisäksi, jotka tuppaa aina ajamaan HR-hommien ohi. Sinällään toimiva HR minusta ihan mielenkiintoinen aihe, mutta on varmaan parempiakin ketjuja sille.
 
uskalla katsoa

Yours

IMG_3992.jpeg

IMG_3995.jpeg
 
Eipä kyllä ole kovin usein tullut ajeltua yli ~7v kumeilla, alkaneet olla aika hurjassa kunnossa jo silmämääräisesti.

ei välttämättä

mopedissani,nimittäin, takana paistoleima -13 ja etessä -14

hyvin puree ja sateella,en,aja
 
Eij saatana, onko syynä raha?

tä?

eikun mielenkiinnon hiipuminen lajia kohtaan

jos vuodessa tulee mittariin 450km, niin ei ne kumit paljoa ehi kulua
eikä uuenveroisia viitsi iän tähären vaihtaa turhan usein
 
Muistuipa mieleen rokkifestarikommellus vuosien takaa (reilu 20 vuotta varmaan).

Oli tapana (no on edelleen) hävitellä tavaroita. Olin siinä tavannut mukavan naikkosenkin, joka ilmoitti, että ei yleensä harrastele yhden illan juttuja (joopa joo), mutta että nyt voisi tehdä poikkeuksen.

Hänelläkin oli joku tavara hukassa ja ajateltiin poistua alueelta yhdessä löytötavaratiskin kautta.

Hukkasin hänet sitten sillä löytötavarareissulla.
 
Back
Ylös Bottom