Mitä kannattaa opiskella?

Joku tutkinto pitäis kai itsekin saada väsättyä loppuun. Opiskelin pari vuotta TKK:lla, ei kiinnostanut pätkääkään mutta en keksinyt minne muuallekaan mennä. AMKissa pyörähdin vuoden business-puolella mutta touhu oli apinalauman niin luokatonta sähläystä ja vaatimustaso käytännössä nolla että sekin jäi ja olen tehnyt täysipäiväisesti töitä vaan.

Ajattelin IT-insinööriä, verkko- ja tietoturvapuolelle. Aika laajoja kokonaisuuksia saa suoritettua netissä avoimen puolella, ja kun pelkkää perusfysiikkaa ja perusmatikkaa on TKK:lta takana yli 50op, toivon että voisin saada hyväksiluettua tai ainakin helposti tentittyä melkoisen osan perusopinnoista. Samaten virkamiesruotsit, kieliopintoja ja jotain markkinointia, yleistä liiketalousdiipadaapaa yms. Javalal ja Pythonilla olen parit kurssit tehnyt, samaten C:llä ja assemblylläkin leikkinyt jonkin verran. Kyllä minä nää laitteet tunnen sen verran hyvin että saan nuo kurssit suoritettua, kunhan joku vaan uskois sen ilman papereitakin!:D

Nyt joku näppärä voisi keksiä, miten saisi mahdollisimman nopeasti homman kasaan. Ainakin avoimesta jäätävä läjä kursseja heti, halpaahan se on oikeastaan.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Miksi et opiskelisi duunin ohessa vaikka tietoliikenteen tai tietotekniikan DI papereita? Jos kerran perusmatikat, fyssat ja ohjelmointikurssitkin on jo kasassa, niin ei pitäis olla paha rasti. Tämä siis olettaen, ettei kursseilla edelleenkään ole läsnäolopakkoa. Itse tein aikanaan just noin - koodiorjana duunissa päivät ja opintoja tentti tai pari kuussa.
 
Onko kellään kokemusta tietojohtamisesta teknillisen yliopiston puolella? Varmaan ainakin aika laajaan valikoimaan erilaisia tehtäviä mahdollista työllistyä. Omia kiinnostuksia on talous & johtaminen sekä siinä määrin myös luonnontieteet että ajattelin tällaisen koulutuksen olevan mahdollisesti melko sopiva, vrt. esim kauppakorkeaan missä matematiikka taitaa olla aika lukiotasoista? Onko helppo työllistyä ja millaiset tehtävät on todennäköisimpiä?

Mainittakoon vielä että mua kiinnostaa myös aika paljolti että millasille liksoille on mahdollista päästä.
 
Jee ei ole hrveesti tapahtunut mun elämässä ekan postin jälkeen:DJV-kortin sain hommattua ja keikkoja teen mutta on se kyllä niin perseestä sekä palkka että työ. En tiedä mihin suuntaan ollaan menossa, palkka on tällä hetkellä n. 2400€ ja merkonomina mulla on kyllä vaikeaa saadaa enempää. Nyt on talo ja lapsi eli ei enää pysty mitään normaalia opiskelua harrastaa. En työtilanne niin perseestä kanssa:kakka: täällä persaukisessa suomessa.
 
Nostetaas tätä..
Tässä himottais suunnattomasti opiskelu.
Mikä sitten järkevä ala/työ johki tähdätä.
Onko porukalla kokemusta työnoheella uuden ammatin opiskelusta?

Alaa haluan vaihtaa ja pitkään ollut haaveena mahdollisimman kauas nykyisen alan ympyröistä.

Eniten vihaan nykyisessä työssä ja koko alassa, että pilaa maksimaalisen panostamisen mahdollisuuden bodaukseen ☺

Kiinostaisi joku harrastusta lähempänä oleva työ.

Miettinyt liikunnanopettajaksi opiskelua, mutta tiiä sitten. Mitäs täällä suosittelisitte jos oikeestaan ainoa kiinnostuksen kohde on urheilun(puntti), ravinnon yms.ympärillä.

Aina yleisestikkin ottaen elämän tärkeys järjestys ollut perhe-harrastus ja viimeisenä tuo työ.

Nyt työ pilaa molimpia tärkeitä alueita. Perheen kanssa aikaa viikolla todella vähän treenata kerkeää just ja just 3×/vko
Tällähetkellä rakennushommissa siis.

Palkka lähinnä toissijainen jos vain toimeen tulee ja työ olisi mielekästä. Työttömänähän parhaiten aina kerennyt reenailemaan ja panostamaan, mutta ei se ihan toimiva tie ole
 
Nyyssölään ei ainakaan näytä raksamiehen työ vaikuttaneen. Se salille meno duunin jälkeen on ihan motivaatiosta kiinni.

Kokemuksesta väitän, että fyysisesti raskaan päivän jälkeen on paljon enemmän oikeasti puhtia salilla, kuin esim tietokonetta näppäillen vietetyn päivän. Näin ainakin itsellä ollut.

Alanvaihto ja koulunkäynti onnistuu töiden ohella. Sekin on tullut koettua. Motivaatioo sekin tarvii. Itsellä 4 päivää viikossa oli tälläisiä: 6 ylös, 7.30 alkoi työ, työt loppui 16.00, siitä suoraan kouluun, joka alkoi 17.00, koulu loppui 20.00 josta suorilta salille ja himassa kympin jälkeen. Aamulla taas ylös kuudelta... Vaatii se varmaan jo huumoriakin, kun aamulla astut ovesta ulos, on mukana kouluvehkeet repussa, salikassi ja kolmantena koko päivän eväät yhdessä laukussa. Mutta kaikesta sitä selviää.

Eli itsestäs se on kiinni, jos tunnet olevas vetkuttelija niin kova saa olla motivaatio. Alanvaihtajat on kuitenkin niitä motivoituneimpia aikuispuolella opiskelevia.
 
Nyyssölään ei ainakaan näytä raksamiehen työ vaikuttaneen. Se salille meno duunin jälkeen on ihan motivaatiosta kiinni.

Kokemuksesta väitän, että fyysisesti raskaan päivän jälkeen on paljon enemmän oikeasti puhtia salilla, kuin esim tietokonetta näppäillen vietetyn päivän. Näin ainakin itsellä ollut.

Alanvaihto ja koulunkäynti onnistuu töiden ohella. Sekin on tullut koettua. Motivaatioo sekin tarvii. Itsellä 4 päivää viikossa oli tälläisiä: 6 ylös, 7.30 alkoi työ, työt loppui 16.00, siitä suoraan kouluun, joka alkoi 17.00, koulu loppui 20.00 josta suorilta salille ja himassa kympin jälkeen. Aamulla taas ylös kuudelta... Vaatii se varmaan jo huumoriakin, kun aamulla astut ovesta ulos, on mukana kouluvehkeet repussa, salikassi ja kolmantena koko päivän eväät yhdessä laukussa. Mutta kaikesta sitä selviää.

Eli itsestäs se on kiinni, jos tunnet olevas vetkuttelija niin kova saa olla motivaatio. Alanvaihtajat on kuitenkin niitä motivoituneimpia aikuispuolella opiskelevia.

Tota kyll miettinyt että miten se motivaatio piisaa työn oheella opiskeluun..varmasti rankkaa. Eikös tollanen esim.monimuoto opiskeluna toteutettu aikuisopiskelu ole aikalailla joka alueelta muokattavissa itelle sopivaksi?

Perus raksa hommaa, kun tein kävin sen +-5x/vko treenaamassa, mutta kun työstään ei tykkää ja ketutuskäyrä tapissa kokoajan kertaantuu se salilla ja tuli välillä hölmöjä treenejä.

Nytten toistaiseksi aamu alkaa klo.04:00 ja kotona olen 20:00, eli tossa ei oikeen kerkee kun muksuille iltasadun lukeen ja mennä nukkumaan.

Kesällä sitten vaihteleva aikataulu ja välillä voi olla reissuhommaa, mutta kaikki lähtee kokonaisuudesta. Jos joka päivä kiristää lähtee töihin jota suoraansanottuna vihaa, vaikuttaa paska fiilis välillä ainakin treeniin yms.

Kokeilin tossa.myös metallialan hommia, mutta siinä taas pää olisi kestänyt kovon kauan sitä hommaa, kun oli liian ykstoikkosta.

Lähinnä mietityttää mitä yleensä on järkevää lähteä opiskelemaan..toi kaikki treenaamiseen ja hyvinvointiin on kyll nyt kova sana ja itteeni kiinnostaa..mutta ylitarjontaakin alkaa pikkuhiljaa olemaan.

Suoraan opiskelijaksi ei ole varaa lähteä ennenkun saan talon myytyä, mikä myös tavoitteena.
 
Alun jälkeen opiskelu helpottaa kaikessa, kun saa pakolliset ryhmätyöt ja diipadaapat alta. Vielä vuosi/1,5v tässä omia opintoja jäljellä ja työt ovat raportti/projekti/tenttipohjaisia, niin on helpottanut huomasti. Olen tehokas laittamaan hommia pakettiin, mutta ryhmiksissä ongelmina oli aina aikataulut, turha ajankäyttö (lätinää "palavereissa" skypessä jne). Itse teki driveen rapsapohjat, rungot ja omat osuudet heti vain kuin mahdollista, muut vitkuttaa palautuspäivän vikaan tuntiin ja olet pakotettu olemaan mukana ihmettelemässä, että miten tässä näin kävi ja miten me tämä tehdään.
 
Mutta mutta, mitäs arvon pakkislaiset on mieltä mitä kannattaisi opiskella, tällähetkellä opeskelevien ja opiskelleiden mielipiteitä. Itseäni ei tosiaan kiinnosta suuremmin mikään muu kuin tuon salimaailman ympärille sopivat ammatit.

Kiinnostun ja innostun kyllä helposti monesta, mutta yhtä nopeaan kyllästyn.

Mitään työtähän en tekisi jos ei olisi rahallista pakotetta, mikäs sen hienompaa kun panostais pelkkään salielämään 24/7, mutta se ei ole mahdollista. Tai vastaava unelma olisi olla pt:nä omalla salilla tms.

Kuljetusalalle olin menossa, mutta onneks en mennyt..loppu kiinnostus johki testiajoon..olin ekalla varasijalla koulutukseen. Lähihoitajaksi oppisopimuksella. Metalli hommia koitin, mutta pää meinas hajota tokana päivänä..ei kiinnostanut yhtään. Ja vielä kun vanhat jyyrätkin itki miten huonot palkat, niin se siittä. Hiukka haahuilua tää touhu, kun en tiedä yhtään mitä isona teen.

Realistisemmat tavoitteet uudelta ammatilta olisi, että olisinedes kohtuullinen työllistyminen, tukisi edes jotenkin treenaamista..pystyisi sen 5xvko ajallisesti käymään jne. Palkkakin saisi sellainen olla, että elämään pystyy, mutta eipä millän työllä rikastumaan pääse. Ja että olisi mahdollisimman kaukana rakennusalan ympyröistä, ällöttävä ala. Nykyistä rakennusalan koulutusta kadun.

Eli mitä ammatteja näette kannattavana opiskella tänäpäivänä?
 
Itekki tässä miettiny välillä alan vaihtoi, rakennusala ihan perseestä pl. palkka. Fyssariksi kiinnostais opiskella, mutkun siinä pienenee palkka varmaan ainaki 50 %, vai millasta liksaa yksityiset motivoituneet fyssarit voi vedellä? Tällä hetkellä brutto 4200€/kk, vähän hotsittas ku vajaan vuoden päästä maksettu talot, autot jne..

Mut sit taas ku pieniä ipanoita, niin tuleeko siitä opiskelusta hevon helvettiä sit kuitenkaan...? Nyt voi olla töissä 8h, neljältä kotona ja voi leikkiä illat lasten kaa ja käydä salillakin jne. Sit ku meen nukkuun niin vasta rakennusalavitutus ja -ahdinko iskee ja töissä nyt on ihan naurettavaa.

Keräiskö vielä massia ja nauttia lapsista, ja toteuttaa sit kun työpaikka menee nurin tms. ku pakko? Onko helpompaa sit kun lapset vaikka koulussa vai muuttaako ongelmat vaan muotoaan... Tai sit siihen mennessä kasvaa jo verenpaine...
 
Jaahas mitähän sitä tekis nykyisen koulun jälkeen.. Kesäkuussa tulis kouraan yo-merkonomin paprut. Toisaalta tekis mieli hakea AMK, mut toisaalta tekis mieli ruveta vallottamaan jo työelämää. :nolo:
 
Metsäalaa AMK-tasolla en voi suositella. Töitä ei ole.
Suhmurajärjestö hyvällä veljellä muutenkin päättää liikaa työllistämisestä. Jos on hyvät suhteet niin sitten saattaakin päästä töihin, muuten työllistyminen on aika hankalaa...
 
...Ja että olisi mahdollisimman kaukana rakennusalan ympyröistä, ällöttävä ala. Nykyistä rakennusalan koulutusta kadun....

...Itekki tässä miettiny välillä alan vaihtoi, rakennusala ihan perseestä pl. palkka... Sit ku meen nukkuun niin vasta rakennusalavitutus ja -ahdinko iskee ja töissä nyt on ihan naurettavaa...
Saisko kuulla lisää näitä rakennusalan tunnelmia? Mikä siinä vituttaa ja ahdistaa niin paljon?

Oma nuoruuden unelmani oli päästä raksalle töihin apupojaksi, mutta ilman suhteita ei onnistunut. Tästä jäi ikuinen trauma, kun en päässyt sisälle tähän tosiäijien maailmaan. Sen takia nyt vanhemmalla iällä kompensoin puutteellista maskuliinisuuden tunnetta rääkkäämällä itseäni kuntosalilla.
 
Saisko kuulla lisää näitä rakennusalan tunnelmia? Mikä siinä vituttaa ja ahdistaa niin paljon?

Paskaista, pölyistä, meluista, huonot työasennot, ulkotyöt vesisateella sekä pakkasella, tapaturma-altista. Hyviäkin puolia löytyy tietysti, mutta niitähän ei kysytty.
 
Paskaista, pölyistä, meluista, huonot työasennot, ulkotyöt vesisateella sekä pakkasella, tapaturma-altista. Hyviäkin puolia löytyy tietysti, mutta niitähän ei kysytty.

Juuri tuollaista. Itseä suuresti kuvottaa nuo paskaiset ja haisevat työvaatteet..karseeta rämpimistä tuo on.


Tässä alkanu pohtimaan tuota jatko-opiskelu puoltakin, kun ammatti kuitenkin on. Eli voiko tuosta esim tonne amk:hon hakee mille linjalle vaan vai pitääkö olla aina tietylle alalle momansa peruskoulutus? Tässä aika vierii ja hirvittää että kohta oon vanhainkodissa yhtä vittuuntuneen, että tää oli tässä. Vähä ollut sellanen ajatus, että kerran täällä eletään ja ei pitäis yhtään tehdä mitään sellaista mistä ei tykkää jne. Eli voinko raksakoulutuksen käyneenä mennä amk opiskelemaan vaikka jotain alaa mikä olisi lähinnä sote tai liikunta ala. Vai tarviiko tollasta ennen käydä sosiaali-ja terveysalan perustutkinto tms.

Mites tollanen amk opiskelu noi muuten..ite nyt tarvisi tää vuosi opiskella pääsykokeiden varalta että voisi harkita ensivuodelle hakea..
Jos tollaseen pääsisin voiko tuota jatko-opiskelua miettiä työnoheella opiskeltavaksi?
 
Tässä alkanu pohtimaan tuota jatko-opiskelu puoltakin, kun ammatti kuitenkin on. Eli voiko tuosta esim tonne amk:hon hakee mille linjalle vaan vai pitääkö olla aina tietylle alalle momansa peruskoulutus? Tässä aika vierii ja hirvittää että kohta oon vanhainkodissa yhtä vittuuntuneen, että tää oli tässä. Vähä ollut sellanen ajatus, että kerran täällä eletään ja ei pitäis yhtään tehdä mitään sellaista mistä ei tykkää jne. Eli voinko raksakoulutuksen käyneenä mennä amk opiskelemaan vaikka jotain alaa mikä olisi lähinnä sote tai liikunta ala. Vai tarviiko tollasta ennen käydä sosiaali-ja terveysalan perustutkinto tms.

Mites tollanen amk opiskelu noi muuten..ite nyt tarvisi tää vuosi opiskella pääsykokeiden varalta että voisi harkita ensivuodelle hakea..
Jos tollaseen pääsisin voiko tuota jatko-opiskelua miettiä työnoheella opiskeltavaksi?

Mun tietoni ja kokemukseni on yliopistomaailmasta mutta luulen samojen sääntöjen pätevän ammattikorkeakouluissakin. Vähintään kolmevuotinen ammattitutkinto antaa saman korkeakoulukelpoisuuden kuin ylioppilastutkinto ja siten sillä voi hakea minne vain johon lukion jälkeen voi hakea. Toki haussa ei tällöin saa ylioppilastodistuspisteitä, joten pääsykokeessa pitääkin sitten pärjätä hyvin.

Osa koulutuksista on suunniteltu tehtäväksi päätoimisesti ja osa työn ohella tehtäviksi. Kannattaa ottaa selvää hakemista miettiessään.
 
Pohjakoulutuksella ei väliä. Itsekin vaihdoin rakennuspuolelta eri alalle AMK:ssa. Vaihdoksen syy löytyy edellisestä postistani.
 
Saisko kuulla lisää näitä rakennusalan tunnelmia? Mikä siinä vituttaa ja ahdistaa niin paljon?

Oma nuoruuden unelmani oli päästä raksalle töihin apupojaksi, mutta ilman suhteita ei onnistunut. Tästä jäi ikuinen trauma, kun en päässyt sisälle tähän tosiäijien maailmaan. Sen takia nyt vanhemmalla iällä kompensoin puutteellista maskuliinisuuden tunnetta rääkkäämällä itseäni kuntosalilla.
Oma tunnelma rakennusalalta on, että se on mahtavaa. Saa olla ulkona, saa liikkua, palkka on hyvä, kohteet valmistuu aikanaan ja jossain muualla alkaa uusi = vaihtelevuus, muutenkin päivät on erilaisia. Välillä teet yksin ja välillä porukassa. Mutta joo onhan se likaista ja meluista ja vesisadettakin pitäis kestää, niin ja hellettä ja pakkasta. Sitten vielä pitäisi tehdä ruumiilista työtä, niin eihän se tietysti kaikille vaan sovi.
 
Saisko kuulla lisää näitä rakennusalan tunnelmia? Mikä siinä vituttaa ja ahdistaa niin paljon?

Omien kokemusten mukaan siellä on aina kiire, mikään nopeus tai työjärjestys ei kelpaa ja aina pitäisi tehdä halvemmalla. Sitten työmaat on täynnä täys huithapeleita jotka eivät välitä mistään mitään ja taidotkin on kakkoslaatua. Eli muiden luettelemien asioiden lisäksi ihmiset ja koko koneisto siellä vituttaa.

Onneksi itsellä on nyt pakosta alanvaihto edessä. Vielä kun tietäisi että mitä ja missä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom