Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
@TJJ
On tuo taikinan vatkaaminen vaikeaa hommaa. Miten se voi onnistua noin vähällä vedellä. Jauhoa 460g ja vettä 276g.
Melko möykkyistä tuli
Ei se vaikeaa ole ja vaivaamistahan se onkin, ei vatkaamista. Kyllä siinä forkut saa töitä. Jos on yleiskone niin sillä on nätti alkuun sekoittaa ja jatkaa käsin tai kokonaan koneella.

Mutta...jotku jauhot imaisee veden ihan eritavalla itseensä ja toiset ei. Laskurin mukaan oot tähdänny 60% taikinaan joka on mun näppituntuman mukaan aika kuivaa monilla jauhoilla. Koepitsakeittiöviikonloppujen pohjalta tähtään nykyään yleensä 70% taikinaan, mutta riippuu jauhoista tosiaan, osalla kokeiltuja jauhoja (esim pirkka keskivahva + 70% vettä) olis voinu melkein kannusta kaataa ja oli jo vähän vaikeaa käsitellä kun jotku hungry cheffin vahvat jauhot imas saman vesimäärän kuin ei mitään, tuntu että olis voinu olla vähän enemmänkin.
 
hungry cheffin vahvat jauhot imas saman vesimäärän kuin ei mitään, tuntu että olis voinu olla vähän enemmänkin.

Pizza Napoletana jauhopurkin kyljestä Oonin sovelluksella soveltaen sama jauho-vesisuhde ja ei tuosta semmoista kuohkeata palloa saa mitenkään. Möykkyjä jää välisellä. Saisi varmasti olla 70% tai enemmänkin vettä.
 
Pizza Napoletana jauhopurkin kyljestä Oonin sovelluksella soveltaen sama jauho-vesisuhde ja ei tuosta semmoista kuohkeata palloa saa mitenkään. Möykkyjä jää välisellä. Saisi varmasti olla 70% tai enemmänkin vettä.
Mites muuten speksit? Hiivan määrä? Nostatusaika? Sehän muuttuu ihan hirveästi se koostumus nostatuksessa..mutta toki jos jauho jää paakuille niin ei auttane kuin tehdä uus ja vaikka 65% vettä...kun nyt näytti olevan se 60..
 
Oisko se menny nyt siinäkin pieleen, kun hiiva sotkettiin ohjeen mukaan kylmään veteen ja poika ei lähtenyt pulputtamaan.
Oliko taikina siis a) vaivaamisen jälkeen paakkusta vai 2) ei noussut?

Oma tuntuma sanoo, että kyllä se nousee vaikka hiivaa ei erikseen hirveesti aktivoikaan, mutta voi kestääääää (itse lantraan lämpimään veteen).. a) kohtaa yrittäisin ratkaista sillä että esim 65% vettä. Kohtaan 2) mututuntuma sanoo että ooniäppin (ja monen muun) antamaan hiivamäärään voi huoletta lykätä jonku 30-50% lisää niin nousee paremmin, ne laskurit on jotenki vähän optimistisia miten se nousu lähtee käyntiin ja toteutuu.
 
Viimeksi muokattu:
IMG_3138.jpeg
 
Back
Ylös Bottom