Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
Ei hlvetti taas.

Tavoitteena on syödä päivässä edes 2000 kcal ja siihen vielä päälle liikunnassa mahdollisesti kulutetut kalorit.
Pian pitäisi käydä nukkumaan ja vielä olisi syötävä 1200 kcal. 🙄

Minä se varmaan vielä joudun ostamaan noita ylihinnoitelluiksi menneitä lisäravinteita, että voin iltaisin juoda jotain gainerlitkua kalorisaannin varmistamiseksi, niin kuin kaikenmaailman penkkimaket ja -penat. 😩
Mulla on samanlainen ongelma. Tällä hetkellä kalorit pyörii 3500 nurkilla ja paino vaan tippuu. Gainerlitkut on ihan pätevä lisä, suht terveellisesti kun syö niin yli kolmen tonnin kalorit alkaa olla jo isolle miehellekkin aika tajuton kasa safkaa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sehän se tuntuu olevan monen ässäratkaisu, että aamiaiseksi kahvia, joku pupun lounas ja illalla vetää 14 perunaa ja kokonaisen biisonin. Saa energiaakin just sinne, missä sitä eniten tarttee ts. sohvalla makaamiseen ja nukkumiseen.
Sehän se on, että vaikka vetäisi 3 kertaisen määrän sapuskaa lounaalla niin ne 14 perunaa ja biisoni menee kumminkin iltapalana, ainakin mulla. Helpompi minun pihistää lounaasta.
 
Minä taas syön aamulla vähän, päivällä työMiehen annoksen ja illalla vähän

ei ole puntaria, mutta hoikka olo on
 
Millainen lounas on 400kcal..? Siihen ei näyttäis mahtuvan ihan edes 100g jauhelihaa ja 50g (kuivapaino) makaronia, mistä ei tulis ite kuin vihaiseksi.
Sellainen minkä saa kerralla syötyä. Ongelma on, että kun on kotona ja viikonloppuna ei ole oikein minkäänlaista rytmiä päivässä, ihan oikeasti joskus unohtuu syödä, kun ei tule näläntunnetta tai se vaan tulee ja menee tosi nopeasti ohi.
Aamupalakin on pirtelö, koska en saa aamuisin syötyä kiinteää ruokaa. Joskus arkena lounaskin on pirtelö, se tosin lähempänä 700-800 kcal, riippuu pähkinöiden määrästä.

Ja tosiaan illalla, kun päivä on "valmis" - ohjelmassa vain löhöilyä, niin silloin keskityn syömään. 😅
 
kyllä sitä vaan palaa vaikkei ole vielä etes pakkasta

#huhhuh

palaa.jpg
 
tuosta voimme nähtä, että saunominen ei maksa vielä näilläkään hinnoilla kun 50 penniä/kerta (2.pvä/paloi)

kyllä ne vain ovat ne sähköpatterit jotka sitä mittaria pyörittää, millään muulla kulutuksella ei ole minkäänlaista merkitystä: huushållissani
 
viime tammikuussa, tämän vuoden huippu, paloi tasan tonni
edellisiä vuosia en ole jaksanu kattella
 
3832 kWh.

Ensi talvena tarkoitus puuta polttaa vähän enempi.
Hyi satans, meillä on koko vuoden kulutus luokkaa reipas 5500 kWh, mikä on sekin ehkä vähän reippaasti. Kaukolämpö kylläkin.

Saanee tuosta jotain nipistettyä, kun ei polta kaikkia halogeneja eikä pidä telkkaria päällä, jos ei kattele tai oo tarvista.
 
Hyi satans, meillä on koko vuoden kulutus luokkaa reipas 5500 kWh, mikä on sekin ehkä vähän reippaasti. Kaukolämpö kylläkin.

Saanee tuosta jotain nipistettyä, kun ei polta kaikkia halogeneja eikä pidä telkkaria päällä, jos ei kattele tai oo tarvista.
Viime talvena ei puuta poltettu ollenkaan, sillä saa ison säästön jo.
Lisäksi saunotaan joka ilta.
Muuten turhat sähkölaitteet menee sähköpattereina lämmityskaudella.
 
eikä pidä telkkaria päällä, jos ei kattele tai oo tarvista.

sanon, että tuota et laskussa huomaa

esimerkiksi tuona päivätä tod.näk. tölsy&äänentoisto on jauhanu 19-22
juuri ja juuri huomaa kulutuksessa
tuo siis aikaa elokuun alusta kun patterit eivät vielä olleet päällä eli kulutus mini:maalista

yöllä lämpiää vesi, kilowatin vastuksella

palaa.jpg




16:00 0,11 kW
17:00 0,05 kW
18:00 0,06 kW
19:00 0,09 kW
20:00 0,11 kW
21:00 0,14 kW
 
sanon, että tuota et laskussa huomaa
Niin, kyllähän täälläkin tosiasiassa eniten sähköä vievät jutut lienevät pyykinpesukone, kuivausrumpu, astianpesukone, sauna ja ilm. myös veden lämmitys ts. lämpimät suihkut.

Mutta ei noi isot ruudut kyllä minusta oo todellakaan mitään ilmaisia pitää päällä. Joku Vattenfallin artikkeli tuumasi tietokoneiden, näyttojen ja oheislaitteiden vievän 7% kokonaiskulutuksesta. En yhtään ihmettelis suuruusluokkaa meillä, kun oon päivät kone auki töissä ja iltaisin on toi iso TV-ruutu melkein koko hereilläoloajan päällä.
 
Tuo lienee alakanttiin tuo tuntimäärä ja pienemmän telkkarin kulutus. Fortumin sivuilta siis kattelin. Eihän noista per kuukausi hirveitä tule mistään laitteesta, mutta sitten kun rupeaa olemaan useampaa vermettä, joka rupeaa viemään luokkaa kilowattitunnin päivässä, niin alkanee näkymään laskussakin.

Helpoin täällä on ainakin telkkari sammuttaa, kun ei käytä, kuin ruveta miettiin, milloin viittii ruokaa tehdä liedellä :D

Mut halvalla tietty pääsee sähkölämmittäjiin nähden, jos on tommoista kolmen tonnin kulutusta kuukaudessa talvisin. Täällä tais olla kovin kuukausi vuoden ajalta jotain reipas 900 kWh..
 
Täällä tais olla kovin kuukausi vuoden ajalta jotain reipas 900 kWh..
Meillä menee se 1000 kesäkaudella. Jos on oltu paljon poissa kotoa, niin kaikkien aikojen alin kuukausi on luokkaa 750 kWh.
Tosi käyttövesi ja kiuas lämpeää myös silloin kun taloa ei muuten lämmitetä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom