Nopeiden hiilareiden edut?

Liittynyt
25.6.2007
Viestejä
127
http://www.t-nation.com/article/bodybuilding/nutrition_for_newbies_part_1&cr=

Tuolla selitetään niin perusteellisesti, että miten pitäisi syödä. Noh, mulla meni pää sekasin siinä vaiheessa, kun ruvettiin puhumaan nopeista hiilareista hyvänä ja sitten pahana jos nyt oikein luin.

Elikkäs, jos syön esim banaanin, ja sen rakettihiilarin vaikutuksesta saan insuliinipiikin, joka avaa nuo solut ottamaan rakennusaineita itseensä, niin onko se hyvä? Ja kannattaako nopeaa hiilaria vetää aamulla ja treenin jälkeen, ja hidasta muulloin, jotta muulloin ei tule insuliinipiikkiä? Ja kuinka paljon hiilaria tarvitaan insuliinipiikkiin? Ja siis tuleeko hitaasta piikkiä?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Silvermass sanoi:
Elikkäs, jos syön esim banaanin, ja sen rakettihiilarin vaikutuksesta saan insuliinipiikin, joka avaa nuo solut ottamaan rakennusaineita itseensä, niin onko se hyvä? Ja kannattaako nopeaa hiilaria vetää aamulla ja treenin jälkeen, ja hidasta muulloin, jotta muulloin ei tule insuliinipiikkiä? Ja kuinka paljon hiilaria tarvitaan insuliinipiikkiin? Ja siis tuleeko hitaasta piikkiä?
Luit siis antamani linkit. Lueppas vielä part II jossa vielä selvennetään asiaa enemmän. Any way, nopeata hiilaria kannattaa suosia ainoastaan treenin jälkeen jolloin siitä saadaan suurimmat edut. Aamulla ei kannata vetää mitään nopeata vaan jotain hidasta. Nopeata hiilaria ainoastaan palkkarissa ja jos tykkäät jotain treeni juomia sekotella voi sinne joukkoon heittää 20-30g vaikkapa maltoa. En osaa sanoa tarkkaa määrää hiilaria insuliinipiikkiin. Tämä asia tietääkseni määräytyy aika pitkälti varmaan insuliini herkkyyden mukaan. Insuliini herkkyydestä lisää tässä artikkelissa.
 
särähti korvaan kun tuolla haukuttiin kauraa. elovenassahan on 11% kuitua, eikös se o just hidasta hiilaria
Kaurahiutaleiden GI vaihtelee, riippuen mm. siitä miten se on käsitelty. Pikakaura on nopampaa kuin isohiutaleinen vähemmän käsitelty. Ja ne loput 89% on jotain muuta kuin kuitua..

Tässä noista vaihteluista:

I notice that the GI for oatmeal varies. How can I find oatmeal with the lower GI?

The most recent tests using the standardised method in healthy volunteers show that oatmeal porridge made from traditional, old-fashioned or raw rolled oats has a GI of around 58. If you use steel cut oats the GI is even lower, 52. Porridge made from instant, quick or minute oats has a GI of 82. Particle size matters (see December 2006 Food for Thought). The rule of thumb is to select minimally processed oats that still have the husk. They tend to be more yellow-brown in colour. And although they may take a little longer to cook, the flavour is great and the GI is low. You can also use them to make your own muesli or add them to your other recipes and baking to reduce the GI.
 
Mä sorrun (tosi) usein treenin jälkeen ostamaan salin kanttiinista karkkipussin treenin jälkeen. Vähän mässyä huuleen normi palkkarin lisäksi niin eiköhän insuliini nouse kylliksi :D.
 
Hieman sentään asiaan liittyen, tuossa artikkelissa kehotettiin pitämään hiilarien saanti minimissä ja välttelemään esim. perunaa, riisiä ja pastaa ja sitä kauraakin vielä. Eli siis pelkkää rasvaa ja proteiinia vaan pitäisi vedellä, mitä ihmettä? Jos miettii täälläkin monesti esitettyjä proteiininsaantisuosituksia ja toisaalta esim. omaa päivittäistä tavoitekalorimäärää niin en kyllä ymmärrä miten noilla opeilla edes yleisimpien perusoppien mukainen järkevä ruokavalio muka syntyy. Eli siis jos kalorimäärän pitää yhtälössä vakiona ja proteiininsaannin sunnilleen suositusten mukaisena myös niin aika melkoisen läjän saisi vihanneksia popsia, että siitä ne riittävät hiilarit tulis. Menikö minulta jotain ohi tuon artikkelin suhteen?
 
Wäinämöinen sanoi:
Hieman sentään asiaan liittyen, tuossa artikkelissa kehotettiin pitämään hiilarien saanti minimissä ja välttelemään esim. perunaa, riisiä ja pastaa ja sitä kauraakin vielä. Eli siis pelkkää rasvaa ja proteiinia vaan pitäisi vedellä, mitä ihmettä?
Jokaista artikkelia kannattaa lukea pienen suodatuksen läpi. Hiilareita tulisi syödä aamupalalla, ennen treeniä ja treenin jälkeen, silloin niistä on suurin hyöty.

Eli siis jos kalorimäärän pitää yhtälössä vakiona ja proteiininsaannin sunnilleen suositusten mukaisena myös niin aika melkoisen läjän saisi vihanneksia popsia, että siitä ne riittävät hiilarit tulis. Menikö minulta jotain ohi tuon artikkelin suhteen?
Treenipäivä enemmän hiilaria ja lepopäivänä vähemmän ja myöskin hiilarin lähteet sen mukaan. Rasvasta saa hyvin kaloreita. Offillahan tuo ei ihan niin nuukaa ole. Riippuu tietenkin henkilöstä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom