Nyhtökaura

Osui tämä ketju silmään ja siitä tämä edellinen posti kuvineen. Silmäilin tuota aminohappokoostumusta ja huomasin että se on mun mielestä hiukan harhaanjohtava. Olisko ihan tarkoituksella laitettu noin, että vertaillaan 100g tuotetta keskenään eikä pelkkää tuotteen proteiiniosuutta, niin saadaan se näyttämään paremmalta kuin onkaan. Nimittäin ei ole mikään ihme että nyhtökaurassa tuntuu olevan lähes kaikkia tärkeitä aminohappoja enemmän kuin kanan rintafileessä, koska siinä on proteiiniakin melkein 10g enemmän 100g kohti.

Hyvä pointti kyllä. Pikavilkaisulla voi saada mielikuvan, että kyseessä on ihan maagisen ylivertainen proteiinilaatu, vaikka härskisti vertaillaan suoraan aminohappomääriä ilmeisesti n. 20g määrästä kanaproteiinia 31,4g nyhtöproden sisältöön. Tuohonhan voisi laittaa samalla idealla kolmanneksi vielä jonkun proteiinijauheen 100g aminohappomäärät, omgsexywaueven4353%morebuynow:p. Tai hiukan reilummin vaikkapa paistettua jauhelihaa 100g, josta haihdutettu kaikki rasva ja neste pois :rolleyes:. Jos suhteutetaan per proteiinigrammaan (20g kana vs. 31,4g nyhtö) vaikka ekat kolme aminoa, niin todelliset suhteet on 37,5/32,1; 55/53,5; 49,5/44,8. Ihan hauska tuote ei siinä mitään, mutta vähän sumutuksen makua taulukossa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Osui tämä ketju silmään ja siitä tämä edellinen posti kuvineen. Silmäilin tuota aminohappokoostumusta ja huomasin että se on mun mielestä hiukan harhaanjohtava. Olisko ihan tarkoituksella laitettu noin, että vertaillaan 100g tuotetta keskenään eikä pelkkää tuotteen proteiiniosuutta, niin saadaan se näyttämään paremmalta kuin onkaan. Nimittäin ei ole mikään ihme että nyhtökaurassa tuntuu olevan lähes kaikkia tärkeitä aminohappoja enemmän kuin kanan rintafileessä, koska siinä on proteiiniakin melkein 10g enemmän 100g kohti.

Hyvä huomio kyllä. Siltikin vaikka kerrotaan nyhtökauran profiili 2/3 osalla, on aminohappoprofiili yllättävän hyvä. Varsinkin kun hyvin monella on todella negatiivinen suhtautuminen viljan ja kasvisten aminohappoprofiileita kohtaan.
Kuitenkin mielenkiintoinen tuote ja mikäli hinta laskee varmaan omiaan täydentämään liha+kananmunat linjaa.
 
Hyvä huomio kyllä. Siltikin vaikka kerrotaan nyhtökauran profiili 2/3 osalla, on aminohappoprofiili yllättävän hyvä. Varsinkin kun hyvin monella on todella negatiivinen suhtautuminen viljan ja kasvisten aminohappoprofiileita kohtaan.
Kuitenkin mielenkiintoinen tuote ja mikäli hinta laskee varmaan omiaan täydentämään liha+kananmunat linjaa.

Tuota hyvää aminohapporpofiilia selittää, että tuotteessa on yhdistetty viljan ja palkokasvisten proteiinia. Noita yhdistämällä kun saadaan kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Vaikka nimi on nyöhtökaura, niin loppujen lopuksi kauran osuus on aika pieni.
 
Ihan hauska tuote ei siinä mitään, mutta vähän sumutuksen makua taulukossa.

Sitten taas kuitenkin peruskuluttajaa varmaan kiinnostaa enemmän se pitoisuus per sata grammaa tuotetta kuin per gramma proteiinia. Onhan se jo sinänsä etu kanaan nähden, että sisältää enemmän proteiinia. Sillä aminohappokoostumuksella kun tahtoo olla aina vähemmän vääntöä mitä vähemmän proteiinia tuote sisältää.
 
Sitten taas kuitenkin peruskuluttajaa varmaan kiinnostaa enemmän se pitoisuus per sata grammaa tuotetta kuin per gramma proteiinia. Onhan se jo sinänsä etu kanaan nähden, että sisältää enemmän proteiinia. Sillä aminohappokoostumuksella kun tahtoo olla aina vähemmän vääntöä mitä vähemmän proteiinia tuote sisältää.

Jepjep. En ottanut kantaa peruskuluttajan teoreettiseen mielenmaisemaan, vaan tuotteen sisältämän proteiinin laatuun. Kuten jo mainitsin, ihan hauska tuote.
 
Hävytön hinta estää kyllä päivittäisen käytön. Ja muutenkin varmaan alkaa maistumaan puulta, vai olikohan tuosta eri makuja tulemassa??
 
Menee kyllä muuten ihan potentiaalinen tuote hukkaan ton hinnan takia. Itsekin toki pistäisin valmistajana hinnan korkeaksi, kun hölmöt maksavat mitä vaan :D. Tämähän on tehty lähinnä kaurasta, herneistä ja pavuista, jotka ovat todella halpoja raaka-aineita.
 
Menee kyllä muuten ihan potentiaalinen tuote hukkaan ton hinnan takia. Itsekin toki pistäisin valmistajana hinnan korkeaksi, kun hölmöt maksavat mitä vaan :D. Tämähän on tehty lähinnä kaurasta, herneistä ja pavuista, jotka ovat todella halpoja raaka-aineita.
Joskus kuullut kysynnän ja tarjonnan laista, silloinhan ne rahat pitää ottaa pois kun kysyntää enempi kuin tarjontaa koska ei mene kauaa kun niitä alkaa tulemaan joka valmistajalta ja myydään pitkin siwojen alelaareja.
Jostain kumman syystä itsessä ei aiheuta mitään pakkokokeilla reflexiä.
 
Komppaan "narunpätkää". Vasta eilen noteerasin tämän ruokatulokkaan, koska siitä oli telkussa seiskan uutisissa. Guuglasin heti hintaa ja välittömästi aloin odotella isojen toimijoiden versioita ko. tuotteesta ja siten kilpailun tuomasta "halpuuttamisesta". Tuskin tuon patenttisuoja kovin tiukka on. Myös jo uutisten aikaan päätin jatkaa herneiden, tattarin ja papujen syömistä ihan niinään lisättynä herneprotskulla liikuntapäivinä. Onneksi "nyhtis" on gluteenitonta ja jään odottelemaan kauppojen tarjouksia siitä.

Me kissat ku tarvitaan arginiinia, niin lihaa syötävä jatkossakin. :) Myös vitamiinikoostumukset ja kivennäis- ja hivenainemäärät lienevät usein hyviä lihassa. Tarkennettakoon, että mulla kyllä alkaa liha tökkiä helposti, jos sitä pitää enemmän vetää. Koskee niin broitsua kuin "punaisia" lajejakin.
 
Menee kyllä muuten ihan potentiaalinen tuote hukkaan ton hinnan takia. Itsekin toki pistäisin valmistajana hinnan korkeaksi, kun hölmöt maksavat mitä vaan :D. Tämähän on tehty lähinnä kaurasta, herneistä ja pavuista, jotka ovat todella halpoja raaka-aineita.

Eipä tuo niin hirveästi kalliimpaa ole kuin lihavalmistajien kanat (ei kauppojen omat merkit), alle 15€/kg S-kaupoissa. Tässä vaiheessa oikein käypä hinta mielestäni. Täytyy kuitenkin muistaa millaisesta tuotteesta on kyse.
 
Menee kyllä muuten ihan potentiaalinen tuote hukkaan ton hinnan takia. Itsekin toki pistäisin valmistajana hinnan korkeaksi, kun hölmöt maksavat mitä vaan :D. Tämähän on tehty lähinnä kaurasta, herneistä ja pavuista, jotka ovat todella halpoja raaka-aineita.
Mä olin etukäteen tästä tosi kiinnostunut, kun kuvittelin että se on jotain superkauraa. Mutta nyt kuulostaa siltä, että periaate onkin sama, kuin kippaisi maitorahkapurkilliseen kauhallisen isolaattia, ja sitä myisi nyhtörahkana.

Toki jos tuo on tosi hyvää, tulen ottamaan mukaan ruokavaliooni satunnaisena lisänä. Jos tolkuttoman hyvää, ostanen erikseen raaka-aineet ja koitan replikoida sen. Eihän tässä varmaan kauaa mene kun joku diy-reseptikin tarjolla, olettaen että valmistus tasoa jauha, sekoita ja laita uuniin. Tjsp.
 
Hesarissa oli joku päivä tai viikko sitten pidempi artikkeli aiheesta, ja siitä ainakin sai sellaisen käsityksen, että tuotekehitysprosessi ei ole ollut mikään ihan simppeli. Voi siis olla, että hetken saa kopioita odotella.

Mä taisin laskeskella, että annoshinta (jos prodemäärän perusteella laskee) on aika lailla siellä broiskun ja naudanpaistin luokkaa, joten testiin menee, kunhan kohdalle osuu. Todennäköisesti on ihan hyvää vaihtelua lihalle ja ihan hyvää tekee välillä korvailla lihaa kasvisruuilla.
 
Suomalainen menestystarina? Joo, siihen asti kun ulkomaalainen firma ostaa sen pois markkinoilta, sehän on meillä maan tapa, myydä kaikki muualle. Siiten jokin pirkka tai rainbow nyhtökaura ilmestyy myyntiin ja tuote tehty huitsin newadassa ja sitten on taas vihervassarit iloisia ja puhuvat "suomalaisesta maailmanvalloituksesta" jota saa halvalla ja lihantuotannon voisi heti lopettaa: muutama kameraisku taas teurastamoihin ja lihansyöjien tuomitseminen kun kehtaavat ostavat suomalaista sikaa tai broiskua.
 
Eipä tuo niin hirveästi kalliimpaa ole kuin lihavalmistajien kanat (ei kauppojen omat merkit), alle 15€/kg S-kaupoissa. Tässä vaiheessa oikein käypä hinta mielestäni. Täytyy kuitenkin muistaa millaisesta tuotteesta on kyse.

Proteiinipitoisuus on parempi kuin lihassa, joten proteiinin grammahinnaksi jää mukavasti aika perus jauhiksen kanssa samoissa.
Äässä on taas puristanu valmistajalta kunnon ostohinnan - ei tartte pelätä, että ois turhaa voittoa tekevä ja suurempiin koneisiin suuremmin investoiva tuo nyhtisfirma. :(
Hinnathan vaihteli 3,89€/rasia - 4,99€/rasia välillä, en tiedä ottiko joku stocka sitten yli femmaa siitä 250g plaatikosta.
 
Jenkeissä Beyond Meat muistaakseni käytti tuotteidensa kehittelemiseen vuosia ennen kuin tuli markkinoille. Kyseessä on siis vähän vastaavanlaiset kasviproteiinin lähteet kuin tämä nyhtökaura. Ei se tuotekehitysprosessi aina ole helppo ja nopea.
 
Onko tästä lisää kokemuksia nyt kun pahin buumi lienee jo ohi? Itselle ei vielä ole kaupoissa sattunut silmään, mistäs osastolta tätä pitää lähteä etsimään esim. Prismassa?
 
Mulla on työn puolesta hyvä nyhtissaatavuus, eli testailtu on. Paras tekele on ollut aasialainen nyhtis + limenmehua, chilitahnaa, chiliä ja sesaminsiemeniä. Vähän korianteria. Pyöräytin vaan kuumalla pannulla sekaisin ja heitin salaatin joukkoon, kaipa tuo olisi riisinkin kanssa ollut oikein hyvää.

Prismasta ei havaintoa, kannattaa varmaan kysellä henksulta?
 
Onko tästä lisää kokemuksia nyt kun pahin buumi lienee jo ohi? Itselle ei vielä ole kaupoissa sattunut silmään, mistäs osastolta tätä pitää lähteä etsimään esim. Prismassa?

En ole vielä osunut mihinkään sellaiseen aikaan että hyllyssä ei olisi lukenut että "anteeksi meillä on vaikeaa". Paikallisessa Prismassa on niiden hyllyjen päädyssä, missä on lihat/einekset/jotain (en muista kumman päädyssä).
 
En ole vielä osunut mihinkään sellaiseen aikaan että hyllyssä ei olisi lukenut että "anteeksi meillä on vaikeaa". Paikallisessa Prismassa on niiden hyllyjen päädyssä, missä on lihat/einekset/jotain (en muista kumman päädyssä).
Mä en ole ikinä edes nähnyt hintalappua, että tässä tätä pitäisi olla, joten on vaikea edes kytätä saisko sitä joskus. Olishan se ihan mielenkiinnosta mukava kokeilla vaikka en lihansyöntiä ajatellut lopettaa ennen kuin lykkään koiranputkea.
 
Mikäköhän noista kasviproteiinihässäköistä tekee aina noin kalliita? Jos se kasvisruuan tuotanto on niin vähän luonnonvaroja vievää niin luulisi tulevan halvalla apetta pöytään? Ehkä tuotanto on vielä niin pientä tai jotain. Itse voisin heti vaihtaa lihan johonkin tälläiseen jos hinta ei olisi yli kaksinkertainen vastaaviin eläinperäisiin tuotteisiin nähden.

Vanha viesti, mutta vastaan silti. Liha on keinotekoisen halpaa kaikenmaailman maataloustukijärjestelmien vuoksi. Eihän kasvisruokailua tueta, mainosteta ja tuputeta samalla tavalla kuin lihansyöntiä.

Cowspriracy dokumentissa (jenkeistä) oli jotenkin niin, että 4 dollarin big mac maksaa oikeasti 11 dollaria. Eli asiakas maksaa 4 dollaria ja tukijärjestelmä loput 7 dollaria.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom