Deleted member 20129
Olin viime kesän noissa samoissa hommissa firmassa X ja ei voi kun ihmetellä tätä touhua. En yhtään ihmettele miksi Suomessa maksaa juomat niin helvetisti. Eli menekinedistäjän hommaa on kaupan takavarastosta roudata hyllyyn juomaa oman kierron mukaan. Tän lisäksi joissain paikoissa menekinedistäjät tilaavat juomat kaupalle, hoitavat vanhentuneet pois hyllyistä jne.
En vain tajua miksi pitää ulkoistaa juomien hyllytys? Aivan tajuttoman kallista, nimittäin menekinedistäjän palkka on aika hyvä ja siihen päälle kilsakorvaukset. Lisäksi kaupat saa täyden hyvityksen myymättä jääneistä(päiväys mennyt) juomista. Pienemmät kaupat kuten siwat ja salet itsekin hyllyttävät juomia, mutta isot kuten Prisma ja Citymarket eivät ikinä. Sen lisäksi että kaupat eivät käytä resurssejaan juomien hyllyttämiseen/varaston valvomiseen, niin heillä ei myöskään ole mitään riskiä jos juomia jää myymättä. Myös paremmat ns. ständipaikat maksaa panimoille extraa(hyllynpäädyt yms. missä myyntiä ja näkyvyyttä on enemmän).
Joku voisi kertoa mikä logiikka tässä on? Panimoitahan kyykytetään tässä ihan 100-0 ja kaupalle ei jää minkäänlaista riskiä.
Niin ja sama homma on siis kaikilla panimoilla, kuten Koff, Hartwall, Olvi jne.
edit. lisätään vielä että Lidli ainoana kauppana ei halua/päästä panimoita hyllyttämään juomiaan, ja on silti kaikista halvin.
Proteukselle, että tosiaan noita vihanneksia ei kukaan käy siistimässä. Panimoiden osalta asia menee noin.