Mitä laitatte viikonloppuna ruoaksi?

Liittynyt
14.9.2005
Viestejä
567
Kertokaa mitä aiotte kokata ruokasi viikonloppuna.

Itse olen kallistumassa karjalanpaistin suuntaan tänään tai huomenna. Joka tapauksessa toinenkin ruokalaji pitäisi keksiä. Ja jotenkin se karjalanpaistikin tuntuu hiukan arkiselta. Eikä tietysti haittaisi vaikka viikonloppunakin koittaisi syödä jotain vähemmän rasvaista.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tonnikalaa ja munia.

mitä söisit viikonloppuna jos sinun ei tarvitsisi välittää muusta kuin että ruoka maistuu hyvältä..
 
perumamuussi/karjalanpaisti/puolukkahillo kombo
lisäks salaattia ja maitoo

tätä settii ja hyvvöö on.
 
mitä söisit viikonloppuna jos sinun ei tarvitsisi välittää muusta kuin että ruoka maistuu hyvältä..

Huomiseksi ajattelin mässypäivää. Todennäköisesti käytännössä tarkoittaa tällä kertaa kotikutoisia ruishampurilaisia.

Tarvii abouttia seuraavia kamppeita:
6 kokonaista ruispalaa
600g jauhelihaa
kananmuna
sipulia
cheddar-juustoa
tomaattia, ketsuppia, hampurilaiskastiketta yms tilkkeitä.

Paistellaan 6 kpl jauhelihapihvejä ja huitaistaan ruispalan väliin juuston ja muiden mössöjen kanssa. Vedetään naama majoneesissa kupuun ensimmäiset 4 ja jatketaan lopuilla kahdella vähän ajan päästä, kun taas mahtuu. :)

Maksaa muuten ehkä samaa luokkaa koko satsi, kuin joku nihkeä mäkkihese-ateria.
 
Tonnikalapastaa:

3 valkos. kynttä
1prk tomaattimurskaa
2rkl hunajaa
1tl muskottipähkinää
0,5prk tuorejuustoa
loraus kermaa tai vettä
3rkl sulatejuustoa
0,5tl cayennea
1 kasvisliemikuutio
1tl pippurisekotus
1rkl pizzamaustetta
0,5rkl grillausmaustetta
0,5tl juustokuminaa
2 sipulia hakkeena
1rkl HP BBQ kastiketta
Reilu loraus oliiviöljyä

keitellään 30min

lisätään 1-2prk tonnikalaa paloina öljyssä ja keitellään 15min.
Tarjoillaan pastan kera tai väännetään lasagneksi tai sekoitetaan pastaan ja kuorrutetaan juustolla uunissa tai jotain sinne päin.


Itse teen tuon niin että sekoitan mössön valmiiksi keitettyyn spagettiin huolella, pistän koko roskan uuniin ja 150gr juustoraastetta päälle, kuorrutetaan 225 asteessa noin 15min tai sopivan ruskeaksi.
 
Ainakin seuraaviin löytyis jääkaapista ainekset viikonlopulle ja suunnittelin kokkailevani itelleni:

Tuplahampurilaset joihin väliin jauhelihapihvi, paneroitu kalapihvi, valkosipulikastiketta, mustapippuria, aromisuolaa, chiliä, ananasta ja salaattia.

Katkarapuriisiä. Eli riisiä, katkarapuja, herneitä, kananmunaa (+rypsiöljyä, currya ja suolaa)

Tonnikalasalaatti johon tonnikalan lisäksi ainakin salaattia, kurkkua, ananasta, oliiviöljyä, mustapippuria, sitruunasta puristettua mehua.

Broilerin rintafileepaloja (hunajamarinoituja) ja riisiä. Broileriin lisäksi ananasta, paprikaa, chiliä, mustapippuria ja joku uncle ben's -valmiskastike.

Lisäksi löytyy paljon pepsi maxia, Maraboun sveitsinpähkinäsuklaata ja lakritsi-toffee -Jacky-makupaloja.

Eiköhän noilla jotenkin viikonlopun elä. Aika normaali setti viikonlopuks.. Jos tulee vielä nälkä niin hätäapu löytyy riisikebabista tuplalihalla :kuola:
 
Lasagne tulee tehtyä. En ole aikasemmin edes tehnyt. Ei vissiin hirveän vaikeaa :rolleyes:
 
Uhhh päätin rueta mässäilemään, kävin ostamassa 2 valmiiksi paistettua broileria ja kaalikääryleitä pari kipaletta. Taidan tehdä vadin riisiä kyytipojaksi :kuola:

Nyt syömään---> :D
 
Poronkäristystä perunamuussilla ja puolukkahillolla:kuola:
 
Lasagne tulee tehtyä. En ole aikasemmin edes tehnyt. Ei vissiin hirveän vaikeaa

Sen valkokastikkeen kanssa saa olla tarkkana ettei se pala pohjaan ja senhän se mielellään tekee. Lasagnea ei kans saa päästää liian kuivaksi ja senhän estää parhaiten paljolla juustolla :kuola:

Itse päädyin sitten ostamaan lohi fileen josta paistelen lohiperhoset. Huomenna karjalanpaisti ja perunamuusi. Jonkun viestistä nappasin tonnikalasalaatti idean ja sunnuntaiksi kokeilen tehdä ruis hampparit.

Tuplahampurilaset joihin väliin jauhelihapihvi, paneroitu kalapihvi,

Siis samaan hamppariin jauheliha- ja kalapihvi :rolleyes:
 
Sen valkokastikkeen kanssa saa olla tarkkana ettei se pala pohjaan ja senhän se mielellään tekee. Lasagnea ei kans saa päästää liian kuivaksi ja senhän estää parhaiten paljolla juustolla :kuola:
Jos sattuu omistamaan kerroskattilan niin sen kanssa kun vesihauteella tekee ei pala pohjaan vaikka yrittäisi.

Ja ettei ihan niksipirkaksi menisi niin itellä on varmaan pöydässä makaronilaatikko kananpojan jauhelihasta vähän soijarouheella jatkettuna.
 
piimämarinadissa

:eek: voi olla hyvääkin jos se piimä jotenkin mureuttaa sitä. Onko se joku itäsuomalainen... :rolleyes:
 
tänään 240g sisäfilipihviä riisillä, kurlattuna alas koff-merkkisellä oluella.
Huomenna kanasuikalea + unclebenssiä.
 
Ostin kaupasta hunajamarinoituja broilerin filesuikaleita. Joko niistä jotain tai sitten sulatan pakasteesta köntin hirvenlihaa ja väännän siitä jotain hyvää.
 
:eek: voi olla hyvääkin jos se piimä jotenkin mureuttaa sitä. Onko se joku itäsuomalainen... :rolleyes:

On se, hyvää nimittäin -ja mureaa myös. Lounais-Suomesta olen reseptin saanut, mistä lie alunperin peräisin. Piimää, rouhittua mustapippuria, valkosipulia sekä hieman sokeria, sitruunaa ja rakuunaa. :kuola:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom