Miten valmistat kananmunasi?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja RoMuLuu
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
8.7.2003
Viestejä
354
Ikä
36
Tällänen pieni galluppi vaan kun tuli mieleen että miten porukka valmistaa kananmunansa? Keitettynä, paistettuna vai tekeekö jotkut jotain eksoottisempaakin? Kananmunat kun nyt kummiskin näyttää olevan aika suosittua safkaa näissä piireissä. Myös siihen voi kommentoida että poistaako keltuaiset vai ei.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Keitän läjän kerralla ja popsin 2 kokonaista joka aamu.
 
Syön joko keitettynä tai paistettuna. Raa'an kananmunan vetäminen näyttää välillä vähemmän heterolle, jos siis kananmunaa valuu suupielistä. Aika harvoin tulee muutenkaan syötyä, ehkä kerran kuukaudessa. Eipähän siinä kovinkaan paljoa proteiinia ole, joten en varmaan paljoa häviä. Aamupalaksi kyllä mahtavaa!
 
Ite popsin 2-4 munaa päivään, pari aamulla ja sitten joskus pari viel illalla. Paistan ja syön kokonaisina lähes poikkeuksetta.
 
Itselläni on joka aamu(tai lähes) vakioaamupala.

Kananmunien osalta se on seuraavanlainen:

3-5 kanamunaa (tottakai keltuainen mukaan!) paistettuna + puol purkkia margariinia(ainakin melkein):)

Todella hyvä kalori/proteiini paukku, mutta pitää nälän liian hyvin loitolla. (joka ehkä johtuu siitä, ett siihen kuuluu kyllä vielä 2dl kauraryynejä, ruisleipä+makkara+juusto+runsas rasva, lautasellinen muroja, 3-4dl maitoa, 2dl tuoremehua ja 3dl jogurttia)
 
4-5 kokonaista kananmunaa päivittäin keitettynä joskus paistettuna muutama tonnikalan kanssa(mut sitähän ei kysytty, joten en sitä sano :wirn:).

-eeeeeeeeEEEE!dit-
ei nyt ihan joka ikinen päivä, mutta melkein.
 
Joskus keitettynä ja siivutettuna leivän päällä. Muulloin munakkaana. Perusohjeeseen tulee 5 tai 6 munaa (keltuaisineen, ei jaksa huolettaa), purkki tonnaria tai 150g kinkkua tai kalkkunaleikettä paloiteltuna ja mausteet (ei lisäsuolaa! tonnarissa ja/tai kinkussa on suolaa itessään tarpeeksi). Tuosta syön yhden tai kaksi kertaa riippuen lisukkeista ja nälästä. Syön ehkä 20-30 munaa kuussa, niin enpä viitti keltuaisista ressiä repiä.
 
8 valkuaista ja 4 keltuaista kuppiin +vähän maitoa ja jotain mausteita ja eiku pannulle, aijai et on hyvää ja jaksaakin hetken:)
Ruis leivän väliin noi sit tietenkin..
 
Shöy mielessä raakana kuorineen. Saa respectit.

Muuten pannulla (4-6) ja mukaan purkki El Tonnoa. Pippuria, chiliä, suolaa sekaan.
 
Paistettuna vetelen, keitetyt tulee hitaammin ja jos niitä säilyttää, ne menee mun mielestä vähän inhottavan makuiseks :(

Melkein joka päivä n. 5-7 kananmunaa keltuaisineen, jos kiristelen tai muuten vaan hifistelen erittelen keltuaiset pois. Aiemmin erittelin aina keltuaiset puis, mutta nykyään vetelen keltuaisineen päivineen.. Oon kuullu niin paljon puhuttavan siitä että keltuainen ei oikeasti olekkaan niin epäterveellinen että pakko pikkuhiljaa ruveta uskomaan.
 
Aamulla yleensä tulee keitettyä koko paketti (10-15)kpl ja kaikki
yleensä menee päivän mittaan leivän päällä tai risoton tms. kanssa. Terveysintoilijat voivat pitää suunsa kiinni :D Muu rasva
tuleekin sitten yleensä suoraan purkista, tai paistijauhelihasta.
 
Melkein kyllästynyt kananmuniin

Paistelen aamupalaksi 5-10 valkuaista ja ainoastaan yhden keltuaisen.

Paistamiseen käytän oliivioljyä melko runsaasti, hyvän maun takia.
 
Marinoin ja grillaan... No ei, keitettynä vetelen nykyään kun munien protskut ei raakana kuulemma imeydykkään yhtä hyvin.
 
Keitettynä 8-10 minuuttia kiehumisesta - 3 kokonaista ja yksi - kaksi valkuaista päälle.

Paistettuna 3 kokonaista ja 1 valkuainen sekotettuna alusta asti puoliteholla kuivaks asti ilman muuta rasvaa.

Kokeilkaapa joskus sekottaa esim 2 kokonaista ja 2 valkuaista parmesaaniraasteeseen tai -jauheeseen, niin, että menee aivan sakeakasi, ja sitten pannulle isolla lämmöllä kiinteäksi. Rasvaa ei kannata säästellä, tosin!

Eikös oliiviöljyn paistamisesta olla puhuttu, pojat!? Karsinogeenejä, karsinogeenejä...:)

Käsittääkseni tuo raa'an kaniksen ongelma ei ole se imeytyminen itsessään, vaan proteiinin rakenne?! Valistakaa toki!:thumbs:
 
Keitettynä 8-10 minuuttia kiehumisesta - 3 kokonaista ja yksi - kaksi valkuaista päälle.

Paistettuna 3 kokonaista ja 1 valkuainen sekotettuna alusta asti puoliteholla kuivaks asti ilman muuta rasvaa.

Kokeilkaapa joskus sekottaa esim 2 kokonaista ja 2 valkuaista parmesaaniraasteeseen tai -jauheeseen, niin, että menee aivan sakeakasi, ja sitten pannulle isolla lämmöllä kiinteäksi. Rasvaa ei kannata säästellä, tosin!

Eikös oliiviöljyn paistamisesta olla puhuttu, pojat!? Karsinogeenejä, karsinogeenejä...:)

Käsittääkseni tuo raa'an kaniksen ongelma ei ole se imeytyminen itsessään, vaan proteiinin rakenne?! Valistakaa toki!:thumbs:
 

Suositut

Back
Ylös Bottom