Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Jep, omega-kolmosia tulee alfalinoleenihappona. Muutenkin rypsärissä on parempi rasvahappoprofiili. Lisäksi maapähkinöiden kova kulutus voi johtaa maksasyöpään niissä piilevän homeen takia. Tuskinpa se riski kovin suuri kuitenkaan on jos pähkinöitä silloin tällöin popsiiSaako rypsiöljystä jotain sellaista tärkeää mitä ei esimerkiksi pähkinöistä saisi?
Onko näin? Pystytkö laittamaan linkkiä lähteeseen?Liiallinen rasvan käyttö estää muiden ravintoaineiden imeytymistä.
Jep, omega-kolmosia tulee alfalinoleenihappona. Muutenkin rypsärissä on parempi rasvahappoprofiili. Lisäksi maapähkinöiden kova kulutus voi johtaa maksasyöpään niissä piilevän homeen takia. Tuskinpa se riski kovin suuri kuitenkaan on jos pähkinöitä silloin tällöin popsii
macadamia-pähkinöiden rasva on paljon terveellisempää.300g maapähkinöitä per päivä, pitäisiköhän tuota nyt alkaa ihan pelkäämään.
siis miten niin estää? päinvastoin rasva edistää imeytymistä.Joo, ei sitä rypsäriä kannata heti kamalaa määrää naamaansa vetää. Liiallinen rasvan käyttö estää muiden ravintoaineiden imeytymistä. Elikkä kannattaa sitä rypsäriäkin tai mitä vaan öljyä syödä/juoda pienempiä määriä päivän mittaan.
rypsiöljy on huonompaa, koska omega6:sta on paljon enemmän. omega3:a kannattaa joka tapauksessa ottaa kalaöljystä eikä rypsiöljystä. pellavansiemenöljy on kasviöljyistä eniten omega3:a sisältävää, mutta toisaalta kyseinen omega3 on pelkästään ALAa. pellavansiemenöljyä ei myöskään voi syödä paljon, koska muuten monityydyttymättömiä rasvoja tulee liikaa. kaloreita jos haluaa rasvasta lisää, niin kannattaa nimenomaan keskittyä yksittäistyydyttymättömiin rasvoihin. näistä parhaat lähteet on macadamia-pähkinät ja oliiviöljy.Oliiviöljyssä on paljon huonompi O3:O6-suhde. Rypsäriä parempi suhde rasvahappojen suhteen normiöljyistä on ainoastaan pellavansiemenöljyllä mutta sen maku on... mielenkiintoinen. Puuron seassa menee ihan ok.
Itse ostan ihan käytännön syistä offilla rypsiöljyä ja yleensä kylmäpuristettua. Oliiviöljy ja varsinkin kylmäpuristettu versio, on turhan kallista offi kamaa, kun halutaan kaloreita. Offilla kuitenkin rasvojen määrä on suurempi ja samoten kaloreiden määrä. Dietillä taas kaloreiden määrä laskee ja myös laskee rasvojen määrä, jolloin olisi hyvä saada laadukasta rasvaa. Offi kamaksi sopii myös mainiosti kylmäpuristettu rypsiöljy ja pahimmassa tapauksessa jopa ihan normaali rypsiöljy menee, toki kylmäpuristettu on parempaa.ilkka2 sanoi:eli oliiviöljy on hyvin terveellistä. kannattaa ostaa kylmäpuristettua.
Ite vedän rypsiöljyy lasillisen joka aamu :p en sit tie onko vähän liikaa.
Järki tietenkin on hyvä pitää näissä jutuissa aina mukana?Ite vedän rypsiöljyy lasillisen joka aamu :p en sit tie onko vähän liikaa.
Enpä osaa sanoa, aika iso annoshan tuo on. Se haitallinen aine jota maapähkinöistä usein löytyy on nimeltään aflatoksiini. Eli googleen vaan300g maapähkinöitä per päivä, pitäisiköhän tuota nyt alkaa ihan pelkäämään.
optimaalinen suhde on 1:1 ja omega3:t on paljon parempi saada rasvoista, joissa on myös EPA- ja DHA-rasvoja. rypsiöljyssä ei ole kumpaakaan. toisaalta linolihappoa tulee reilusti, mikä on huono juttu. ravinnosta saa yleensä muutenkin turhan paljon omega6:sta.Useat väittää että rypsiöljyllä menee Omega6/Omega3 -suhde huonoon suuntaan, liikaa Omega6 siis. Mutta eikös tämän suhteen pitäisi olla noin 2:1 (keskivertosuomalaisella 4-5:1) ja eikös rypsiöljyllä tämä suhde ole 2:1, niin kuinka se voi silloin mennä väärään suuntaan. Vai onko rypsiöljyssä jotain muutakin Omega6:sta kuin linolihappo (LA)?