Mitä starting strengthin jälkeen?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja kuspo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Onko tää porukka, joka dissaa 4/5-jakosia ite koskaan edes kokeillut sellasta?! On meinaan pikkuisen vaikea edes rakentaa ohjelmaa niin että välttyisi muina päivinä epäsuoralta rasitukselta..
 
Tää nyt menee off-topiciksi, eikä aloittaja varmaan saa tästä haluamaansa, mutta jatkampa hölötystä minäkin... Kun on noita tutkimuksia (johon joku tässäkin ketjussa ehti viitata), että treeni saa proteiinisynteesin kiihtymään max. 48h ajaksi tai muuta vastaavaa, niin onkohan kukaan tajunnut tutkia oikeesti sitä, että kiihtyykö se esim 3:lla sarjalla kyykkyjä 48h ajaksi ja 30:lla sarjalla kyykkyä 48h:ksi ? Itse kyllä uskon että sillä on aika vitusti vaan merkitystä kuinka paljon sitä lihasta tuhotaan... Jos ei niin olisi, niin mehän voitais kaikki käydä tekemässä salilla 1 vitun kova sarja kyykkyä joka kolmas päivä ja kehityttäis "maximaalisen optimaalisesti". Jos joku ymmärsi mun pointin ? Sitä paitsi, proteiinisynteesi on käynnissä 24/7 vaikka et söisi, etkä treenaisi. Tää on tätä broscienceä parhaimmillaan, että jos et syö 3h välein tai treenaat lihaksen kerran 10:ssä päivässä niin iso, ruma ja paha metsän peikko tulee ja vie sinut helvettiin tekemään g6:sta ikuisesti ja syöttää kanaa, parsakaalia ja halpaa heraa 2h45min välein.

Ps. Kaikille vinkiksi, kannattaa tsekkailla Layne Nortonin vlogeja sen youtube kanavalta, siinä on kaveri joka tietää näistä asioita enemmän kuin me yhteensä ja osaa kertoa juttunsa kohtuullisen puolueettomasti.

Fitnesstukku koodi pakkotoisto15. Tuli mieleen vielä ehkä se kaikkein oleellisin... Eli että mikään vitun taikaohjelma tai urheiluravinnekaupan taikajuoma ei sitä kehitystä tee, vaan henkilö itse on vastuussa kehityksestään. Se on sitä että oikeasti latoo ne ennätyslimput siihen tankoon, sitten ottaan sen asenteen että nyt saatana liikkuu ! liikkuu !! ja tekee sen sarjan. Korvien välissä se suurin hidaste on lähes jokaisella.
 
Aikamoinen fiilis tuli ku avas viattoman tuntuisen ketjun ja parin postin päästä on tutkimukset 4-jakosest ja Layne Nortonin vlogit ja mainittiinhan tuossa jo että pitäisi todistaa Hulkin naturaalius. :kakka:


Ainakin pitäs sanoa, että vaikka se Hulkki ehkä 5-jakosella treenaan niin veikkaisin että voi tulla enemmänkin kun se 5 treeniä viikossa. Toinen juttu, että tuntuu että porukka lukee tosiaan (kuten archey sanoi) kuin piru raamattua. 4-jakonen heitetään niin heti alkaa noitavaino kun joku "ehdotti sen olevan kaikkein optimaalisin". Voi ny herraisä. Sitä paitsi onko matikan tunnit jääny väliin jos se ensimmäinen monijakoinen 1-jakoisen jälkeen on 4-jakoinen? Väliin mahtuu 2- ja 3-jakoinenkin.

Meinasin itse asiassa kirjottaa pidempää romaania ja lainailla milloin kenenkin juttuja ja kommentoida ja kysyä, mutta tajusin kuinka loputon suo tämä on. Jatkakaa :david:
 
Ketjun anti tähän mennessä: 4-jakoinen on paras koska kaikki niinku tekee niin ja jos on eri mieltä tai kysyy perusteluja niin on brosciencen tohtori.
 
Huh. aina tulee joku joka lukee tekstejäsi kuin piru raamattua, - rautalangasta taivuttaen, 1-jakoinen on optimaalinen aloittelijoille joilla treenitehot ja lihaksiston vastaanottokyky eivät vielä ole optimaalisia.

Monet yksijakoisilla treenaavat hieman edistyneemmät alkavat tehdä samalle lihasryhmälle eri lihasliikkeitä viikon erillisissä treeneissä, jolloin yhden liikkeen progression pitäisi hidastua, näin ei kuitenkaan käy (lukuunottamatta yksittäisten liikkeiden progressiivista painojen lisäystä), koska samat lihasryhmät saavat arsykettä vain hieman eri suunnasta ja kohdistettuna

Monijakoisissa ohjemissa on mahdollista hioa esim. selän yksityiskohtia, korjata heikkoja kohtia, sekä takoa lihasta joka kohtaan ja reunaan painottaen puutteita.

1. leuat myötä otteella X sarjaa ( latsien sivut ja leveys)
2. lattiatalja/kulmasoutu, T-kulmasoutu X sarjaa (paksuutta souduilla)
3. mave X sarjaa (suorat selkälihakset, latsien sisäreunat ja yläepäkkäät) tässä myös hauikset ja jonkin verran latsit venyvät ja lepäävat seuraavia kovia liikkeitä silmällä pitäen
4. kapea ylätalja hammerotteella X sarjaa ( latsien alaosa, hauiksen sivu)
5. kulmasoutu käsipainolla X sarjaa ( yleislatsiliike, venyttävä)
6. pullover suorin käsin taljassa X sarjaa ( pumppiliike jossa jo väsytetyt hauikset eliminoidaan ja niitä vahvempi selkä tyhjennetään glykogeenistä)

Super set:
7 takaolkapäät etunojassa käsipainoilla X sarjaa (eristävä)
8. takaolkapäät taljassa polveen nojaten yhdellä kädellä X sarjaa (eristävä )

9. raskas selänojennus vipuvarsikoneessa X sarjaa ( suorat selkälihakset kohdistettuna/eristäen )

Tuossa melko tarkkaan oma selkäohjelmani, käsipainoa kulmasoutua en tee, vaan teen sen tilalla t-kulmasoutua tangolla, yhdellä kädellä ja saan sen kohdistumaan aivan eri kohtaan( latsien keski- ja alaosa ) kuin miillään muulla edellä mainitussa listassa olevalla liikkeellä.

Tulihan se sieltä. Ei tässä olla tekstejä luettu kuin piru raamattua, vaan ihmettelin miksi aloittelijan ohjelmalla ei muka olisi väliä? Ammattitaitoiset henkilöt eivät tällaisia kommentteja heittele, eivät edes päteäkseen. He ymmärtävät että harjoittelun laadulla on aina merkitystä ja sitä ei voi ohittaa edes sillä perusteella että aloittelija kehittyy vaikka harjoittelussa tehtäisiin virheitä.

Vedit taas tuon perustelun että monijakoisella pystytään korjaamaan heikkoja kohtia. Selittäisitkö miten tätä ei voida tehdä myös harvajakoisella?

Itse näen että harva ja monijakoisella on paikkansa harjoittelussa, mutta vänkään näistä asioista, koska niin moni heittelee perustelujaan aika kevyillä pohjatiedoilla. Moni menee mutu -tuntumalla tai niillä perusteilla joita on lehdistä luettu tai joku salikarju on kertonut. Yksi parhaista korteista joita kuulee on että joku iso karju tai kilpailija treenaa kyseisellä tavalla. Tiede menee kokoajan eteenpäin, mutta tiettyjä perusasioita ei pystytä silläkään kumoamaan. Urheilutiede kehonrakennuksessa on aika lastenkengissä verrattuna muihin urheilulajeihin.
 
Sitä paitsi, 4-jakoisen pystyy jakaa niin, että kaikki lihakset rasittuvat 2 kertaa viikossa (Kuten allekirjoittanutkin tekee).
Eikös sun pitäisi tällöin treenata kahdeksan kertaa viikossa tai laskea epäsuorimmatkin rasitukset mukaan? Neljä eri treeniä ei kuitenkaan ole automaattisesti nelijakoinen.
 
Oman treenin perustana on 4-jakoinen muutamilla "paikkosarjoilla" höystettynä, jolloin saan kaikki lihakset rääkättyä totaalisesti kerran viikossa ja kerran viikossa epäsuoraa rasitusta + muutama täsmäsarja (Esim. käsitreeni jossa hauksia tulitetaan 3:lla liikkellä ja selkä treenissä "epäsuoraa" rasitusta tulee kaiken aikaa, jonka lisäksi teen 3 sarjaa hauksia treenin päätteeksi). Ja aivan turhaa lähteä nyt tollasten määritelmien kanssa pilkkuja nussimaan.
 
Kun on noita tutkimuksia (johon joku tässäkin ketjussa ehti viitata), että treeni saa proteiinisynteesin kiihtymään max. 48h ajaksi tai muuta vastaavaa, niin onkohan kukaan tajunnut tutkia oikeesti sitä, että kiihtyykö se esim 3:lla sarjalla kyykkyjä 48h ajaksi ja 30:lla sarjalla kyykkyä 48h:ksi ?
Mitä enemmän volumea sitä enemmän hypertrofiaa, jos oletetaan, että voit palautua siitä, sekä ylläpitää workloadin. Kaavalla tietysti on huippukohta, jolloin lisätyöllä (EI SETEILLÄ) ei ole enää merkittävää vaikutusta. Yksikin setti riittää tuottamaan lihaksen kasvua, mutta sen kuinka paljon kasvua määrittää totaali tehty työ, progressio, tiheys jne.
(Proteiinisynteesi ei ole kaiken a ja o, vaan palautumiseen liittyy paljon muutakin) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8563679

Tästä esimerkkinä voidaan antaa: suurinosa luulee, että 3 toiston pituisilla seteillä ei voida tuottaa maksimaalista hypertrofiaa, mutta kun niitä tehdäänkin esim. 3x3 -> 10x3 niin ekat viikot on hermoston sopeutumista, jonka jälkeen ~7-10x3 on pelkkää puhdasta optimaalista hypertrofiaa.

Katsotaanpa periaatetta, että lihas vain mennään ns. "tuhoamaan" salille. Monille treenaajille tämä lähtökohta ei toimi yhtään ja toisille taas toimii. Miksi? Lihas ei todellakaan kasva, jos totaali tehty työ ei kasva. Eli ns. se onkin sitten aivan arpomista, onko tehty enemmän kun viimekerralla. Intermediate/advanced tasolle kehittynyt yksilö ei pysty ylläpitämään jatkuvaa progressiivista overloadia tekemällä 1 jakosta vaihtelematta liikkeitä/sarjapituuksia/sarjamääriä. Tätä varten käydään sitten yliopistossa 6-7 vuotta opiskelemassa mitenkä se homma toimii siinä vaiheessa optimaalisesti.

btw Pöyröö: Nykyajan vertaisarviotu data kertoo, että 3h välein syöminen ei ole millään tavalla optimaalisempaa kuin esim. 5h välein syöminen. (Olettaen, että proteiinit eivät tule pelkästään whey-proteiinista. On uusia tutkimuksia, joissa väitetään 3h välein syömisen olevan optimaalisempaa kuin pitemmät välit, mutta ne on lisäravinteista tehtyjä tutkimuksia eivätkä päde mm. lihaan) ;)
 
btw Pöyröö: Nykyajan vertaisarviotu data kertoo, että 3h välein syöminen ei ole millään tavalla optimaalisempaa kuin esim. 5h välein syöminen. (Olettaen, että proteiinit eivät tule pelkästään whey-proteiinista. On uusia tutkimuksia, joissa väitetään 3h välein syömisen olevan optimaalisempaa kuin pitemmät välit, mutta ne on lisäravinteista tehtyjä tutkimuksia eivätkä päde mm. lihaan) ;)

Joo näin olen kans ymmärtänyt, mitä olen lueskellut. Oma mututuntuma kehoonkin sanoo, että ei se turhan tiheeseen ahtaminen ainakaan dietin aikana ole ehkä se paras vaihtoehto. Tarkotin yhdessä aikaisemmassa postissani vähän samaa asiaa kun mistä sä puhuit, eli ton työn määrän lisäämisestä. Tarkotin sitä kun sanoin että korvien välissä se kovin kehityksen este on, kun aina pitäisi ladata perkeleesti asennetta että ennätykset paikkuisi tavalla tai toisella lähes kaiken aikaa.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
okei tää lähti vähän näpeistä. ei tää oo niin vakavaa. jollain toimii joku jako hyvin jollain taas ei . thats it.

mutta onko kellään kokemusta jenkkifoorumeilla hehkutetusta greyskull LP ohjelmasta.. vaikuttais aika hyvältä jatkeelta SS:lle. kyykkäys vähenee 2:teen kertaan viikossa (rupee tekeen jo tiukkaa 3xvko) , tulee noita lähes-failureen vedettyjä sarjoja mukaan, vähän vaihtelua noiden perusliikkeiden tahkoamiseen.. mikähän halvattu on neck harness. joku naru viritellään jne.. =)

tajusinko oikein että tuota tehdään ihan samalla a/b systeemillä mitä SS:ssääkin ?
tässä se ohjelma

Monday
Bench/ or Press (A/B) 2x 5, 1 x 5+
Curl 2x 10-15 (bench days)
Squat 2x 5, 1x 5+
Neck Harness

Wednesday
Bench/ or Press 2x5, 1x 5+
Weighted Chins 2 x 6-8 (press days, and only if you can do at least 6-8 BW chins)
Deadlift 1x 5+ (with or without power cleans as warmups)
Neck Harness

Friday
Bench/ or Press (A/B) 2x 5, 1 x 5+
Curl 2x 10-15 (bench days)
Squat 2x 5, 1x 5+
Neck Harness

Bodyweight Chins are done every day.
5 lb jumps on Squat and Deadlift
2.5lb jumps on pressing movements and curls (when rep ranges are satisfied)
When reps on last set fall below 5, take 10% off of bar and begin process over (on that lift only)
 
1. leuat myötä otteella X sarjaa ( latsien sivut ja leveys)
2. lattiatalja/kulmasoutu, T-kulmasoutu X sarjaa (paksuutta souduilla)
3. mave X sarjaa (suorat selkälihakset, latsien sisäreunat ja yläepäkkäät) tässä myös hauikset ja jonkin verran latsit venyvät ja lepäävat seuraavia kovia liikkeitä silmällä pitäen
4. kapea ylätalja hammerotteella X sarjaa ( latsien alaosa, hauiksen sivu)
5. kulmasoutu käsipainolla X sarjaa ( yleislatsiliike, venyttävä)
6. pullover suorin käsin taljassa X sarjaa ( pumppiliike jossa jo väsytetyt hauikset eliminoidaan ja niitä vahvempi selkä tyhjennetään glykogeenistä)

Super set:
7 takaolkapäät etunojassa käsipainoilla X sarjaa (eristävä)
8. takaolkapäät taljassa polveen nojaten yhdellä kädellä X sarjaa (eristävä )

9. raskas selänojennus vipuvarsikoneessa X sarjaa ( suorat selkälihakset kohdistettuna/eristäen )

Tuossa melko tarkkaan oma selkäohjelmani, käsipainoa kulmasoutua en tee, vaan teen sen tilalla t-kulmasoutua tangolla, yhdellä kädellä ja saan sen kohdistumaan aivan eri kohtaan( latsien keski- ja alaosa ) kuin miillään muulla edellä mainitussa listassa olevalla liikkeellä.


Vedit taas tuon perustelun että monijakoisella pystytään korjaamaan heikkoja kohtia. Selittäisitkö miten tätä ei voida tehdä myös harvajakoisella?

Itse näen että harva ja monijakoisella on paikkansa harjoittelussa, mutta vänkään näistä asioista, koska niin moni heittelee perustelujaan aika kevyillä pohjatiedoilla. Moni menee mutu -tuntumalla tai niillä perusteilla joita on lehdistä luettu tai joku salikarju on kertonut. Yksi parhaista korteista joita kuulee on että joku iso karju tai kilpailija treenaa kyseisellä tavalla. Tiede menee kokoajan eteenpäin, mutta tiettyjä perusasioita ei pystytä silläkään kumoamaan. Urheilutiede kehonrakennuksessa on aika lastenkengissä verrattuna muihin urheilulajeihin.


Ei tuossa postauksessa ollut kuningas ideana heikkojen kohtien paikkaaminen, vaan monipuolinen treenaaminen yksittäisen lihasryhmän sisällä, jolloin lihaksia rasitetaan mahdollisimman monella erilaisella tavalla eri kulmista ja suurella liikevalikoimalla, niin että varmasti tulee leveyttä, paksuutta, lihaa epäkkäiden ylä-, keski- ja alaosiin, sekä takaolkapäihin samalla yhdellä treenikerralla. Samalla sekä eristäen selkää ja estäen hauisten väsyminen ennen aikojaan, jolloin selän treenit jäisivät tavallaan lesken kun pienempi ja heikompi lihasrymä hyytyy ensimmäisenä liian aikaisin.

Periaatteessa siinä suhteessa saman tyyppistä treeniä kuin Hulkilla ja Wileniuksella tai Savolaisella, eli taotaan samaa päälihasryhmää joka kohdasta ilman että avustavat lihasryhmät (mm. hauis) väsähtävät ennen kuin vahvempi ja isompi lihasryhmä.

Harvajakoisissa taotaan useampia lihasryhmiä pienemmällä intentiseetillä ja lähdetään kesken kaiken kotiin, ennen kuin kaikki on otettu irti yksittaisestä lihasryhmästä.

Olen 51 vuotiaana papparaisena koska tahansa valmis vetämään kanssasi esim. kovat olkapää tai jalkatreenit tms. ja katsomaan kuinka pitkälle olet valmis menemään todistaaksesi harvajakoisilla hankitun fysiikan kilpailukyvyn.
 
Archey! Onko missään näkyvissä sun 4 jakosta ohjelmaa, tai voitko edes kertoo jossei. Oon pitkään halunnu vaihtaa mun 2+2 / 2+3-jakosesta pois koska melkein vuoden verran sillä tehnyt. Haluisin siis kokeilla TOIMIVAA nelijakosta, ja uskon, että se sun toimii, koska sulla nyt on vankka tieto treenaamisesta ylipäänsä. Jos et halua kertoa niin ei siinä mitään täytyy varmaan kattella tai suunnitella itte sit.
Kiitti jo valmiiks vaikka mihin päätökseen tulisitkin :)
 
okei tää lähti vähän näpeistä. ei tää oo niin vakavaa. jollain toimii joku jako hyvin jollain taas ei . thats it.

mutta onko kellään kokemusta jenkkifoorumeilla hehkutetusta greyskull LP ohjelmasta.. vaikuttais aika hyvältä jatkeelta SS:lle. kyykkäys vähenee 2:teen kertaan viikossa (rupee tekeen jo tiukkaa 3xvko) , tulee noita lähes-failureen vedettyjä sarjoja mukaan, vähän vaihtelua noiden perusliikkeiden tahkoamiseen.. mikähän halvattu on neck harness. joku naru viritellään jne.. =)

tajusinko oikein että tuota tehdään ihan samalla a/b systeemillä mitä SS:ssääkin ?
tässä se ohjelma

Monday
Bench/ or Press (A/B) 2x 5, 1 x 5+
Curl 2x 10-15 (bench days)
Squat 2x 5, 1x 5+
Neck Harness

Wednesday
Bench/ or Press 2x5, 1x 5+
Weighted Chins 2 x 6-8 (press days, and only if you can do at least 6-8 BW chins)
Deadlift 1x 5+ (with or without power cleans as warmups)
Neck Harness

Friday
Bench/ or Press (A/B) 2x 5, 1 x 5+
Curl 2x 10-15 (bench days)
Squat 2x 5, 1x 5+
Neck Harness

Bodyweight Chins are done every day.
5 lb jumps on Squat and Deadlift
2.5lb jumps on pressing movements and curls (when rep ranges are satisfied)
When reps on last set fall below 5, take 10% off of bar and begin process over (on that lift only)

Ei ole varsinaisesti kokemusta GS-lp ohjelmasta, mutta olen soveltanut noita vika sarja feilureen-systeemeitä staring strengthin punnerrusliikkeissä. Rehellisesti sanottuna se vika, feilureen vedetty sarja punnerrusliikkeissä, ei tehnyt voimankasvatusmielessä paljon mitään. Opetti ehkä jotain henkistä kanttia, ja sellaista "ei koskaan anneta periksi"-meininkiä, mutta sarjapainot stallasivat silti penkissä reilu 90 kg ja pystärissä reilu 60 kg kohdalla.

Mutta mä ryssinkin ton jutun silleen, että tein ss filosofian mukaisesti kyykyn aina ekana liikkeenä treenissä, joten olin joka tapauksessa aika kaasussa, kun päästiin punnertamaan. Eli varmaan toimii gs-lp, jos sitä noudattaa kunnolla. Itse en vaan kykene/viitsi tehdä liikkeitä tossa järjestyksessä. Kyykky on niin raskas liike, että omalla kohdalla se on tehtävä treenin alussa, tai sitä ei jaksa/viitsi tehdä ollenkaan.

PS. Tossa feilureen vedetyssä sarjassa saattaa tosin olla se juju, että ainakin itse teen sarjan toistot ihan ekasta toistosta lähtien suuremmalla teholla, jos tiedän, että sarja ei tule päättymään mihinkään ennalta määriteltyyn pisteeseen. Eli oppii ottamaan itsestään enemmän irti. Omalla kohdalla vaan se, että sain itsestäni enemmän irti penkissä esim. tein 80 kg:lla vikassa sarjassa 10 toistoa viiden sijaan, ei kauheasti jeesannut, kun tankoon laitettiin 90 kiloa. Mutta ihmiset ovat erilaisia.
 
Oman treenin perustana on 4-jakoinen muutamilla "paikkosarjoilla" höystettynä, jolloin saan kaikki lihakset rääkättyä totaalisesti kerran viikossa ja kerran viikossa epäsuoraa rasitusta + muutama täsmäsarja (Esim. käsitreeni jossa hauksia tulitetaan 3:lla liikkellä ja selkä treenissä "epäsuoraa" rasitusta tulee kaiken aikaa, jonka lisäksi teen 3 sarjaa hauksia treenin päätteeksi). Ja aivan turhaa lähteä nyt tollasten määritelmien kanssa pilkkuja nussimaan.
Eli teet kaksijakoista, mikä on aivan eri asia kuin oikeasti nelijakoinen ja mun mielestä pilkunnussinnasta aika kaukana kun väitellään aiheesta 1-2-jakoiset vs 4-jakoinen.
Samalla sekä eristäen selkää ja estäen hauisten väsyminen ennen aikojaan, jolloin selän treenit jäisivät tavallaan lesken kun pienempi ja heikompi lihasrymä hyytyy ensimmäisenä liian aikaisin.
Mihin tämä ajatus muuten perustuu, lopettavatko latsit vetämisen samalla hetkellä kun hauikset eivät jaksa?
 
Mihin tämä ajatus muuten perustuu, lopettavatko latsit vetämisen samalla hetkellä kun hauikset eivät jaksa?

Totta kai, kun pienempi avustava lihas hyytyy homma loppuu siihen, et voi vetää yhtään leukaa tai vaikka kulmasoutua käsipainolla sen jälkeen kun hauiksista loppuu puhti.
Postittamani kaltaisella selkäohjelmalla tätä ehkäistään, tutki sitä tarkemmin niin saatat valaistua.

Archey! Onko missään näkyvissä sun 4 jakosta ohjelmaa, tai voitko edes kertoo jossei. Oon pitkään halunnu vaihtaa mun 2+2 / 2+3-jakosesta pois koska melkein vuoden verran sillä tehnyt. Haluisin siis kokeilla TOIMIVAA nelijakosta, ja uskon, että se sun toimii, koska sulla nyt on vankka tieto treenaamisesta ylipäänsä. Jos et halua kertoa niin ei siinä mitään täytyy varmaan kattella tai suunnitella itte sit.
Kiitti jo valmiiks vaikka mihin päätökseen tulisitkin :)

http://www.pakkotoisto.com/treeni/4979-4-jakoinen-ohjelma-4/#post3070490
 
Totta kai, kun pienempi avustava lihas hyytyy homma loppuu siihen, et voi vetää yhtään leukaa tai vaikka kulmasoutua käsipainolla sen jälkeen kun hauiksista loppuu puhti.
Miksi? Latsit ja hauis tekevät kuitenkin käytännössä saman liikkeen leuanvedossa.
 
Miksi? Latsit ja hauis tekevät kuitenkin käytännössä saman liikkeen leuanvedossa.

Huh huh, eivät tee, simuloi tilanne, teeppä kova hauisohjelma ennen selkää giant-sarjoja, pakkotoistoja, pudotussarjoja ja rest pause sarjoja ja koeta vetää sen perään leukoja.
Kas kummaa eivät taida sujua ja jos teet tuon hauisharjoituksen riittävän kovaa sen jälkeen ei tule ainoatakaan puhdasta leukaa.

Hauiksen väsyminen rajoittaa aina selän treenaamista, kyse on vain siitä miten vahinko saadaan selkätreeneissä minimoitua.

Selkä työskentelee leuanvedoissa voimakkaimmin vain liikkeen ala-asenossa, kun lavat liikkuvat voimakkaimmin, jos liikkeen haluaa kohdistuvan pääasiassa hauikseen, voi tehdä vajaan liikeradan nytkytyksia 90 asteesta ylös kuten suurin osa tietämättömistä salilla leuat vääntää ja hauis kasvaa mutta selkä ei.
 
Sohaisen vielä oman lusikkani tähän ohjelmien taistojen soppaan. Kuunnelkaa itseänne ja kehoanne ja kuunnelkaa myöskin mieltänne. Millaisessa treenissä vaikka aloittajalla on parhaiten mieli mukana? Tykkäätkö tehdä voimapainotteista yksijakoista? Jos tykkäät niin tee ihmeessä. Lihaksen ja voiman saa kasvamaan ohjelmalla kuin ohjelmalla, mutta jos mieli ei ole hommassa mukana niin siitä ei tule mitään. Mä olen kokeillut niin yksi, kaksi, kolme kuin nelijakoistakin. Mutta oma mieli ei vaan ole mukana nelijakoisessa niin kuin yksijakoisessa. Mä en jaksa keskittyä vaikkapa hauiskääntöön, vipunostoihin, reiden ojennuksiin ja koukistuksiin ym.

Mä tykkään tehdä maastavetoa, leukoja, dippejä, penkkiä ja kyykkyä ym raskaita moninivel liikkeitä ja tykkään tehdä niitä usein. Sellaisessa treenissä mulla on oma mieli mukana ja se antaa valtavan lisäboostin hommaan. Kysy itseltäsi millaisesta treenistä pidät? Sanon myös suoraan, että paskapuhetta ettei harvajakoisella tehdä lihasta saati sitten voimaa. Vahvimmat jotka salilla näen tuppaa olemaan niitä jotka treenaa yksijakoisella.

Ja jos kroppa vastaa vaikka monijakoiseen paremmin ja tykkää sitä tehdä niin tee. Mutta ei kannata lytätä yksijakoista ja väittää monijakoista noin vain paremmaksi. Kyllä varmaan useimmat huippubodarit treenaa monijakoisella, mutta muut huippu-urheilijat aina painijoista jääkiekon pelaajiin treenaa harvajakoisella. Olen itsekin syyllistynyt vastaavaan erheeseen väittäen paremmaksi jotakin ohjelmajakoa. Sitä kun pitkään funtsi kun treeni oli ollut jumissa niin sitä alkoi kelata missä on mieli mukana ja millaiseen treeniin kroppa on vastannut parhaiten. Kannattaa kokeilla eri jakoja ja ohjelmia. Kyllä sitä alkaa sitten huomaamaan mihin kroppa ja mihin varsinkin oma mieli vastaa parhaiten.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom