Miten tonnikalasta saa hyvää?

Liittynyt
13.11.2007
Viestejä
190
Kaupunki
oulu
Tarina juontaa juurensa tämän päiväiseen päivälliseen. Ruoan valmistusta aloittaessani huomasin että kaapista löytyy pelkästään tonnikalaa ja eipä siinä sitten paljoa ollut vaihtoehtoja. Kyseiset purkit sattuivat vielä olemaan lidlin tonnikalahiutaleita vedessä ja maku on hinnan mukainen. (55snt/prk) No pähkäilin siinä sitten että miten tästä saisi syötävän makuista ja päätin höystää tonnaria sitruunapippurilla ja aromisuolalla ja paistoin pannulla. Lopuksi sekoittelin kalan riisin kanssa ja maustoin ketsupilla. No makuhan oli melko mielenkiintoinen mutta ei siinä tonnikala maistunut enää mikä oli helpotus :hyvä: Nyt toivoisin siis että laittaisitte tänne omia reseptejänne miten halvasta tonnikalasta saa syötävän makuista. :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
2 pss nuudeleita
1 prk tonnikalaa vedessä
rypsiöljyä
grillausmauste
HP-kastike

Kiehauta nuudelit, kaada tonnikaloista vesi pois, lisää tonnikala purkkiin rypsäri,grillausmaustetta ja hp-hot soossia. Viskaa nuudeleista vesi pois ja lautaselle. Tonnikalat siihe päälle. Maitoa ja pari ruispalaa kyytipojaks. On muuten nopee tehä ja aika hyvän makunenki.
 
Ite tykkään pistää tonnikalan leivän sisään.

Elikkä 1 leivän pala (ite käytän myslipuikuloita, makea leipä sopii tähän hyvin), tonnikalat siihen päällle, vähän rypsäriä ja siihen päälle vielä juustoa (oltermanni rypsiä käytän ite, hyvää ja terveellistä)

Suosittelen :rock:
 
1/2dl makaronia
1 valkosipulin kynsi
1 pieni sipuli
puoli purkkia vihreää pestoa
purkki viipaloituja herkkusieniä

Keitä makaroni kypsäksi ja heitä loput ainekset (sipulit pilkoittuina) sekaan. Hauduta hetki ja ruoka on valmis nautittavaksi.
 
Lidlin tonnikala öljyssä on muuten parasta mitä on.

Tonnikalamunakas:
3 kananmunaa
Maitoa
Purkki tonnikalaa
Juustoa

Riko kananmunat ja sekoita valkuaiset ja keltuaiset keskenään. Lorauta hieman maitoa, halutessa voi laittaa myös vähän suolaa(Itse en laita) Laita munakas pannulle ja heitä tonnarit perään. Raasta päälle juustoa. Itsellä on yksinkertainen maku joten en laita muuta kuin ketsuppia mausteeksi, hyvää tulee!
 
Tonnikalaa
Vihannessekoitus
Soijakastiketta
Ketsuppia

Tai sitten jostain perverssistä syystä tykkään, tonnikalaa suoraan purkista ja puolukkahilloa päälle.
 
Mulla rupes tökkimään totaalisesti tunan maku jokuaika sitten.Mutta nykyään heitän purkin tunaa lautaselle ja pilkon sekaan 1 sipulin.Kokonaisuus maistuu suunnilleen ruohosipulilta:)Hyvää on.Ei tuna maistu juuri ollenkaan.Ja pierettää kivasti...:eek:
 
Tonnikalan saa maistumaan hyvältä nälällä! Jos on dietti päällä ja kalorit sopivan alhaalla, niin purkki tonnikalaa oljyssä sellasenaan siitä purkista popsimalla maistuu kyllä melkoisen makoisalta.
 
Kolmisen vuotta söin 2-3 purkkia päivässä, ja sekottelin sitä kaikkeen. Makaroniin, riisiin, salaattiin, sellaisenaankin söin, ja sit grande finaalena mysliin. Enään en pysty syömään edes pizzan päällä, niin loppuun itseni söin tunasta. Nykyään pelkkä purkin avaaminen kissalle saa jo bukaboomin melkein lentämään.
 
1/2dl makaronia
1 valkosipulin kynsi
1 pieni sipuli
puoli purkkia vihreää pestoa
purkki viipaloituja herkkusieniä

Keitä makaroni kypsäksi ja heitä loput ainekset (sipulit pilkoittuina) sekaan. Hauduta hetki ja ruoka on valmis nautittavaksi.
Tähän ohjeeseen pitää vielä varmaan lisätä 1 purkki tunaa :D
 
2dl pastaa
Purkki tunaa
Kurkkua
Tomaattia
Jäävuorisalaattia
Liraus kermaa tj
Sopiva määrä paria kastiketta ja sekaisin

Tollanen tulee syötyä joka päivä ja hyvin menee alas.
 
Nopeus on valttia tonnarin syömisessä. Itse en enää pilaa pastaa tai salaattia tonnikalalla, vaan kiskaisen sen tonnaripurkin huiviin niin nopeasti kuin pystyn ja siirryn sen jälkeen maukkaamman ruuan pariin. Ainakin öljyisen tonnarin saa riipaistua alle 10 sekunttiin, kyllä sen vielä kestää.
 
Kattilassa:
-purkillinen tonnikalaa
-1dl riisiä
-purkillinen kidneypapuja
-Kevyt ruokakerma 4% puoli desiä
-1rkl Hot Taco saucea

Naamaa kohti ja alkaa hymyilyttään.
 
Nakkaat kattilaan purkin sitä tunaa, purkin tomaattipyrettä (se pikkunen purkki, tomaattisose kai se on oikealta nimeltä..?) ja sitten vähän jauhoja ja vettä että tulee sopiva koostumus. Sekoita ahkerasti ettei tuu paakkuja niiden jauhojen kanssa. Lopuksi sinne voi laittaa sekaan vähän juustoa sulamaan jos huvittaa.

Ja mausteita toki; aromisuola, grillausmauste, valkosipulipippuri, yrttisuola, basilika.. Ja niin sinulla on maukas tomaattipohjainen tonnikalakastike, eikä mee kauan kun tuollaisen tekee. Pidempään menee sen pastan tai riisin keittämisessä, minkä ohella tuota siis on tapana syödä. Varmaan tätä voi varioida oman mielen mukaan, mutta tämä nyt oli tällainen yksinkertainen ja ihan maittava. Ketsuppia kannattanee laittaa aterian päälle jos teet pastaa/makaroneja kaveriksi. Itse en ainakaan riisin kanssa miellä sitä yhteensopivaksi.
 
huh karmeita reseptejä. Tonnaria ei saa syödä kuin sellaisenaan. Jos lisäät sitä johonkin, niin pilaat jonkun ihan hyvä ruoan. Tonnikala öljyssä suoraan purkista on toimiva. Sen jälkeen esim ruisleipää jolla saa sen tonnarin maun pois suusta..
 
huh karmeita reseptejä. Tonnaria ei saa syödä kuin sellaisenaan. Jos lisäät sitä johonkin, niin pilaat jonkun ihan hyvä ruoan. Tonnikala öljyssä suoraan purkista on toimiva. Sen jälkeen esim ruisleipää jolla saa sen tonnarin maun pois suusta..

Satuitko lukaisemaan aloituspostia? ;) henkilön ongelmana olivat Lidl:n kuratonnikalat hiutaleina vedessä. Niitä en kyllä itsekään kiskaisisi naamariini paljaaltaan.
 
Satuitko lukaisemaan aloituspostia? ;) henkilön ongelmana olivat Lidl:n kuratonnikalat hiutaleina vedessä. Niitä en kyllä itsekään kiskaisisi naamariini paljaaltaan.

Jep, en minäkään. Joskus olen löytänyt hiutaleiden seasta jotain kovaa (tiedä sitten mitä se oli:hyper:) mut sen jälkeen en oo sitä syöny:D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom