Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tuohon kasviöljyjen omega-3 -pitoisuuteen ei kannata juuri tuijottaa, sillä terveysvaikutus on mitätön kalasta saatavaan kolmoseen verrattuna. Kroppa osaa käyttää kalaöljyn osaset paremmin hyväkseen. Mitä taas kannattaa panna merkille, on omega-6 määrä. Rypsissä on omegasuhteet 2:1, mikä näyttää paperilla hyvältä, mutta käytännössä monityydyttämättömän rasvan liikasaanti on haitaksi. Kannattaa siis suosia sitä öljyä, jossa on vähemmän kutosta.
Mitä taas paistamiseen tulee, niin auringonkukka- ja rypsiöljy on viimeiset vaihtoehdot kuumennettuna nauttimiseen. Näiden rasvojen rakenne muuttuu epäedulliseksi kuumennettaessa. Siispä, ekologisista syistä voita paistamiseen, ja jos haluaa eri makua, niin sitten extra-virgin oliivia tai kookosöljyä.
Rypsiöljyä en käytä yhtään mihinkään, paistamiseen aito voi , samoin leivän päälle. käytän myös kylmäpuristettua oliiviöljyä,kookosöljyä sekä tietysti omega-3:ta( lysi) jota menee 3 ruokalusikkaa / vrk.
Recap: Oliiviöljy on kaikkeen parempaa kuin rypsiöljy. Mutta rypsiöljy ei myöskään tapa ja parempi vaihtoehto olisi kylmäpuristettu. Voita suositellaan, mutta miksi?
http://www.poliklinikka.fi/sydanterveyskanava/uutiset/7345557
http://www.lu.se/o.o.i.s?id=15111&news_item=4467
Tullaan siihen tulokseen, että kaikkia kohtuudella?
Mitä rasvaa paistamiseen kannattaa käyttää?
Mitä rasvaa paistamiseen kannattaa käyttää?
Kookosöljy käy hyvin.