Nälkä bulkilla

Ja syöminen sekä erilaiset maut siinä on myös asia mitä voi harjoitella. Outo maku/koostumus voi olla alkuun pahanmakuinen vain koska se on outo. Tarpeeksi toistoja vaan alle, niin joku saattaa vaihtua jopa inhokista lemppariksi.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
400g on ihan naurettava määrä, esim. 3 pientä tomaattia ja puolikas kurkku jotka menee jo yhdellä aterialla muiden ruokien sivussa. Virallisissa ravitsemusohjeissa, jotka lienevät enemmän puutostilojen ehkäisemistä kuin optimaalista terveyttä ajatellen laaditut, suositellaan vähintään puolta kiloa päivässä. Lisää vaan rohkeasti kuitupitoisia kasviksia ja jos haluat, niin voit painottaa niidenkin saantia niin, että treenin jälkeen vähemmän (hidastaa imeytymistä) ja varsinkin lepopäivinä enemmän. Tosin jos käytät palautusjuomaa, niin siinä varmaan tulee tarpeeksi nopeaa hiilaria insuliinia ajatellen.

Kurkut ja tomaatit onkin vettä, itse helppouden vuoksi käytän pakasteita mm. hemepap/vihreä pakastepapu/mm. amerikan sekoitus jossa on porkkanaa ja parsaa yms.
Just koitin kuitulisää (kaurasta) ja lusikallinen ruuan päällä ei tuntunut/maistunut missään ja varmasti tulee tarpeeksi kuitua.
 
Pakasteet eivät ole tuoreita. Vaikka kaikki vitamiinit eivät prosessoinnissa häviä, ne vähenevät. Tuore on aina tuoretta. Tuoreuden löytämiseen myös jopa ihan (hyvänä) makuna suosittelen ruokavaliosta erinäisten e-koodien (vaikka näillä nyt nykytiedon valossa ei olekaan sinänsä mitään terveydellisiä haittoja), keinotekoisten mausteiden ja makeutusaineiden vähentämistä.

Tomaatissa on paljon vettä, mutta siinä on myös mm. lykopeenia joka suojaa monilta sydän- ja verisuonitaudeilta. Kurkku sisältää enimmäkseen vettä, mutta myös k-vitamiinia ja kuitua. Molemmat tekevät hyvää iholle.

Ja tarkenna helppous? Kurkku ja tomaatti, syötävissä ja itseasiassa kannattaa syödä kuorineen. Huuhtaisu hanan alla ja ääntä kohti. Ei tarvi edes aukaista mitään pussia, saati sulattaa/lämmittää.
 
400g on ihan naurettava määrä, esim. 3 pientä tomaattia ja puolikas kurkku jotka menee jo yhdellä aterialla muiden ruokien sivussa. Virallisissa ravitsemusohjeissa, jotka lienevät enemmän puutostilojen ehkäisemistä kuin optimaalista terveyttä ajatellen laaditut, suositellaan vähintään puolta kiloa päivässä...

Tomaatti ei muuten ole sitten vihannes.

:cool:
 
Pientä hassuttelua, elkää suuttuko :)
Mutta joo. Jos nyt palataan vielä tuohon, ettei rehut (muka) maistu niin yksi vinkki on, että koittakaa löytää sellaisia vaihtoehtoja, jotka ovat maultaan maukkaampia/makeampia/raikkaampia tai sellaisia joissa on "miellyttävämpi suutuntuma".

Esimerkkeinä vaikka huoneenlämpöinen nuupahtanut lehtisalaatti ja jääkaappiraikas keltainen/oranssi/punainen paprika (joka muuten meikäläisen yksi suosikki vege). Jokainen joka on noita joskus suuhunsa tunkenut ymmärtää mitä tarkoitan :)

Yleisesti ottaen taitaa mennä kokolailla niin, että mitä tummemman vihreä sitä mauttomampi maku.


Niin ja toinen asia, joka tuli just mieleen on, että jotkut kasvikset saa kummasti lisää eloa, kun niitä ekaks vähän kuullottaa pannulla ennen nauttimista. Ja samalla toki kannattaa heittää mausteita sekaan oman maun mukaan, koska joidenkin mausteiden kohdalla niiden maku korostuu entisestään kuumennettaessa :)
 
Pakasteet eivät ole tuoreita. Vaikka kaikki vitamiinit eivät prosessoinnissa häviä, ne vähenevät
Kaikki tutkimukset joita olen katsellut verrattaessa pakastevihanneksien ja tuoreena myytävien ravintoarvoja ovat joko näyttäneet että eroja ei ole, tai pakasteet olleet ravinnerikkaampia. Johtuen siitä että pakastevihannekset pakastetaan nopeasti korjuun jälkeen, kun taas tuoreena myytävät saattavat olla yllättävän pitkäänkin ei pakastettuna säilössä jolloin ravinnehävikki on kovempaa.

http://www.frozenfoodfacts.org/asse...ri et al Vitamin Retention in 8 F & V 140.pdf
http://www.frozenfoodfacts.org/asse...eral, Fiber, & Total Phenolic 8 F & V 139.pdf
http://jn.nutrition.org/content/140/10/1832.full.pdf+html
Favell (1998), A comparison of the vitamin C content of fresh an frozen vegetables. Food Chemistry, vol 62. 59-64
Dewettinck K., Anthierens K., Verbeken D., van Camp J. and Huyghebaert A. (2005) Oeitfl bibliographical study on the nutritional benefits of processed fruit & vegetables. www.vigef.nl/map3/Nutritionalbenefits.pdf
Baardseth, P. Bjerke, F. Martinsen B. K. Skrede, G. (2010). Vitamin C, total phenolics and antioxidative activity in tip-cut green beans (Phaseolus vulgaris) and swede rods (Brassica napus var. napobrassica) processed by methods used in catering. Nofima Mat (2010)
 
Linkitäpä vielä tutkimukset, joiden mukaan loppukäyttäjän itsensä toteuttama prosessointi, oli se sitten kuoriminen, keittäminen tms. ei vähennä ravintoarvoja vs. tuore sellaisenaan nautittava, niin sitten vastaan: ok, olin väärässä. Ja se siis tässä itselläkin päälimmäisenä mielessä, ilmaisin asiani huonosti.

Edit: noissa tuoreissa itse suosin lähiruokaa. Ehkä mua vedätetään huolella, mutta kuvittelen maistavani eron tuoreessa ja 'tuoreessa'.
 
Viimeksi muokattu:
Linkitäpä vielä tutkimukset, joiden mukaan loppukäyttäjän itsensä toteuttama prosessointi, oli se sitten kuoriminen, keittäminen tms. ei vähennä ravintoarvoja vs. tuore sellaisenaan nautittava, niin sitten vastaan: ok, olin väärässä. Ja se siis tässä itselläkin päälimmäisenä mielessä, ilmaisin asiani huonosti.
Joo kyllähän varmasti itseprosessointi on se millä suurin osa noista ravinneaineista tiettyjen herkkien tuotteiden kohdalla saadaan tuhottua.
Eikä ollut tosiaan tarkoitus mitään suurta väittelyä aiheesta aloittaa, on vain sellainen hyvin yleinen oletus mitä kuulee monesti puhuttavan tuo, tuoreet vs pakasteet jossa tutkimusdata kuitenkin näyttää toista. Oli miten oli erot tutkimuksissa ovat sen verran pieniä jotta painottaisin vain että syökää niitä vihanneksia, jos pakasteet helpompia ja halvempia, vetäkää niitä jos tykkää tuoreista enemmän niin syökää niitä, kunhan syötte.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom