Miten valmistat kananmunasi?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja RoMuLuu
  • Aloitettu Aloitettu
Tyypillisesti keitettynä 3kpl.

Välillä ketolla pekonin kanssa paistettuna.

Lisäreseptinä ketolla uunimunakas, johon 2-3kananmunaa, purkki raejuustoa, mahd. jotain lihaa/tonnikalaa tms, ½-1dl vehnäleseitä, vähän nestettä, mausteita, teharissa sekaisin ja oliiviöljyssä voidellulle vuo'alle 200asteessa kunnes pinta on ruskea. Pinnalle mahdollisesti juustoa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ehdottomasti pannulla.
Just nytki vetelen munia tällä reseptillä:

1 kokomuna, 5 valkuaista. 100g kinkkua pikkupalasina, raastettuna jotain juustoa vähän mauksi, chiliä mausteeksi.

Sitte vaan käristys oliiviöljyssä, ja kyllä maistuu
 
Nykyään menee kyllä keitettynä,aikaisemmin meni paistettuna..Nykyään :urjo: se "hajukin"...Kai sitä kaikkeen kyllästyy
Nimim:No more muna 4 me
 
Originally posted by valtanen
Mulle ei ole tullut myöskään selväksi, mitä eroa on raa'an ja keitetyn kananmunan proteiinilla. Onko se rakenteeltaan erilaista, imeytyykö se eri tavalla ja onko sillä loppupeleissä edes mitään eroa???
Keitetyn valkuaisaine on denaturoitunutta, eli proteiinimolekyyli on menettänyt muotonsa. Denaturoituminen tapahtuu kuitenkin ruoansulatuselmistössä, joten loppupeleissä ei mitään eroa. Kuitenkin, raaka kanamuna haittaa B-vitamiinin imeytymistä ja Suomessakin pitää muistaa salmonellariski.
 
Keitettynä 4-6 per viikko.
 
Useimmiten keitettynä. Jos paistan, syön ne Reissumiesleipäviipaleen särpimenä. Munakkaitakin laittelen itelleni, kun se on niin nopeaa. Sekaan saatan laittaa tonnikalaa, pakastevihanneksia, herne-maissi-paprikaa, sipulia, kinkkua, herkkusientä, metsäsientä jne.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom