Mitä öljyä?

myöskään tyydyttyneitä rasvoja ei kannata liikaa välttää. esim. kookosöljy on hyvää ruoanlaitossa.

monityydyttymättömät kasviöljyt muuttuu korkeissa lämpötiloissa epäterveellisiksi.

tekee pahaa aina katsoa jossain pikaruokalassa, kun niitä ranskalaisia käristetään siinä kuumassa kasviöljyssä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kuinka vähän tyydyttyneitä rasvoja on liian vähän ja mitä siitä seuraa?
tossa on jotain juttua:
http://www.ajcn.org/cgi/content/ful...INDEX=0&sortspec=relevance&resourcetype=HWCIT

LDL-kolesteroli ei sinänsä olekaan välttämättä se verisuonitautien aiheuttaja vaan enemmänkin inflammaatio ja pieni LDL-partikkelikoko.

http://uk.youtube.com/watch?v=i8SSCNaaDcE#GU5U2spHI_4
http://www.youtube.com/watch?v=3bW47NBFQGM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=1MjxyYdJoug&feature=related

Toisaalta liialliset hiilihydraatit ja huonolaatuiset hiilihydraatit todellakin aiheuttaa verisuonitauteja ja muuta rappeutumista. Tähän liittyy myös glykaatioksi kutsuttu prosessi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Glycation
 
Luin tämän topicin pikaseen läpi ja tämmöisenä luusäkkinä aloitin heti rypsiöljyllä pelleilyn.
Otin 5 teelusikallista, eli 20 ml tuli tuota vedettyä kurkusta alas. Onko liian vähän vai liikaa?
Tarkoitus vetää tuota mahd.paljon, mutta kuitenkin terveellisissä rajoissa.
Edit: Ja siis toki punttis ja muu ruokavalio on kunnossa.
 
Viimeksi muokattu:
Luin tämän topicin pikaseen läpi ja tämmöisenä luusäkkinä aloitin heti rypsiöljyllä pelleilyn.
Otin 5 teelusikallista, eli 20 ml tuli tuota vedettyä kurkusta alas. Onko liian vähän vai liikaa?
Tarkoitus vetää tuota mahd.paljon, mutta kuitenkin terveellisissä rajoissa.
Edit: Ja siis toki punttis ja muu ruokavalio on kunnossa.
Kukaan ei voi kertoa sulle vastausta tohon tietämättä sun kulutusta, päivän kokonaiskaloreita ja tavotteita.
 
optimaalinen suhde on 1:1 ja omega3:t on paljon parempi saada rasvoista, joissa on myös EPA- ja DHA-rasvoja. rypsiöljyssä ei ole kumpaakaan. toisaalta linolihappoa tulee reilusti, mikä on huono juttu. ravinnosta saa yleensä muutenkin turhan paljon omega6:sta.
Juu, kaikissa noissa paljon monityydyttymättömiä sisältävissä kasviöljyissä eli rypsissä, rapsissa, auringonkukkaöljyssä, jne. on varsin runsaasti omega6:sia. Eli kannattaa ennemmin käyttää oliiviöljyä ja sitten ottaa ne omega3:t kalaöljystä valmiina EPA/DHA:na. Eli rypsiöljyn omega3/omega6 -suhde on parempi kuin oliiviöljyllä, mutta absoluuttinen omega6:n määrä kuitenkin kaksinkertainen. Jos ei söisi mitään muuta rasvaa, niin sitten rypsi olisi parempi. Mutta jos saa rasvaa muustakin ja käyttää kalaöljyä, niin oliiviöljyllä päädytään parempaan EPA/omega6 suhteeseen.
 
Onko siis hyvä vetää päivittäin oliiviöljyä ja kalaöljytabletteja, esim. tyyliin 20g oliiviöljyä ja 2 kalaöljytablettia?
 
Kukaan ei voi kertoa sulle vastausta tohon tietämättä sun kulutusta, päivän kokonaiskaloreita ja tavotteita.
Ach.. unohtui.

Kulutukseni pyörii nykyään aika olemattomana salitreeniä lukuunottamatta. Käyn salilla ma,ke,pe ja la/su.
Syön päivässä about 5-6 _isoa_ ateriaa. Proteiinia tulee lihaskasvuun riittävästi, eli about 100g päivässä (painan 70kg).
Tavoitteena on massan lisääminen, lihasta tietty mutta rasvahan on myös jees.

Mitat vielä 188/70.
 
Onko siis hyvä vetää päivittäin oliiviöljyä ja kalaöljytabletteja, esim. tyyliin 20g oliiviöljyä ja 2 kalaöljytablettia?

itse otan väh. 1400mg EPA:a ja 1000mg DHA päivittäin.

ja sitten noita yksittäistyydyttymättömiä saa tosi hyvin oliiviöljystä ja macadamia-pähkinöistä. kalaöljy on yleensä halvempaa pullossa kuin kapseleissa.
 
Onko siis hyvä vetää päivittäin oliiviöljyä ja kalaöljytabletteja, esim. tyyliin 20g oliiviöljyä ja 2 kalaöljytablettia?
Minusta on aika turhaa alkaa mitään kasviöljyä erikseen syömään. Riittää kun syö vaan ihan normaalia ruokaa, jonka mukana tulee monipuolisesti erilaisia luonnollisia rasvoja.

Kalaöljyä kannattaa todellakin syödä. Tuo kaksi kapselia on vaan aika vähän, vaikka toki parempi kuin ei mitään. Ennemmin toki kannattaa vetää kalaöljyä ihan pullosta, vaikkapa ruokalusikallinen päivässä. Tulee paljon halvemmaksi, eikä tarvitse kapseleita niellä valtavaa määrää. Ainoa huono puoli on maku, mutta siihenkin tottuu.
 
Juuri tässä ajattelinkin että vitut noista öljyistä, ihan tarpeeksi tulee rasvoja muutenkin. Ainoastaan tuota kalaöljyä voisi vetää, kun eihän tästä perusruoasta taida paljoa tulla niitä Omega 3:a ja mitä nyt ovatkaan. Kiitän.
 
Kyllä omega3:sia tulee ihan normaalistakin ruoasta aika hyvin, mutta ei EPA:a ja DHA:ta, ellei syö kalaa paljon. Omega3 siis kyllä muuttuu elimistössä EPA:ksi ja DHA:ksi, mutta todella huonolla muuntosuhteella. Ennemmin siis kannattaa ottaa ne suoraan kalaöljystä. Kasivöljyistä pystyy kyllä ottamaan omega3:sia paljonkin, mutta mukana tulee sitten väkisin myös suuri määrä omega6:sia, joka taas on huono asia.
 
mukana tulee sitten väkisin myös suuri määrä omega6:sia, joka taas on huono asia.
Taisit näistä jo toisella voorumilla höpistä joskus, mutta pistätkö vielä tännekkin niitä mahdollisia haittoja? Taisi olla ainakin tulehduksia avittavaa vaikutusta ja jos en väärin muista johonkin syöpään oli löydetty yhteyksiä. Eturauhaseen ehkä? Millaisistakohan määristä puhutaan, jos sanotaan että tulee liikaa o6?
 
jos en väärin muista johonkin syöpään oli löydetty yhteyksiä. Eturauhaseen ehkä?
Pupu ei vastannut niin päätin nokkelana poikana googlettaa ja heti löytyi ainakin tällainen:
http://www.poliklinikka.fi/terveysuutiset/&id=4634069
Eli tuon mukaan omega-kutosilla olisi yhteyttä eturauhassyövän kasvuun, mutta määristä ei puhuta mitään.

Toisaalta pikaisella linkkien lukemisella törmäsin myös mm. tämmöiseen:
http://www.oulunomahoito.fi/?page=7240621&id=sae31030

Eturauhassyöpä

Miesten kohdalla on oltu lähinnä kiinnostuneita eturauhassyövästä. Joidenkin havaintojen mukaan tyydyttyneiden rasvahappojen saannin rajoittaminen voisi olla myöskin eturauhassyövän riskin kannalta edullista. Monityydyttymättömistä rasvahapoista on vain hajahavaintoja, joiden perusteella ei voi muodostaa selkeää käsitystä siitä, onko niiden saannilla ja eturauhassyövän riskillä mitään yhteyttä.

Itse vältän syömästä "bodarimääriä", mutta terveellisenä öljynä pidän tuota kuitenkin kun sopivissa määrissä käytän.
 
Kyllä omega3:sia tulee ihan normaalistakin ruoasta aika hyvin, mutta ei EPA:a ja DHA:ta, ellei syö kalaa paljon. Omega3 siis kyllä muuttuu elimistössä EPA:ksi ja DHA:ksi, mutta todella huonolla muuntosuhteella. Ennemmin siis kannattaa ottaa ne suoraan kalaöljystä. Kasivöljyistä pystyy kyllä ottamaan omega3:sia paljonkin, mutta mukana tulee sitten väkisin myös suuri määrä omega6:sia, joka taas on huono asia.
No rypsärissä O3:O6 on 1:2 eli tosi hyvä. Pellavaöljyssä suhde on 4:1 eli siinä on tolkuttomasti enemmän O3 kuin O6.

Kalat muuten saa EPA:t ja DHA:t meren pieneliöistä ja levästä ja levästä tehtyä EPA/DHA-kapseliakin on myytävänä.

Kasveissa oleva O3 on tosiaan useimmiten alfalinoleenihappoa eli ALA:a ja se muuttuu sitten pienissä määrin EPA:ksi ja DHA:ksi.
 
Itse juon tuota oliiviöljyä sen ½ dl / päivä eli kait vähän yli 50g, sekotatteko tota johonki kun on aika väkevän makuista, itse vedän mehun kanssa...
 
Öljyt

Mikä on nykytietämys asiasta, että kannattaako vetää kylmäpuristettua vai tavallista öljyä, oliivi- ja rypsiöljyn ollessa kyseessä?

Entä mitä öljyjä treenaajan yleensä kannattaisi käyttää ja missä suhteessa. Minkälainen on optimaalinen treenaajan öljypäivä? :)
Kalaöljyä ainakin tarpeeksi iso määrä (EPA:a yli 1g?).
 
Kylmäpuristettu kestää paremmin kuumuutta (eli soveltuu paistamiseen ym ruoanlaittoon hyvin), oliiviöljystä saa paljon Omegoita, jotku sanovat että jopa liikaa... Ite käytän kylmäpuristettua rypsäriä.

Ja lisäravinteista kalaöljyä+helokkiöljyä.
 
Meidän jääkaapista taas löytyy kylmäpuristettu oliiviöljy, pellavan siemen öljy ja kalanmaksa öljy pullot.
Ja rypsiöljyä ruoanlaittoon.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom