Off-topic 24h

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu
Mää niin kovasti ihmettelen miksi, mihin, mikä noiden kysymysketjujen motiivi on?
Sitä minäkin ihmettelin silloin aiemmin, pakko oli sitten siihen kolmanteen(?) kommentoida asiaa. Kuitenkin mielestäni aika erikoisia ja osin henkilökohtaisiakin asioita kyseli: ei tullut mieleenkään vastata yhteenkään niistä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Saa taas hetken elää hukattua nuoruutta.

DED1CEE9-9A0B-4718-8048-FD4D767B00C4.jpeg


E: keulan saa muuten aika hyvin oikaistua kahdella rautakangella.
 
En huomannutkaan noita muita lankoja, sarjakyselijä näköjään. Tuo kauppa-asia ihan mielenkiintoinen ja nostalginen. Onkohan kuinka monta täyden palvelun independent ruokakauppaa jäljellä Suomessa, pelkästään Vesan kauppa?
 
Voit @TJJ ohittaa, mutta kysyn kuitenkin. Polvi alkanut kovempien treenien (?) myötä lonksua ja välillä kipuillakin, mutta ei nyt varsinaisesti arkea haittaa ja helpottaa aina treenin keventämisellä minkä jälkeen kestää taas hetken isompiakin painoja. Taustalla rustovaivaa lapsesta asti. Mitähän lekuri mahtais tällasesta tuumailla vai tekiskö edes asialle mitään, toisin sanoen, kannattaako mennä edes valittelemaan?
 
Taustalla rustovaivaa lapsesta asti. Mitähän lekuri mahtais tällasesta tuumailla vai tekiskö edes asialle mitään, toisin sanoen, kannattaako mennä edes valittelemaan?
No riippuu tietenkin lekurista mitä se sanoo. Joku sanoo anna olla, joku toinen myy heti tuhansien eurojen leikkauksia. Kannattaako mennä valittamaan, jos se on ongelma niin ehkä kannattaa, mutta kannattaa lukea alta lyhyesti...

Rustovaivat on siitä tympeitä että vaikka mitä väitetään ja markkinoidaan niin hyvää ja luotettavaa korjausta/parannusta rustovikoihin ei ole. Toki vähän riippuu rustovaivan laadusta.

Riippuen oireesta (kivulias naksuminen, lukkoilu esmes) jotain helpotusta voi saada puukolla. Lääkkeitä voi kokeilla, suunkautta (pakollinen #hehe) ja piikkinä, menestys on vaihtelevaa lääkkeillä. Piikkejä saa melko helpolla privasta, tk-tasolla piikkilääkkeiden saatavuus vaihtelee, jossain saa ilmaiseksi, jossain pistetään jos hankkii itse aineen (noin 200e luokkaa), jossain ei. Piikkilääkkeiden tieteellinen näyttö on jyrkkä ehkä, joten riippuu tosiaan tk:n päättäjistä korvataanko niitä.

JOS minulta kysytään.
  • Jos on "mekaanisia ongelmia", lukkoilua, kipeää naksumista ja/tai rasituksessa vihlovaa kipua aina samassa kipupaikassa niin puukko voi tulla kyseeseen.
  • Jos ongelma on se ettei kestä kovaa treeniä (jomottaa/turpoaa treenin jälkeen), mutta ei mekaanista ongelmaa ja arkielämässä pärjää niin piikkejä kannattaa kokeilla, mutta näihin ei kannata kovin herkästi puukon kanssa mennä. Treenataan sen polven mukaan, kevennetään kun tulee kipeeksi, treenataan lujempaa kun kestää.
Vielä huomiona se että lonksuminen ei ole tyypillinen rustovaivan oire, toki riippuen mitä lonksumisella tarkoitetaan...löysyyttä? Lukkoilua/takertelua?
 
Vielä huomiona se että lonksuminen ei ole tyypillinen rustovaivan oire, toki riippuen mitä lonksumisella tarkoitetaan...löysyyttä? Lukkoilua/takertelua?
Kiitos kun avaat asiaa!

Voiko rustovaivat (kaivoin nimen, kondromalasia) aiheuttaa edelleen kulumaa, nivelrikkoa tms. joka sittemmin on alkanut oireilla, kun kuormitus on kasvanut liian suureksi? Polvi siis nimenomaan tuntuu löysältä ja lonksahtelee. Kai sitä takerteluksikin voisi sanoa ja on astetta vaikeampaa kuin nuoruuden napsumiset ja lukkiutumiset koukistussärkyineen.

Nuorena polvea on tutkittu, kuvattu ja piikitetty vuosien edestä, mutta pitkän aikaa oli rauhallista. Lähinnä mietin, että voiko tämän kanssa elellä rauhassa vai alkaako olla lopun alkua 😅
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom