Olen tässä miettinyt, että se on hiukan harmi, kun jotkut on niin lihansyöjiä, ettei anneta kasviproteiinivalmisteille edes tilaisuutta, tai ollaan jo päätetty etukäteen, että ne on pahoja.
Ei ole ihan yksi tai kaksi kertaa, kun maistettu vaikka jotain härkistä sellaisenaan, verrattu sitä jauhelihaan ja päätetty, että tämä on ihan paskaa. Väittäisin, että tuollainen vertailu on melkoisen epäreilu. Ei sen kuulu jauhelihalta maistuakaan eikä voida odottaa, että se on sellaisenaan parhaimmillaan. Jollekin tuollaiselle kun tekisi oikeaa ruokaa näistä tuotteista, niin ei se varmaan edes tajuaisi syöneensä jotain "epäilyttävää" ennen kuin sille kertoo.
Ja makuaistin kestää tietysti tottua kaikkeen. Jos syö ensimmäistä kertaa vaikka härkispullaa ja odottaa sen maistuvan lihapullalta, niin kyllä se metsään menee. Otetaanpa sama vertailu toisinpäin ja kuvitellaan tilanne jossa henkilö on syönyt koko ikänsä härkispullia ja sille kun löisi ensimmäistä kertaa lihapullan suuhun, niin se ei varmaan saisi sitä edes alas.
Noihin tottuu kyllä ja niitä alkaa arvostaa ihan eri tuotteina kuin lihan korvikkeena, joten rohkeasti kokeilemaan eri ruokia näistä. Ei tee varmaan kenellekään pahaa pitää viikossa yksi kasvisruokapäivä, vaikka en kyllä itsekään tätä neuvoa toteuta. Mulla menee vähän kausittain.