Nyhtökaura

Meta title: 🔥 Nyhtökaura proteiinipitoinen kasvisvaihtoehto 🔥

Meta description: Monipuolinen ja helppo ruoka-aine joka tarjoaa vegaanista proteiinia arkeen ilman keinotekoista makua.


Liittynyt
18.5.2004
Viestejä
500
En äkkiseltään searchilla löytäny juttua täältä sivustolta.
Uutuustuote nyhtökaura, valmistetaan kaurasta, herneestä ja härkäpavusta.
Protskua yli 30%
http://www.iltasanomat.fi/ruokala/ajankohtaista/art-1452226504907.html
http://www.menaiset.fi/artikkeli/ru...toehdon_jauhelihalle_talta_maistuu_nyhtokaura
Mitäpä mieltä?
Kauppoihin tuloa odotellessa.


ChatGPT Image Dec 4, 2025 at 09_47_19 AM.webp


Nyhtökaura on suomalainen kasviproteiini, joka tehdään kaurasta, härkäpavusta ja keltaherneestä. Se muistuttaa rakenteeltaan nyhtölihaa ja sisältää paljon proteiinia, kuitua ja vähän rasvaa. Helppo käyttää wokkiruokiin, kastikkeisiin ja tortilloihin.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Kauppoihin tuloa odotellessa. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, saa nähdä mihin hinta asettuu ja kuinka helposti käytettävää tuo on.
 
Kuuntelin taannoin Rockilta firman edustajan haastattelun. Paljon oli puheessa ladattuna odotusta ja hypeä. Hinta kuulemma hieman enemmän kuin luomujauhelihassa. Ei siis mitään kaiken kansan tofua.
 
Mikäköhän noista kasviproteiinihässäköistä tekee aina noin kalliita? Jos se kasvisruuan tuotanto on niin vähän luonnonvaroja vievää niin luulisi tulevan halvalla apetta pöytään? Ehkä tuotanto on vielä niin pientä tai jotain. Itse voisin heti vaihtaa lihan johonkin tälläiseen jos hinta ei olisi yli kaksinkertainen vastaaviin eläinperäisiin tuotteisiin nähden.
 
Mikäköhän noista kasviproteiinihässäköistä tekee aina noin kalliita? Jos se kasvisruuan tuotanto on niin vähän luonnonvaroja vievää niin luulisi tulevan halvalla apetta pöytään? Ehkä tuotanto on vielä niin pientä tai jotain. Itse voisin heti vaihtaa lihan johonkin tälläiseen jos hinta ei olisi yli kaksinkertainen vastaaviin eläinperäisiin tuotteisiin nähden.

Voisin kuvitella, että tuotekehitysrahuja halutaan suht nopeasti takaisin ja tuotteen mahdollisesti yleistyessä hintakin voi tippua. Mutta suurin syy lienee silti vegaanimoraali ja se, mitä tuosta ollaan valmiita maksamaan.
 
Jos tuo alkaa kaupaksi käymään niin nopeaahan hinta tulee tippumaan kilpailijoiden tullessa markkinoille. Alussahan kannattaa toki ottaa löysät pois kun kilpailua ei ole mutta kiinnostusta kovastikkin
 
Mahtaakohan olla patentoitu tuo valmistusmenetelmä, että kilpailijoita ei välttämättä ole tulossa.

Suhtaudun skeptisesti tuotteen aminohappoprofiiliin sillä kasvikunnan proteiinista kyse. Varmasti hyvä, terveellinen ja kallis lisä liharuoan kylkeen. Ei tällä siis maailmaa paranneta ja vakituiseen käyttöön tulee lähinnä kasvissyöjille ja ituhipeille.
 
Mikäköhän noista kasviproteiinihässäköistä tekee aina noin kalliita? Jos se kasvisruuan tuotanto on niin vähän luonnonvaroja vievää niin luulisi tulevan halvalla apetta pöytään? Ehkä tuotanto on vielä niin pientä tai jotain. Itse voisin heti vaihtaa lihan johonkin tälläiseen jos hinta ei olisi yli kaksinkertainen vastaaviin eläinperäisiin tuotteisiin nähden.
Varmaan yksi syy on tuotannon pienuus, toistaiseksi, mutta toinen on maataloustukiaiset ja se, miten ne on suunnattu. Kilpailijoita tälle maailmalla on jo, mm. jenkkiläinen Beyond Meat ja sitten hollantilaisen Vegetarian Butcher (ei mun silmiin mikään paras brändi) tuotteet.
 
Itselle jäi epäselväksi tuotteen kuitupitoisuus. Jos tuota rimpoo överit, niin turvotus ja vatsan väänteet on varmaan taattu.
 
Nyhtökaurasta tehtyjä annoksia oli myynnissä Street Food -festareilla Kaapelitehtaalla. Maku oli vähemmän yllättäen kaurainen, tosin maustetusta annoksesta tietysti vähän paha sanoa.
 
Mikäköhän noista kasviproteiinihässäköistä tekee aina noin kalliita? Jos se kasvisruuan tuotanto on niin vähän luonnonvaroja vievää niin luulisi tulevan halvalla apetta pöytään? Ehkä tuotanto on vielä niin pientä tai jotain. Itse voisin heti vaihtaa lihan johonkin tälläiseen jos hinta ei olisi yli kaksinkertainen vastaaviin eläinperäisiin tuotteisiin nähden.

Lihabusineksessä puhutaan miljoonista kiloista, nyhtökaura yms. in/pop tuotteissa puhutaan tuhansista kiloista.
Näissä hypetyksissä yleensä ensimmäiset markkinoille puskevat tuotteet ovat todella kalliita - oli tuoteryhmä mikä tahansa. Jos tuote lyö ns. tulta allensa, niin sitten yleisesti ottaen hintataso laskee tai jos tuote on todellakin kivenalla niin hinta pysyy samana tai jopa nousee.

En nyt muista mitä huutaa nyhtökauran päivämäärä, mutta myös tuotteen säilyvyys tuo kuluttajahintaan oman mausteensa.
 
Noiden kasvipohjaisten proteiinituotteiden tuotanto on kasvanut ja on edelleen kasvamaan päin. Jenkeissä Beyond Meatilla on maanlaajuinen jakelu Whole Foods Stores ketjun kautta ja tuotantokapasiteettia 7milj. paunan verran, eli noin 3milj. kilon per vuosi. Eli ei ihan nyrkkipaja kumminkaan enää ole, vaikka ei tietysti lähelläkään lihan- tai kanantuotantoa, se on selvää.
https://en.wikipedia.org/wiki/Beyond_Meat
http://beyondmeat.com/

Heh, saapa nähdä, milloin joku suomalainen saa bisnesidean ja ryhtyy tuomaan maahan Beyond Meatin, ruotsalaisen Oumph'sin (tyhmä brändi tämäkin mielestäni, mutta mielenkiintoisia tuotteita kumminkin) tai Vegetarian Butcherin tuotteita. Vegekauppa vissiin jo myykin noita Vegetarian Butcherin tuotteita. Ötökkäproteiini tulee myös olemaan lähitulevaisuudessa kova juttu proteiinituotannon ja ruoantuotannon suhteen. Tietääkseni Belgiassa ja Iso-Britanniassa on jo ötökkäfarmeja perustettu ja Suomessakin muutamilla alullaan homma.
 
En nyt muista mitä huutaa nyhtökauran päivämäärä, mutta myös tuotteen säilyvyys tuo kuluttajahintaan oman mausteensa.
Jep. Käsitykseni mukaan nyhtökaurasta tehdään puolivalmiste Beyond Meatin tuotteiden tyyliin, eli valmiiksi jotenkin maustettu ja suolattu. Siten saadaan säilyvyys pitemmäksi, mutta hintakin toki vähän nousee.
 
Heh, saapa nähdä, milloin joku suomalainen saa bisnesidean ja ryhtyy tuomaan maahan Beyond Meatin, ruotsalaisen Oumph'sin (tyhmä brändi tämäkin mielestäni, mutta mielenkiintoisia tuotteita kumminkin) tai Vegetarian Butcherin tuotteita. Vegekauppa vissiin jo myykin noita Vegetarian Butcherin tuotteita. Ötökkäproteiini tulee myös olemaan lähitulevaisuudessa kova juttu proteiinituotannon ja ruoantuotannon suhteen. Tietääkseni Belgiassa ja Iso-Britanniassa on jo ötökkäfarmeja perustettu ja Suomessakin muutamilla alullaan homma.

Niin siis Suomessahan oli jo erä tuota nyhtökauraa. Stadin stocka kuulemma möi eränsä 15 minuutissa. :D
Lisää on tulossa, mennee syssymmälle sen tulo.

edit. siis ei tuontia vaan suomalaista. Ja siis lisää tulee kunhan saavat sitä nyhdettyä :D
 
Vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta tää! Talouden kauniimpi osapuoli kun on kasvissyöjä, niin luulen, että tuo voi tuoda ratkaisun moneen ravitsemuspulmaan jatkossa :D
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Nyhtökaura kyllä kiinnostais kovasti samoin kuin nää Beyond Meatin & varsinkin Oumph'sin viritykset. Juttelin Vegekaupan vastaavan kanssa mahdollisuudesta hommata noita myyntiin ja ainakin Oumphsin kanssa kuulemma ollut jotain viritelmää kehitteillä.

Ton kauraprotskun lisäksi olisi kiva jos enemmän tulisi markkinoille esim. makealupiini pohjaisia valmisteita. Palkuainen on kotimainen firma jolla rosterissa hyvä Lupiinitempeh, sekä vastaavat herne- ja kaura-quinoa valmisteet. Viime keväällä ollessani Espanjassa tuli noita lupiinivalmisteita syötyä enmmän kun tuntuu olevan sielläpäin paremmin tunnettu sapuska.
 
Nyhtökaura kyllä kiinnostais kovasti samoin kuin nää Beyond Meatin & varsinkin Oumph'sin viritykset. Juttelin Vegekaupan vastaavan kanssa mahdollisuudesta hommata noita myyntiin ja ainakin Oumphsin kanssa kuulemma ollut jotain viritelmää kehitteillä.

Ton kauraprotskun lisäksi olisi kiva jos enemmän tulisi markkinoille esim. makealupiini pohjaisia valmisteita. Palkuainen on kotimainen firma jolla rosterissa hyvä Lupiinitempeh, sekä vastaavat herne- ja kaura-quinoa valmisteet. Viime keväällä ollessani Espanjassa tuli noita lupiinivalmisteita syötyä enmmän kun tuntuu olevan sielläpäin paremmin tunnettu sapuska.
Edit: tossa linkit ton Palkuaisen ja Verson(näillä on tosi hyvä härkäpapurouheseos, jossa 47% protskua, meitsi vetelee myslinjoukossa)sivuille:
http://www.tempe.fi/tempe/lupiinitempe
http://www.versofood.fi/fi/tuotteet/harkapapurouheseos
 
Osui tämä ketju silmään ja siitä tämä edellinen posti kuvineen. Silmäilin tuota aminohappokoostumusta ja huomasin että se on mun mielestä hiukan harhaanjohtava. Olisko ihan tarkoituksella laitettu noin, että vertaillaan 100g tuotetta keskenään eikä pelkkää tuotteen proteiiniosuutta, niin saadaan se näyttämään paremmalta kuin onkaan. Nimittäin ei ole mikään ihme että nyhtökaurassa tuntuu olevan lähes kaikkia tärkeitä aminohappoja enemmän kuin kanan rintafileessä, koska siinä on proteiiniakin melkein 10g enemmän 100g kohti.
 
Back
Ylös Bottom