Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
enemmän kuin törkeän silmiinpistävä 😄

Mikä vika silmiinpistävyydellä?
On siihenkin vahingossa sohaistu. Tyvessä millin liike on aika heilunta kärjessä.
841676E5-FD1A-4FE4-8E2D-51A613387376.jpeg
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
@MÖYKKYNEN

NAImisiin velekarahalla! Minä en ymmärrä, uskoni on vahva, että en ole ainoa



Pariskunnan häät tulevat nykyisten arvioiden mukaan maksamaan todennäköisesti noin 35 000 euroa. Tähän mennessä rahaa on kulunut varausmaksuihin noin 6 000–7 000 euroa.


Suurimman osan kuluista he maksavat lainalla.





onko se nyt sitten sitä nykyistä glamouria, että velkarahalla esitetään että rahaan on?


häiden teemaan, joka on moderni glamour.
Vaikuttaa vähän tarkoitukselliselta huomiohakuisuudelta mutta varmastikin juttu pitää paikkansa. Minusta tästä on tulossa tai oikeastaan jo tullut ikään kuin ajan kuva. En tiedä johtuuko se sosiaalisesta mediasta vai mistä mutta ainakin tuntuu siltä, että yhä useampi yrittää tosiaan yli varojen elämällä tai velkarahalla näytellä menestynyttä. Maksuhäirömerkintöjen määrässä tehdään koko ajan uusia ennätyksiä Suomessa jne. Minusta yksi hyvä esimerkki on talon rakentaminen. Nykyään näyttää olevan aika tavallista, että lainat vedetään ihan maksukyvyn tappiin ja rakennetaan valtavan kokoisia taloja high-end -ominaisuuksilla. 200m2 on ihan perusanaali, 250m2 ei mikään poikkeuksellinen jne. Muutin itse viime kesänä toiselle paikkakunnalle ja rakennutin sinne uuden talon, kokonaispinta-alaltaan 140m2 ja siitä on tullut jo monia kommentteja kollegoilta varsinkin Espoon pääkonttorin väeltä, että miksi rakensin minitalon. Onko tosiaan niin, että 140m2 on yhdelle, tai nyt väliaikaisesti kahdelle, ihmiselle liian vähän? Minusta tässä on nytkin reilusti liikaa tilaa. Joku 80m2 olisi riittänyt ihan hyvin asumiseen. Myyntiä ajatellen toki liian pieni.

Jokainen tietysti tyylillään mutta taloudelliset riskit nousee tuollaisella elämäntyylillä. Minulla ei ainakaan hermo pitäisi, jos vierasta pääomaa olisi niin paljon, että sen hoitamisesti juuri ja juuri selviäisi normaaliolosuhteissa. Mutta tähän se on menossa, kulissit pidetään pystyssä, niin kuin venäläiset minkit tekevät. Se on kyllä jo aika sakeaa, että juhlimiseen otetaan lainaa kymmeniä tuhansia euroja.
 
Iski päähän sisustusidea. Tekee niin mieli mennä kokeilemaan, että ihan puntinkolistelun meinaan jättää väliin. Jos kävisi jonottamassa kansalaisvelvollisuuden niin ehkä moraali pehmenisi.
 
Back
Ylös Bottom