Varmasti laskentaekonomin työ on vähemmän suhdanteista johtuvaa. Koko kaupallista alaa muutenkin vaivaa suhdanneherkkyys; fiksua olisi olla oikiksessa sillä juristeja tarvitaan aina riippumatta nousu- vai laskuvaiheesta.
Varmasti kaikki tuntuu höpönlopön stragediapalavereilta jne. jos ne sillä tavalla halutaan ottaa. Varmasti joku henkilöstöjohtamisen tai strategisen johtamisen teoria tuntuu, ettei niitä tarvita; ainakaan alkuvaiheessa. Tosin jos miettii samalta kantilta, niin eipähän moni rahoitusekonomi tarvitse alkuvaiheessa myöskään kaavojaan vaan lähinnä oikeasti siihen itse hommaan riittäisi joku Excelin hyvä käyttötaito (karrikoitu esimerkki ;)). Myös käytännön seuraaminen riittäisi monelle rahastonhoitajallekin vallan mainiosti. Pointti on vain saada ihmiset ajattelemaan asioita monelta kantilta. Mielestäni rahoituksen lukijatkin voisivat ajatella asioita aivan rauhassa tiettyjä johtamisen juttuja ja markkinoinnin lukijoita avartaisi laskentatoimen suurempi ymmärrys.
Keskustelua, asiallista keskustelua on syntynyt paljon aiheen tiimoilta. Ei niitä taitoja koulusta opi, enkä niin ole väittänytkään (Hulkki huom.). Se mitä tässä maassa kaivattaisiin, olisi poikkitieteellistä rajojenrikkomista. Se, että suomalaiset tunnetusti ovat huonoja myynti- ja markkinointitehtävissä ja hyviä suunnittelutehtävissä (yksinkertaistetusti siis) niin saa itseni ajattelemaan, että ehkäpä sen toimari DI:n tai rahoitusekonomin olisi hyvä ollut lukea muutakin kuin rakennustekniikkaa tai kansantaloustiedettä. Tässä asiassa haluaisin että Suomi ottaisi Yhdysvalloista oppia ainakin markkinoinnin suhteen. Muutenkin tuntuu että markkinointi/johtaminen nähdään poissulkevina tieteinä välillä laskiksen ja kansiksen kanssa ja jopa vice versa. Itse haluan kyseenalaistaa tämän mallin. Myöskään se, että kansiksen proffa selittää ulkopuolisille vierailijoille, että johtaminen/markkinointi on huuhaatiedettä, ei ole omiaan viemään suomalaista liike-elämää eteenpäin IMHO.
Ps. Minusta kauppatieteissä vastakkainasettelun aika on ohi :D
Tarapaca: Vaikka olenkin se johtamisen lukija, en ole katkeroitunut, vielä :D Oma kandi kyllä pohjautuu niin puhtaasti sisäiseen laskentatoimeen, että sillä ei loppupeleissä ole edes väliä, olenko johtamisen vaiko laskiksen pääainelukija. (Uskon, että laskis laajana tuo edes hivenen substanssiosaamista minulle). Näkökulma erottelusta johtuen pääaine kuitenkin on se johtaminen ja tarkemmin kehittelen kustannuslaskentajärjestelmää strategianäkökulmasta kontingenssiteorian valossa.
Mutta pidetään keskustelua ylhäällä ja puhtaana :thumbs: