Mitä pikaruokaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Zam
  • Aloitettu Aloitettu

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL

Zam

Liittynyt
11.12.2003
Viestejä
85
Eli tahtoisin syödä töissä hiukan monipuolisemmin kuin tonnikala/rahka/verilettu/banaani/ananas. Noita se on ollu nyt viimisen hetken mut tahtois jotain muutakin välillä. Mitä pikaruokia/mikrojuttuja vois kokeilla niin että sopis runsasprotskuiseen valioon? Olen nyt yrittäny vihdoinkin syödä terveellisemmin ja pitäis tota painoakin pudottaa :rolleyes:
Eli jos en siis jaksa tehdä kotona ruokaa, tai mieli tekee muuta, niin mitä suosittelette? Mitä te syötte? Töissä on mikro, ei muuta. Syömiseni menee niin että ostohetkellä mietin mitä laitan kärryyn, mutta syömähetkellä suuhun menee mitä vain. On toi ruokahalu vieny voiton viime vuosina, ne naiset u know :nolo:

Liikuntaa(=sali) pyrin harrastamaan pari kertaa viikossa ja lenkkeilyä sinne väliin ( =harvemmin). Kotona painot viuhuu ja punnerruksia tulee tehtyä päivittäin, niinkuin venyttelyäkin.

Kertokaa nyt mitä vois löytyä täältä pikkukaupungin spaarista/siwasta, ei siis mitään ihmeruokavalioita á Kauppahallin Thai-shop tms.
 
Töihin mitä tahansa einestä jossa energiaa noin 100 kalorii/100g. Siihen päälle raejuustoa, tonnikalaa tai esim kalkkunaleikettä, niin saadaan proteiinit koholleen. Jos viittit esim pari tomaattia ostaa kans, niin aina parempi.

Toisekseen, tee kunnon treeniohjelma..
 
Juu, ruisleipää kaikella tulee syötyä aamukahvin kera. Kaloreita en ole vielä laskenu mut ehkäpä sitä vois joskus kokeilla, sais jotain hajua paljon sitä kertyy päivässä. Tulee syötyä päivittäin tomaattia/kurkkua/salaattia. Emännän kanssa on kehittyny melko hyvä vakioaamupala mitä syödään molemmat.

Treeniohjelma pitäis tehdä mut toistaseks en oo tehny ku muutama viikko vasta takana. Jahka lihakset ei kipeydy ihan mahottomasti joka käynnillä ni sitten väkerrän taas edellisen hyväks havaitun pohjalta jotain.

Siis edellinen kerta oli '00 mut arvauskeskuksen diagnoosien takia kipeydyin muutamaks kuukaudeks ja jäi sit sali.

Nii ja btw. 3vk sauhutta. Ruoka maittaa vähän liiankin hyvin ;)
 
Osta kanaviillokkia, siinä on 100kcal/100g. Siihen lisäksi rahka/raejuusto/tonnikala.

Vinkki: älä tee punnerruksia joka päivä.
 
Osta vaikka einesmakaronilaatikkoa, lämmitä se, sotke sekaan purkillinen raejuustoa, lisää ketsuppia, sekoita koko mössö ja lusikoi ääntä kohti. Jaha, olinpas hidas, Heavy-rock mainitsikin jo tämän peruskikan.

Osta lisäksi proteiinijauhoa. Siitä tehdyillä juomilla reivaa näppärästi ja edullisesti syömistensä makroravinnejakaumaa järkevämpään ja proteiinipitoisempaan suuntaan. Käyttää protujuomaa vaikkapa sen ruisleivän kyytipoikana.

Minkäslainen on emännän kanssa kehittämäsi melko hyvä vakioaamupala? Pistä tänne näkysälle, niin päästään arvioimaan. :)

Järkevän syömisen yksi perusjuttuja on se, että ennakoidaan, eli järkätään järkevää muonaa helposti saataville ja jätetään roskaruoat ja sokerimössöt kaupanhyllylle kokonaan. Kun sitten sitä terveellistä ruokaa on näppärästi saatavilla, niin sitä syödään sen verran usein, ettei syömähetkellä mene suuhun mitä vain, eli ei pääse syntymään mitään ylettömiä hiilarihimoja. Syödään siis useammin, n. 3-4 tunnin välein.

Kasvisten suhteen on hyvä niksi semmoinen, että syö AINA ensin jotain rehua, sitten vasta muuta. Siten kans tulee syötyä ne rehut.
 
Juu, laitetaas sit se aamu"pala". Kahvia 1-2 mukia, tumma ruisleipää, päälle beceliä, 2 siivua juustoa, pari pala kurkkua ja pari tomaattisiivua, välillä jäävuorisalaatin lehteäkin.

Nyt olen lisänny aamiaiseen, tärkein ruoka kun kuulemma on, tunaa tai rahkaa purkillisen heti kun olen päässyt töihin (noin tunti heräämisestä, 30 min myöh ku kahvi+leipä). Rahkaan sotken yleensä purkin ananasta ja 0,5-1 dl vehnäleseitä.

Töissä on sitten lounaaksi joku valmisruoka, useimmiten kaalilaatikko tai rusinaton maksalaatikko (laktoositon), laktoosi-intoleranssin määräämät (valmisruoka-)vaihtoehdot. Myöskin kaura aiheuttaa peräpään ilmavuutta eli sitä olen pyrkiny välttelemään. Nyt leseet ja biophilus -kapselit on auttanu tuohon.

Illalla lisää em. ruisleipiä teen (inkivääri) kera. Välipaloina ja herkutteluun yritän käyttää banaania ja appelsiinia.
 
iivili sanoi:
Osta vaikka einesmakaronilaatikkoa, lämmitä se, sotke sekaan purkillinen raejuustoa, lisää ketsuppia, sekoita koko mössö ja lusikoi ääntä

Tossa makaroonilaatikossa on ihan kohtalainen määrä protskua yhdelle
aterialle.,HK:n laatikossa 32g, saarioisten 28.4(). Saarioinen maultaan huomattavasti
parempaa IMO. Ravintoarvot nyt ovat muuten mitä ovat,
mutta kyse onkin pikaruuasta.

Nälän lähtemiseksi tarvitaan kaksi laatikkoa, eli protskua tulee noin 60g / ateria

Joskus jos olen ulkona, käyn ostamassa tuollaisen, avaan kannen
ja taitan sen folion puoliksi pois siitä laatikon päältä ja syön
kylmänä ikäänkuin "leipää" söisi. Aiheuttaa katsojissa yleensä
yökötysreaktioita, mutta on oikeasti ihan mukiinmenevän makuista kylmänäkin(itseasiassa ehkä jopa parempaa kuin lämpimänä).

Usein vedän pikasafkana myös nugetteja ja kalkkunaleikkeitä(hyviä sekä
kylminä että lämpiminiä, saa kinkkujuustotäytteellä tai ilman).
Näissä on makaronilaatikkoa huomattavasti paremmat arvot,
jakaumaa en muista mutta muistaakseni lähes tonnikalaluokkaa.
 
jos nyt ihan oikein pikaruuasta puhutaan eikä eineksistä niin mäkissä el macot ja bicmac hampurilaisia ja maitoo niskaan, muuten kotiruokaa
 
Muuten mäkkiruoka menis mut niistä jää sormet rasvasiks jo syömisestä (en oo ortorektikko) ja sit toinen on et mulla on vaa puolen tunnin ruokis. Mäkkiin on matkaa vähän liikaa (useimmiten fillarilla töissä). Piknikin patongit on kans muutamana päivänä maistunu ku oon ollu autolla liikenteessä.

Makaroonilootaa en oo ostanu varmaan koskaa kaupasta ku teen sitä mieluummin kotona sitte koko vuoan kerralla, saapahan vähän makuakin sekaan. Tosin tota raejuustoa en oo vielä tyypänny, menee testilistan ykköseks.
 
Zam sanoi:
Makaroonilootaa en oo ostanu varmaan koskaa kaupasta ku teen sitä mieluummin kotona sitte koko vuoan kerralla, saapahan vähän makuakin sekaan. Tosin tota raejuustoa en oo vielä tyypänny, menee testilistan ykköseks.

Raejuusto makaronilaatikossa tai esim spagetti + jauhelihakastikkeessa
on ihan helvetin hyvää, opin tyttöystävältäni jota eivät
protsumäärät edes kiinosta.
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Nii siis en oo testannu tossa makaronilootassa. muuten kyllä :)
Oli kyllä joskus pentuna olevinaan niin pahaa, ei enää kuitenkaan, mutta nyt muutenkin huomannu tykkääväni kummallisista asioista, kuten hillosipuleista :-o
 
Kanamunia on helppo kokkailla.

Ja se vanha hyvä resepti: 3kpl kakanmunia kokkeliksi, purkki tonnikalaa. Joko valmiiksi sitruunalla ja pippurilla maustettua tunaa tai lisää itse sitruunamehu + musta ja valkopippuri. Valmista hetkessä ja on hyvää... :kuola:
 
Ihan pakko kysyä, että miksi on oltava just pikaruokaa? Eikö voi kotona tehdä vaikka isoa vuokaa sitä makaronilaatikkoa ja ottaa sitten töhin rasiassa ja lämmittää mikrolla? Saapi siitä laatikosta just sellasta kun haluaa. Ja rahaakin varmasti säästyy.
 
Timba79 sanoi:
Ihan pakko kysyä, että miksi on oltava just pikaruokaa? Eikö voi kotona tehdä vaikka isoa vuokaa sitä makaronilaatikkoa ja ottaa sitten töhin rasiassa ja lämmittää mikrolla? Saapi siitä laatikosta just sellasta kun haluaa. Ja rahaakin varmasti säästyy.

Aivan varmasti mutta vuorotyössä ei ole vaihtoehtoja sitten sen kokkauksen ajankohdalla ja mulla ei ihan joka yö (tai aamu) riitä innostusta tehdä makaronilaatikkoa tai muuta syötävää ruokaa. Siksi olen sortunut valmisruokien helppouteen ja näin ollen saan nukkua senkin tunnin kauemmin :thumbs:

Tosin rahaa tolla saa palamaan ja jauhoa ja tärkkelystähän noi valmispöperöt pääasiassa on. Pitäis opetella kokkaamaan aamukoomassa :zzzz:


EDIT:

nii tosin aamuvuorossa on kyllä yleensä kotiruuat mukana mutta aina se ei ole mahdollista..
 
Sori nyt että jankkaan tästä, mutta tee viikonloppuna paria eri sapuskaa iso kasa valmiiksi, laita rasioihin ja pakasta. Sitten vain otat pakkasesta mukaan duuniin ne eväät ja lämmittelet siellä mikrossa. Pakkasesta otettuna ne säilyy hyvin jopa ilman jääkaappiakin, ehtiipä sulailemaankin sopivasti.
 
Timbalta täyttä asiaa. Toikin liittyy ennakointiin. Otetaan huomioon pitemmän aikavälin ruokailut, ei vain seuraavaa kahta tai kolmea ruokailua, vaan esim. seuraavat 20-30 ruokailua (eli suunnilleen koko viikon arkipäivien syömiset), suunnitellaan kaupassakäymiset ja ruoanlaitot pitkäjänteisesti. Eihän nyt kukaan työpäivän aamuna rupea kokkaamaan, vaan ottaa tyynesti pakkasesta pakasterasiaan viikonloppuna säilömänsä muonat töihin, töissä pöperöt mikroon ja on nopeasti ruoka valmiina. Kyytipojaksi esim. protujuoma, niin taas jaksaa sen kolme tuntia painaa.
 
Joo, laiskan on huono valittaa. :itku:

Pyrittävä tekemään safka etukäteen ja toistaseksi viikonloppuna tehty ruoka on loppunu jo keskiviikkona vaikka tekis kaikki kolme vuokaa täyteen. Onkohan meillä liian pienet vuoat vai mikä on :D
 
Itselläni kun ei ole mitään säännöllistä tarvetta pikaruuille, niin
ei tuo pakastaminen oikein korvaa niiden tarvetta. Yleensä kun tulee,
niin pitää muutenkin valita sellaista mitä voi syödä myös kylmänä(esim. bänditreeneissä
tai muuten vain kaupungilla ollessa tai vaikka kaverilla illanvietossa tulee nälkä),
ja jossa kuitenkin on ravintoarvoissa mielellään edes jotain järkeä(kalkkunaleikkeet ehkä parhaita tähän mennessä, hyvät arvot ja menenvät kylminä ja lämpiminä. kalliiksi kyllä tulevat). Esim. duuni ei ole tällainen tilaisuus, sinne voi hyvin kokkailla safkat vikonloppuna(no ei tosin koko viikoksi, mutta esim. ma, ti). Kätevintä on ehkä
tehdä aina illalla sen verran iso satsi ruokaa että voi syödä seuraavana päivänä duunissa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom